$
בורסת ת"א

כיל קופצת: אורלקלי קרובה לחזור לשתף פעולה עם בלארוסקלי

שני בעלי המניות הגדולים של יצרנית האשלג הגדולה בעולם תומכים בחזרה לעבודה משותפת עם חברת האשלג של בלארוס - במה שנראה כמו תחילת הסוף של "מלחמת האשלג" שהסעירה את תעשיית הדשנים העולמית בחודשים האחרונים

שי סלינס 11:0706.03.14

האם שיתוף הפעולה בין יצרנית האשלג בגדולה בעולם לחברת האשלג הלאומית של בלארוס - חוזר? לפי דיווח ב-The Moskow Times שני בעלי המניות הגדולים באורלקלי, מאמצים את הרעיון של חזרה לשיתוף פעולה עם בלארוסקלי.  

 

 

סטפן בורגס מנכ"ל כיל סטפן בורגס מנכ"ל כיל

 

במה שנראה כמו תחילת הסוף של "מלחמת האשלג" שהסעירה את תעשיית הדשנים העולמית בחודשים האחרונים, דימיטרי רזומוב (Dmitry Razumov) מנככ"ל אונקסים (Onexim) המחזיקה ב-21.75% מאורלקלי אמר לעיתון הרוסי כי חידוש שיתוף הפעולה עם בלארוס יהיה טוב לשתי הצדדים. "אורלקלי מרגישה בנוח עם המצב הנוכחי - אנחנו מוכרים 100% מהמלאי שלנו ומייצרים במחיר הנמוך ביותר בתעשייה", אמר רזומוב והוסיף כי "עם זאת, שיתוף פעולה בין החברות יכול רק לעזור לכולם".  Uralchem המחזיקה ב-20% מאורלקלי, הגיבה ומסרה כי הם תמימי דעים עם דבריו של רזומוב.

 

מה דעתך על מניית איי.סי.אל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

 

אונקסים נמצאת בבעלותו של האוליגרך הרוסי מיכאל פרוחורוב ו-Uralchem נשלטת על ידי המיליארדר Dmitry Mazepin.

 

המגעים הצפויים בין החברות עשויים לסיים מחלוקת של יותר מחצי שנה בין רוסיה ובלארוס, שפרצה בעקבות החלטתה של אורלקלי לנטוש את הקרטל המשותף (BPC), שהיה אחראי על 40% מייצוא האשלג העולמי. בבלארוסקלי דרשו להחליף את הבעלים של החברה כתנאי מוקדם להתפייסות.

 

מדובר בחדשות טובות גם לכיל הישראלית שכן חזרה של חברות אלו לשיתוף פעולה צפויה להביא לעלייה במחירי האשלג בעולם.

 

כיל שבשליטת עידן עופר תלויה מאוד במחירם של שלושת חומרי הגלם הבסיסיים שהיא כורה: אשלג, פוספט וברום. התלות המרכזית שלה היא במחיר האשלג, מאחר שתחום זה היה אחראי לכ־65% מהרווח התפעולי של החברה במחצית הראשונה של 2013. הרווחיות הגבוהה של פעילות האשלג מתבטאת גם בשיעור הרווח התפעולי הגבוה של תחום פעילות זה, שעמד על 42% מההכנסות במחצית השנה האחרונה. שיעור רווח תפעולי זה גבוה בהרבה משיעורי הרווח התפעוליים של יתר תחומי הפעילות של כיל שעמדו על 11%–14%.

 

פירוק הקרטל הרוסי תפס את כיל בנקודת זמן רגישה ביותר, אולם מאז התאוששה מעט החברה יחד עם מניות חברות אשלג אחרות בעקבות שינויים בשליטה באורלקלי ומאבק ממשלת רוסיה. עם זאת, בסיכום 12 החודשים האחרונים איבדה המניה 35% מערכה בבורסה של תל אביב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x