$
בורסת ת"א

התחרות בבתי ההשקעות שחקה את רווחי אקסלנס ב-22%

הסתכם ב-21 מיליון שקל. תעודות הסל המשיכו להוות את עיקר מרכיב הרווח – 42%, בעוד שקופות הגמל תרמו 24%

רחלי בינדמן 14:0423.05.13
בית ההשקעות אקסלנס בניהולו של עוזי דנינו מסיים את הרבעון הראשון של 2013 עם רווח של 21 מיליון שקל, ירידה של 22% לעומת הרווח ברבעון המקביל אשתקד. ברוב ענפי הפעילות נרשמה שחיקה ברווחיות כתוצאה מהתגברות התחרות בעיקר בענפי הגמל, ותעודות הסל. 
היקף ההכנסות הכולל של הקבוצה מתחומי הפעילות הסתכם ב-149 מיליון שקל, קיטון של 12.1% לעומת ההכנסות ברבעון המקביל אשתקד, בעיקר כתוצאה משחיקת דמי הניהול בקופות הגמל, בהיקף של 7 מיליון שקל ומירידה בהכנסות מתעודות סל בהיקף של 7 מיליון שקל.

 

אקסלנס הוא גוף שגובה דמי ניהול יחסית גבוהים בקופות הגמל ולפיכך התחרות העזה בענף והרפורמה בדמי הניהול שהורידה את תקרת דמי הניהול בקופות הגמל החל מתחילת השנה ל-1.1% לעומת 2% פגעה בהכנסותיה.

 

מנגד נרשמה ירידה בהוצאות ההנהלה והכלליות ב-8% ל-89 מיליון שקל. זאת בשל קיטון בהוצאות שכר, פרסום ושיווק כחלק מהליך ההתמודדות עם התחרות.

 

עוזי דנינו עוזי דנינו צילום: עמית שעל

 

במגזר ניהול ההשקעות (קרנות נאמנות וניהול תיקים) אמנם נרשמה שחיקה קלה בהכנסות מ-41 ל-39 מיליון שקל ברבעון המקביל אך הרווח לפני מס הסתכם ב-7 מיליון שקל לעומת 5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, זאת בזכות ירידה מסויימת בהוצאות המימון וכן ממעבר של לקוחות לקרנות מסוכנות יותר (אג"ח ומניות) הגובות דמי ניהול גבוהים יותר – מגמה שצפויה לבוא לידי ביטוי גם ברבעון הבא. ברבעון הראשון של השנה הצליח המנכ"ל הטרי של חברת הקרנות – צחי קורן לשפר את מצבה ולהחזיר את החברה למומנטום של גיוסים לאחר תקופה לא קצרה של פידיונות.

 

תעודות הסל המרוכזות בחברת הבת קסם המשיכו לתרום את עיקר מרכיב הרווח – 42% מהרווח לפני מס, כאשר התחום השני שתרם לרווח הוא קופות הגמל – 24%. עם זאת, גם פעילות תעודות הסל שסייעה בשנים האחרונות לאקסלנס לשמור על רווחיות סופגת שחיקה בהכנסות שהסתכמו ב-29 מיליון שקל לעומת 36 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. זאת בעקבות רגולציה בתחום תעודות הסל (שאסרה למשל לגופים המוסדיים לגבות מהלקוחות את עלות החזקת תעודות סל המוחזקות בתיקי החיסכון), התחרות המתגברת ושינוי בתמהיל הנכסים – תוך מעבר לקוחות לנכסים סולידים עם דמי ניהול נמוכים דוגמת תעודות פיקדון.

 

תחום שירותי הבורסה תרם 11 מיליון שקל להכנסות לעומת 13 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. השחיקה בהכנסות מוסברת בהמשך החרפת התחרותיות בשוק והירידה בהיקפי המסחר וכן בקיטון בסך האשראי בגין רכישת ני"ע שניתן ללקוחות – תחום שבו ראה דנינו כמנוע צמיחה של תחום הברוקראז'.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x