$
השורה התחתונה

השורה התחתונה

ירוק עולה: קרנות אג"ח חו"ל נקובות בדולרים שמכות את מדד הייחוס

קרנות אג"ח חו"ל מאפשרות להיחשף לדולר, ועדיין לקבל תשואה. קרן אילים אגד חוץ הצליחה לרשום רווח של 12.7% בשנה וחצי

בועז בן-נון 08:0025.04.13

בסקירה להלן בחנו את קרנות האג"ח חו"ל שנקובות בדולרים. הקרנות לקוחות משתי קטגוריות של רשות ניירות ערך, אג"ח כללי בחו"ל ואגד חוץ אג"ח. הרשימה מכילה חמישה אגדי קרנות (Funds of Funds), קרנות אג"ח גלובליות שנסחרות בארה"ב וקרנות אג"ח ממשלתיות של ממשלת ישראל. מצאנו לנכון לשים אותן ברשימה אחת כדי לתת דגש על אופי ההשקעה ועל מטבע המסחר של כל קרן, עד כמה הוא רגיש להתרחשויות בכלכלה העולמית ולשינויי שערי המט"ח. בסך הכל מדובר קטגוריה בינונית, 2.6 מיליארד דולר, ועם זרימת מזומנים שולית בשלושת החודשים האחרונים, 58 מיליון שקל.

 

 

בחירה של קרן היא למעשה בחירה בכלכלה כזו או אחרת בעולם ובמטבע הנהוג בה. באגדי קרנות מניח מנהל הקרן את גורלו המקצועי ואת כספי המשקיעים בידי מנהלי קרנות אחרים מעבר לים. מנעד האפשרויות כגודלו של העולם, והמשקיעים יכולים למצוא את כספם מושקע, אם באופן ישיר ואם באופן עקיף (אגדי קרנות), באג"ח ממשלתיות או אפילו קונצרניות של מלזיה, קוריאה, או טורקיה, שבדיה ופולין. הסיכוי לרווח נובע משני מקורות: שינוי בשערי האג"ח ושינוי בשערי המטבע. בכלכלה חזקה עולים שערי האג"ח והמטבעות (ראו אוסטרליה ואף ישראל), בכלכלה חלשה אלה יורדים (יפן). הבשורה הטובה היא, וזו לא הפעם הראשונה, שיש חיים ותשואות בתפוצות.

 

וכך, מי ששם את כספו בקרן אילים אגד חוץ! נהנה מתשואה של 12.27% ב־18 החודשים האחרונים ושל 17.3% בשלוש השנים האחרונות, הרבה מעל האחרות. זוהי קרן אשר בניגוד לזרם המרכזי של אגדי הקרנות (רובן מחזיקות במידה זו או אחרת בקרן הגדולה בעולם, טוטל ריטרן של פימקו), שמה את רוב כספה בשלוש קרנות של טמפלטון. "אנחנו רוצים להשקיע בכלכלות צומחות, יצרניות ובעלות אבטלה נמוכה", אומר דקל קוטלר, מנהל הקרן. "אנחנו שמים דגש על מדינות יצרניות שאינן עסוקות כל הזמן בגלגול חובות (כגון איטליה וספרד). על פי העיקרון הזה בית השקעות מתאים וטמפלטון נותנת תשובות טובות". ואם כבר פימקו, קוטלר שהחזיק עד לאחרונה כ־20% מכספי האילים אגד חוץ! בקרן הקונצרנית - Pimco Diversified Income, החליפה באחרת, לאחר שהאחרונה עשתה את שלה ב־Pimco Global advantage.

 

 

חוץ מאילים אגד חוץ! יש עוד חמישה אגדי חוץ בקטגוריה. קרנות אלו מאפשרות למנהל הקרן ולמשקיע לבחור בקרנות זרות בדמי ניהול מופחתים. בשל יתרון הגודל שיש לקרנות הישראליות, הנגישות העדיפה של מנהלי הקרנות הזרות היא לאג"ח גלובלי. כלומר משקיע בקרן מסוג אגד קרנות רוכש סל של קרנות נאמנות שמאוגדות לחבילה אחת.

 

יש לשים לב כי לדמי הניהול המוצהרים על ידי הקרן הישראלית נוספים דמי ניהול לא מוצהרים של הקרן הזה, בסביבות 0.5%

חושש בצדק מי שמניח כי לא תמיד ייושם הרעיון של בחירת מנהלים טובים מכל העולם וממגוון בתי השקעות ופימקו תהיה יעד עיקרי של מנהלי הקרנות (רק כי זו פימקו). אך גם הראשונה בדירוג, טנדם אג"ח גלובלי ופקדונות, והשנייה, אילים אגד חוץ! מגוונות בין כמה בתי השקעות בהתאם להשקעות שלהם. לעומתם, פסגות אגד חוץ אג"ח ופקדונות שמה את כל כספה בקרנות של פימקו, רבע ממנו בקרן הדגל שלה, Pimco Total Return, הקרן הגדולה בעולם המנהלת 440 מיליארד דולר. 18 מתוך 19 הקרנות הצליחו להכות את מדד הייחוס (Citi WGBI USD) ב־18 החודשים האחרונים ושש בשלוש השנים האחרונות. אך יש לשים לב כי אף על פי שמדד זה מייצג נאמנה את אופי ההשקעה באג"ח הגלובליות, המשבר באירופה חיבל קשות בתשואתו.

 

דולרים. הקרנות מאפשרות להיחשף לדולר ועדיין לקבל תשואה דולרים. הקרנות מאפשרות להיחשף לדולר ועדיין לקבל תשואה צילום: שאטרסטוק

 

 

IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל

 

השורה התחתונה: קרנות אג"ח חו"ל המיישמות את רעיון בחירת המנהלים הטובים מכל העולם וממגוון בתי השקעות השיגו את הביצועים הגבוהים ביותר
בטל שלח
    לכל התגובות
    x