$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": המוסדיים לא מוכנים לשלם 2 מיליון שקל על יכולות הניהול של גאון אחזקות

בהסכם הניהול היתה אמורה צנורות המזה"ת לשלם לבעלת השליטה גאון אחזקות דמי ניהול של כ־2 מיליון שקל בשנה. אנטרופי: לא ניתן לשלול ניצול מבנה השליטה לטובת הבעלים. גאון: "מנהלים מו"מ עם אנטרופי"

לירוי פרי 07:0712.07.12

בצל הביקורת הציבורית על "חגיגת" שכר הבכירים במשק, הוכיחו בית ההשקעות פסגות וחברת הביטוח הראל שאפשר גם אחרת. אתמול דיווחה חברת צנורות המזה"ת כי הסכם הניהול עם בעלת השליטה בה (51%), גאון אחזקות, אותו ביקשה להביא לאישור האסיפה הכללית בשבוע הבא, הורד מסדר היום והוא יובא לאישור באסיפה נפרדת. לפי ההסכם, אמורה צנורות המזה"ת לשלם לגאון אחזקות כ־2 מיליון שקל בשנה.

 

ל"כלכליסט" נודע כי הסיבה להורדת הסכם הניהול מסדר היום של האסיפה טמונה בהתנגדות מצדם של פסגות והראל, שמחזיקים יחד בכ־15% ממניות צנורות המזה"ת. הראל נעזרת בשירותיה של חברת אנטרופי, שמייעצת למוסדיים כיצד להצביע באסיפות כלליות. אנטרופי המליצה להראל להתנגד להסכם הניהול. עוד נודע, כי בצנורות המזה"ת מנהלים בימים אלו מו"מ מול אנטרופי לטובת גיבוש הסכם ניהול חדש.

 

 

לפי הסכם הניהול, גאון היתה אמורה להעניק לצנורות המזה"ת את שירותיו של המנכ"ל של קבוצת גאון, אבי הוכמן, שישמש גם כיו"ר דירקטוריון צנורות ב‭60%־‬ משרה. כמו כן תעניק גאון לצנורות המזה"ת את שירותיהם של 3 דירקטורים נוספים - כל זאת תמורת כ־2 מיליון שקל בשנה, צמוד למדד.

 

התמורה מורכבת משירותי יו"ר הדירקטוריון החלקיים של הוכמן שיעלו לצנורות המזה"ת כ־880 אלף שקל בשנה, שהם 60% מעלות השכר של הוכמן כמנכ"ל גאון ב־2011, (1.46 מיליון שקל). עוד כ־260 אלף שקל ישולמו עבור שירותי שלושת הדירקטורים ועוד כ־800 אלף שקל עבור שירותי ניהול נוספים והחזר הוצאות.

 

באנטרופי לא אהבו שהתמורה בגין שירותי ניהול נוספים והחזר הוצאות לא מפורטת, וכן כי חל שינוי במשרת היו"ר. בהתאם לכך, נכתב בדו"ח של אנטרופי כי קיים קושי לקבוע אם הסכם הניהול הוגן. בנוסף, נכתב כי לא ניתן לשלול ניצול של מבנה השליטה לטובת בעלי השליטה.

 

בשנים 2010 ו־2011 שילמה צנורות המזה"ת לגאון אגרו, החברה שדרכה מתבצעת השליטה בצנורות, 1.87 מיליון שקל ו־1.93 מיליון שקל בהתאמה. בשל העובדה כי מדובר בעסקת בעלי עניין, ישנו צורך בהעלאת הסכם הניהול להצבעה באסיפה הכללית, ושם נדרש אישור רוב בעלי המניות שאינם נגועים בעניין אישי. לפיכך, סך המצביעים שיכולים להשתתף באסיפה מהווים כ־31%, אולם בדרך כלל חלק ניכר מהם (בעיקר משקיעים פרטיים) לא טורחים להצביע, ולכן ההכרעה דה־פקטו נותרת בידי המוסדיים. חברת הביטוח הראל מחזיקהב־8.4% ממניות צנורות המזה"ת ופסגות מחזיק ב־6.2%. לכן, אישור מצד הגופים הכרחי לאישור הסכם הניהול.

 

האסיפה הכללית של צנורות המזה"ת היתה אמורה להתקיים ביום ראשון האחרון, אך נדחתה לבקשת נושאי המשרה בגאון אחזקות ל־16 ביולי. "החברה תפרסם בתקופה הקרובה הודעה על זימון אסיפה נוספת בקשר עם הסכם הניהול עם בעלת השליטה", כך נכתב בדיווח לציבור.

 

מגאון נמסר כי "האסיפה הכללית עדיין לא התקיימה ולכן לחברה אין מידע לגבי התנגדות של בעל מניות כלשהו. החברה עדיין נמצאת בימים אלה בדיונים מעמיקים עם אנטרופי מתוך כוונה להגיע במשותף להבנה לגבי דמי הניהול האופטימליים לטובת החברה וכל בעלי מניותיה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x