$
בורסת ת"א

"הודעת בנק ישראל - חדשות טובות לבנקים ובמיוחד לדיסקונט"

כך לפי יובל בן זאב מכלל פיננסים. "בנק ישראל מתחיל להתחשב קצת בבעלי המניות ולא רק בהגברת הרגולציה", אמר טרנס קלינגמן מפסגות. פגוט: "על אף החגיגה במניות הבנקים האתגרים של המערכת הפיננסית המקומית לא מבוטלים"

גיא בן סימון ומישל אודי 12:3014.03.12

"רואים שהמבוגר האחראי נכנס לפעולה - בנק ישראל נתן החלטה שקולה שהיא פשרה בין שני רצונות: להגדיל את החוסן הפיננסי יחד עם אפשרות צמיחה של המשק", כך אמר היום (ד') מנהל מחלקת המחקר של כלל פיננסים יובל בן זאב בתגובה להודעת הפיקוח על הבנקים להגדלת הון הליבה בבנקים ל-9% עד 2015 ול-10% בבנקים לאומי ופועלים עד 2017.

 

הלימות הון מתייחסת לגודלו והרכבו של הון הבנק ביחס לפרופיל הסיכונים שלו. הרמה המינימלית של ההון אותו נדרשים הבנקים להחזיק באה על מנת לחזק את יציבות הבנקים ולשמור על פיקדונות הציבור במידה וסיכונים אליהם חשוף הבנק יתממשו. כיום מחויבים הבנקים להציג יחס הון ליבה מינימלי של 7.5% - לפי הדרישות החדשות ידרשו הבנקים להגיע ל-9% עד 2015.

 

מה דעתך על מניית לאומי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה
"מדובר בחדשות טובות לבנקים שאם קודם היו הערכות להעלאה של 40% בהון הליבה - כיום מדובר בהעלאה של 15%. כלומר- הבנקים יצטרכו להוסיף עוד 11-10 מיליארד שקל להון", מסביר בן זאב. לדבריו, מדובר ביעד בר השגה כך שבנק הפועלים יצטרך לגייס עוד כ-4 מיליארד שקל, לאומי כ-3 מיליארד שקל, דיסקונט עוד 2 מיליארד שקל, מזרחי טפחות עוד מיליארד שקל ובינלאומי עוד כ-600 מיליון שקל.

 

"מדובר בחדשות טובות במיוחד ללאומי שיכול למכור את האחזקות בחברה לישראל וכבר ישיג הלימות הון גבוהה, כמו כן מדובר בחדשות טובות למחזיקי דיסקונט מכיוון שכעת הוא מקבל יעד מאוד סביר להגעה - כך שתשואת החסר של המניה בשל החשש מגיוסי הון תתהפך" אומר בן זאב ומעריך כי מזרחי טפחות כבר יחלק דיבידנד במחצית השנייה של 2013.

 

"סטנלי מתחיל להתחשב בבעלי המניות ולא רק בהגברת הרגולציה"

 

"עיתוי ההודעה של בנק ישראל לגבי גישה יחסית מקלה להלימות הון הבנקים אינו מקרי. בנק ישראל חיכה להרגעה הן מצד אירופה והן מצד ארה"ב. לדעתנו, בנק ישראל מתחיל לאמץ את הגישה המאוזנת של הפד האמריקאי. הפד מצד אחד מכריח את הבנקים לקיים מבחני לחץ נוקשים ומאידך מסכים לתת ל"בנקים בריאים" לחלק דיבידנדים", אמר טרנס קלינגמן, אנליסט הבנקים של פסגות.

 

דרישות ההון היחסית מקלות של בנק ישראל מראות שהבנק מתחיל להתחשב קצת בבעלי המניות ולא רק בהגברת הרגולציה", הוסיף. לדבריו, ההחלטה של בנק ישראל עשויה לפתור חלקית את בעיית מחנק האשראי, תוך שהיא מראה לבעלי המניות והנהלות הבנקים שאפשר להגדיל את תיקי האשראי מבלי לרתק רמת הון בלתי סבירה. "פרק הזמן בו הבנקים ידרשו לעמוד ביעדים אלו ארוך מהצפוי, כך שמדובר בהחלט בחדשות טובות", סיכם טרנס.

 

"על אף החגיגה במניות הבנקים האתגרים לא מבוטלים"

 

"בנק ישראל מצא באיחור לא אלגנטי את שביל הזהב בין הרצוי למצוי בכל האמור בדרישות ההון של המערכת הבנקאית", אמר יניב פגוט, מקבוצת איילון.

 

"שביל הזהב נועד לגשר בין דרישות חיזוק ההון של המערכת הבנקאית נוכח האתגרים הגוברים מבית ומן הכלכלה הגלובלית לבין הצורך להימנע ממחנק אשראי במשק. תקופת העמימות הארוכה בה עיכב הבנק את פרסום דרישות ההון החדשות גרמה לכלל הפעילים בשוק לחיות מרסיסי אינפורמציה באשר לתמונת ההון הבנקאית העתידית והדבר גרם נזק.

 

לדברי פגוט, כעת יוכלו הפעילים בשוק המניות להתפנות לתמחור מניות הבנקים בהתחשב בדרישות ההון החדשות וכן יוכלו להניח הנחות עבודה רלוונטיות באשר לאופק הדיבידנדים החזוי על ציר הזמן. "הקלת דרישות ההון מן הבנקים תסייע גם לשוק האג"ח הקונצרני בשל העובדה שפוטנציאל המימון של המגזר התאגידי יגדל ביחס למצב העולם אשר עלול היה להתממש בהינתן דרישות הון קשוחות.

 

"על אף החגיגה במניות הבנקים הרי האתגרים הניצבים בפני המערכת הפיננסית המקומית לא מבוטלים הן בזירת האשראי, הן כפועל יוצא של הירידה בריביות במשק והן בפועל יוצא של האטה בצמיחה הגלובלית והמקומית - כך שמעבר לתיקון טכני אלים של ימים ספורים אשר יביא לידי ביטוי את משוואת ההון החדשה צפויים מניות הבנקים להתנהל בעתיד הקרוב במתאם גבוה למחזור הפעילות הכלכלי במשק", הוסיף פגוט. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x