$
בורסת ת"א

נחשף ב"כלכליסט": אי.די.בי הפסיקה את המגעים למכירת השליטה בכלל תעשיות לויולה

במקביל הודיעה אי.די.בי על משא ומתן מתקדם למכירת משאב, המחזיקה במונופול המלט נשר ובחברת תעבורה, למשפחת לבנת; הערכות כי מכירת משאב תוריד מהפרק את מכירת כלל תעשיות

מישל אודי 10:0905.02.12

האם מכירת השליטה בכלל תעשיות יורדת לגמרי מהפרק? אי.די.בישבשליטת נוחי דנקנר הודיעה היום (א') על הפסקת המגעים עם קבוצת ויולה למכירת 40% ממניות כלל תעשיות ובמקביל הודיעה על "משא ומתן מתקדם" עם משפחת לבנת למכירת 75% ממניות משאב. משאב מחזיקה במונופול המלט נשר וכן בחברת תעבורה.

 

ביום חמישי נחשף ב"כלכליסט" כי ויולה החליטה לעצור את המו"מ בין הצדדים, כאשר במהלך סוף השבוע ניסו הצדדים לגשר על הפערים, אך ללא הואיל כאשר במוצ"ש דנקנר שוחח עם אנשי ויולה ומסר להם כי הוא אינו מוכן להתגמש בשווי. ב-25 בינואר נחשף ב"כלכליסט" כי משפחת לבנת מעוניינת לרכוש את משאב בלבד, ואף נחשף כי צביקה לבנת הגיע לאירלנד בכדי לשוחח עם אנשי חברת CRH המחזיקים ב-25% ממניות משאב כדי להוציא את העסקה לפועל.

 

בתשעת החודשים הראשונים של 2011, שאותה סיימה כלל תעשיות ברווח של 263 מיליון שקל, הסתכמה תרומתן של נשר ותעבורה ב־149 מיליון שקל ו־54 מיליון שקל, בהתאמה. עבודה של דש ברוקראז' שפורסמה בסוף ינואר נקבה בשווי של 2.3 מיליארד שקל למשאב, מתוך שווי של 4.4 מיליארד שקל לכלל תעשיות, עפ"י מודל NAV סחיר לחברות, ולפני ניכוי התחיבויות. בניכוי התחיבויות נקבה העבודה בשווי 3.4 מיליארד שקל לכלל תעשיות. הערכות כיום כי מכירת משאב תוריד מהפרק את מכירת השליטה בכלל תעשיות. 

 

התנאים סוכמו - חוץ מהמחיר

 

שני הצדדים לעסקה היו קרובים לסיכום בניהם למתווה עסקה, במסגרתו תעמיד אי.די.בי לויולה הלוואה של 700 מיליון שקל, בגובה כמחצית מהיקף העסקה שהיה צפוי לעמוד על 1.4 מיליארד שקל ומשקף שווי של 3.4 מיליארד שקל לכלל תעשיות. עוד סוכם כי ההלוואה תוחזר ברובה בתוך שנתיים עד שלוש, מדיבידנדים שויולה מתכוונת למשוך מכלל תעשיות לאחר הרכישה.

 

המו"מ הראשוני בין אי.די.בי פיתוח לקבוצת ויולה היה על מכירת כ-40% מהון המניות המונפק של כת"ש (המוחזקת כיום על-ידי אי.די.בי פיתוח בשיעור של כ-60.5%), על בסיס שווי של 3.8 מיליארד שקל לכלל תעשיות.

 

"הודעות חצי אפויות"

 

"עסקת מכירת כלל תעשיות לקרן ההשקעות ויולה שנראה כי התפוצצה מביאה לגל ביקורת על המכניזם הבעייתי של קבוצת אי.די.בי, אשר פעם אחר פעם מייצרת חדשות והודעות אודות עסקאות חצי אפויות שלאחר המולה מרובה מתפוגגות כלא היו (שופרסל, כלל תעשיות,כלל ביטוח, כלל פיננסים וכו')", אומר האסטרטג הראשי של קבוצת איילון יניב פגוט.

 

"דווקא בשל הביקורת הזו, המוצדקת בצורה כזו או אחרת, ראוי להסביר את המלכוד בו מצויה הקבוצה בכל האמור בצורך לעדכן את ציבור המשקיעים על התפתחויות מהותיות בעסקיה. ראשית, קבוצת אי.די.בי היא קבוצת ענק במונחים ישראליים כאשר יש לה חברות-בנות רבות, נוכח צרכי הנזילות וההתאמות האסטרטגיות אותן היא נדרשת לבצע היא פעילה באופן חריג לקבוצות מקבילות בזירת המיזוגים והרכישות. מרגע שאחת מעסקאות מיזוג ורכישה מגיע לשלב בו נראה כי סיכוייה להבשיל גבוהים מחויבת הקבוצה לעדכן את משקיעה שכן אחרת מידע מסוג זה עלול לדלוף לשווקים בצורה של מידע פנים ולפגוע בחלק הארי של ציבור המשקיעים. האתגר של החברה הינו למצוא את שביל הזהב בין הכרזות על עסקאות לבין ההסתברות שהכרזות אלו יקרמו עור וגידים", הוסיף פגוט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x