$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": גניגר דוחה את האסיפה לאישור העלאת שכרו

סיבת הדחייה: פניית אחד מבעלי המניות בתיא לרשות ני"ע שבה טען כי שכרו הנוכחי של גניגר הועלה ב־1995 ב־17% ללא אישור האסיפה הכללית

רחלי בינדמן 07:3721.04.11

עמי גניגר, המנכ"ל, היו"ר והבעלים של תיא השקעות, דוחה את האסיפה הכללית לאישור תנאי העסקתו המשודרגים בעקבות בקשת רשות ני"ע, כך נודע ל"כלכליסט".

 

סיבת הדחייה מקורה בפנייתו של יצחק זאוברמן, המחזיק 4% מתיא, לרשות ני"ע שחשפה לכאורה אפשרות שלפיה שכרו של גניגר עודכן

במהלך השנים ללא אישור האסיפה הכללית. בפנייתו טען זאוברמן, באמצעות עו"ד גד מינא, כי בעוד שב־1992 אושר לגניגר שכר חודשי של 10,000 דולר, ב־1994 בוצע עדכון לשכרו והוא הוצמד למדד המחירים לצרכן ללא אישור כנדרש.

 

תיא טענה כי הצמדת שכרו של גניגר למדד המחירים לצרכן אושרה על ידי ועדת הביקורת והאסיפה הכללית של החברה. אלא שזאוברמן לא הסתפק בדיווח הלקוני שהוציאה החברה וטען כי השימוש במונח "הצמדה" הוא הולכת שולל של המשקיעים, שכן מדובר, למעשה, בהעלאה של 17% בשכרו של גניגר ללא אישור בעלי המניות.

 

"כל עוד שער הדולר נשא חן בעיני החברה וגניגר, לא נעשה שינוי של מנגנון ההצמדה", טען זאובמן וציין כי ההחלטה על המעבר למנגנון הצמדה התקבלה במרץ 1995 ואושרה רטרואקטיבית החל מינואר 1994, כאשר היו כבר בפני ועדת הביקורת נתוני עליית המדד, שעלה בתקופה זו ב־16%, ונתוני שער הדולר, שירד ב־0.7%.

 

זאוברמן הוסיף כי הוא פנה לחברה לקבל הסברים לאור הסתירה בין ההחלטה מ־1992 לאשר לגניגר שכר חודשי של 10,000 דולר לבין דמי הניהול החודשיים של 70 אלף שקל שהוא מקבל, אשר לטענתו "נגזלו שלא כדין על חשבון החברה, וממילא גם על חשבון בעלי המניות", ונענה כי "הכל תקין".

 

רשות ני"ע קיבלה את בקשתו של זאוברמן לדחות את האסיפה הכללית שזימנה תיא במטרה לדון באישור תנאי העסקתו של גניגר, הכוללים בונוס שמן ודמי ניהול חודשיים של 110 אלף שקל, כדי לאפשר לבעלי המניות לקרוא את הדיווח שפרסמה החברה ביחס למנגנון ההצמדה ולהבין אותו.

 

מתיא השקעות נמסר בתגובה: "נענינו לבקשת רשות ני"ע לדחות את האסיפה בשבעה עד 14 יום".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x