$
פרסום ושיווק

דרמה בדיון על הקואופ: רמי לוי וזול ובגדול מבקשים את הערבויות שלהם בחזרה

סאגת המכירה רק הולכת ומסתבכת. הנאמנים והכנר"ית לא נקטו עמדה ברורה, והשופט ניסה לשפר את ההצעות ואת הסכומים, אך הדבר הוביל לדרישת המתמודדות לפתוח את כל המכרז לדיון מחודש

נורית קדוש וענת רואה 18:0621.02.19

סאגת מכירת רשת הקואופ הולכת ומסתבכת ולא ברור מתי אם בכלל תצא עסקה לפועל: בתום דיון בו ניסה הופט בית המשפט המחוזי בירושלים, אלכסנדר רון, להביא לשיפור ההצעות ובעיקר ללחוץ על כל המציעות לחתום על הסכמים מול ועד עובדי הקואופ וההסתדרות, הודיעה אחת המתמודדות – זול ובגדול – שאם מבקשים מנהל מו"מ נוסף והתמחרות ולשפר תנאים, היא מבקשת להחזיר לה את הערבות שנתנה להבטחת הצעתה. לדברי עו"ד יוסי וקנין המייצג את הרשת, "אם הכל חדש אז הכל חדש".

 

 

 

לעמדתו הצטרפה גם רשת מחסני השוק שמיוצגת בידי עו"ד עדי חכמון ובנוסף גם רמי לוי תמך בגישה זו. נציגו של לוי אמר בביהמ"ש שהוא לא מסכים לנהל מו"מ שוב עם העובדים וזאת בעת שהוא אינו יודע על מה חתמו עמם מחסני השוק. רמי לוי דרש שההסכם הקיבוצי שנחתם בין העובדים למחסני השוק יחשף לעיני כל המעורבים. לכאורה מדובר בדרישה בסיסית ובדרך כלל מסמכים מסוג זה הם גלויים. עוד נאמר בשמו של לוי כי אם לא יראו לו את ההסכם שנחתם, אז גם הוא ירצה את הערבות שלו חזרה.

 

רמי לוי הבהיר בדיון שהוא מוכן לקלוט את כל העובדים של הקואופ, באותם התנאים בהם הם מועסקים כיום. לדבריו, אם ידרשו ממנו לחתום על הסכם קיבוצי עם העובדים הרי שהדבר יבוא לידי ביטוי בהצעה וההפרש בין הצעתו (שעומדת על 163 מיליון שקל) לבין יתר ההצעות יפחת, מאחר שהוא יפחית את התמורה שהוא מוכן לשלם.

 

השופט רון אמר שמי שרוצה לבקש בקשות יגיש אותן בכתב והוא יכריע בהן.

 

 

 

הזדמנות נוספת לרמי לוי ואבי יוחנן

 

קודם לכן, בדיון בבית המשפט, למרות שקבע בתחילת הדיון כי לעובדים אין זכות וטו בהכרעה על מכירת הרשת, נראה היה שהשופט רון, לתת הזדמנות נוספת לרמי לוי ואבי יוחנן מרשת זול ובגדול, להגיע להבנות עם העובדים ולרכוש את הרשת. 

 

לדיון הגיעו לוי ויוחנן עם תוכנית שאישרו עם רשות התחרות ולפיה ירכשו את הרשת במשותף בתמורה ל-152 מיליון שקל וידרשו למכור רק 3 סניפים בתמורה ל-11 מיליון שקל, באזורים שבהם יש להם נוכחות גבוהה. מנגד, הגיע שלום נעמן עם הצעה לרכוש 39 מתוך 41 סניפי הרשת בתמורה ל-140 מיליון שקל. עם זאת, הצעה זו, מגובה בהסכם קיבוצי שעליו חתם השבוע עם עובדי הרשת וההסתדרות.

קואופ קואופ צילום: אוראל כהן

 

 

השופט קבע כאמור, כי לעובדים אין זכות וטו בהחלטה על מכירת הרשת, אולם העניק משקל להסכמתם, כשהציע ללוי וליוחנן ארכה לטובת נסיון להגיע עם העובדים להסכם קיבוצי. במהלך הדיון, התבקשה נציגת הכנ"רית סיגל יעקבי על ידי השופט להביע את עמדתה, אך לא נקטה בפועל כל עמדה, אלא רק סקרה את המצב העובדתי.

 

אחריה דיבר עו"ד שלמה נס שהציג תמונה דומה וכמוהו רו"ח חן ברדיצ'ב. כך, שלושת הגורמים שאמורים להמליץ ולהתוות את הדרך, העבירו את ההכרעה לידי השופט.

 

קודם לכן, נחשף ב"כלכליסט" כי שופרסל צפויה אף היא לנגוס בקואופ, עם רכישת הסניף של הרשת במעלה אדומים בתמורה ל-7 מיליון שקל. זאת במקרה והצעת לוי ויוחנן לרכוש את הרשת במשותף, תבחר כהצעה הזוכה, על פני זו של שלום נעמן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x