$
פרסום ושיווק

בשורה לתנובה: תוכל לייצא לשוק הסיני

סין צפויה לאשר בקרוב לחברות ישראליות לייצא אליה חלב ומוצריו, בעיקר גבינה צהובה. המהלך צפוי להיטיב במיוחד עם תנובה שנמצאת בבעלות סינית וסובלת מירידה במכירות בישראל

נווית זומר 08:2525.10.18
אחרי שנים של המתנה, סין עומדת להכריז שמחלבות ישראליות, ובראשן תנובה, יוכלו לייצא אליה לראשונה מוצרי חלב, כמו גבינות צהובות.

 

מדובר בשוק ענק של 1.4 מיליארד סינים, ולכן זו בשורה ענקית עבור תנובה, שסבלה בשנים האחרונות מרגולציה כבדה וירידה בנתח שוק.

  

הרשויות הסיניות עידכנו בימים האחרונים את שר החקלאות, אורי אריאל, שהבדיקה בנושא הסתיימה והאישור יתקבל. ההערכה היא שההכרזה תתבצע ב־14 בנובמבר במהלך ביקור רשמי מתוכנן של אריאל בסין. אתמול נפגש אריאל עם סגן שר החקלאות הסיני, שהגיע לישראל במשלחת המלווה את סגן נשיא סין, וואנג צ'ישאן. במקביל עודכנה בנושא גם הנהלת תנובה.

  

 

 צילום: אוראל כהן

 

אריאל: "אנו ממשיכים לפעול לטובת חיזוק ענף החלב הישראלי והרפתנים. אישור הסכם הסחר בנושא הגבינות עם סין הוא פריצת דרך והיסטוריה לכלל ענף החקלאות הישראלית".

 

תנובה, המחלבה הגדולה בישראל, נרכשה ב־2014 על ידי חברת המזון ברייט פוד, שבבעלות ממשלת סין. אחד הנימוקים המרכזיים של חלק מבעלי מניותיה של תנובה לטובת המכירה היה פתיחת השוק הסיני הענק למוצרי החלב, בעיקר הגבינות הצהובות. המחשבה הייתה שברייט פוד, כבעלת השליטה בתנובה והקשר שלה לשלטון הסיני, תקצר עבורה תהליכים ותסלול לה את הדרך לשוק הסיני, מה שלא קרה עד כה.

  

כעת נודע כי הנהלת תנובה קיבלה הודעה בכתב לפיה הסתיים תהליך ההסמכה של מחלבות ישראליות ליצוא לסין. התהליך החל לפני שנה וחצי עם הגעתה לישראל של משלחת השירותים הווטרינריים הסיניים, שביקרו במחלבת טרה ובמתקני הייצור של תנובה.

 

במארס 2017, בעת ביקורו של ראש הממשלה נתניהו בבייג'ינג – נסיעה אליה התלווה מנכ"ל משרד החקלאות שלמה בן־אליהו – נחתם הסכם סחר בין שתי המדינות ובו סעיף המתייחס למתן אישור ליצוא חלבון מהחי מישראל לסין. אישור זה לא היה אוטומטי, והיה כרוך בהליך הביורוקרטי ובבדיקות מצד הרגולטורים הסיניים. החשש היה כי התהליך ייארך שנים. מקורבים לנושא קושרים את ההכרזה הצפויה לעיתוי ביקורו של סגן נשיא סין בישראל ולמחווה מצידו.

 

גם בהינתן אישור ההסמכה, היצוא לא יהיה מיידי, אלא רק אחרי שהמחלבות הישראליות ייערכו לכך.

  

השוק הסיני עדיין מתרגל לצריכת גבינות צהובות, מוצר מזון שבעבר לא עלה על שולחנו, וכיום בסופרמרקטים בסין ניתן למצוא מגוון של גבינות קשות, רובן מיובאות מניו־זילנד הידועה במחיר החלב הזול שלה – אם כי מחיר הגבינות הצהובות הנמכרות בסין גבוה.

 

 

בבעלות ברייט פוד אחת המחלבות הגדולות בסין, "ברייט דרי", שמייצרת בעיקר משקאות חלב ויוגורט. בבעלותה גם רשת סופרמרקטים, שאמורה לשתף פעולה עם תנובה.

 

 

פוטנציאל נוסף הוא יצוא לסין של מוצרי סנפרוסט (ירקות קפואים ומעדנות) של תנובה. גם פה נדרש "חינוך שוק", שכן מרבית הסינים עדיין צורכים ירקות טריים שהם רוכשים מדי יום.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x