פרסום ראשון
הקרב על מלונות בראון: ישראל קנדה משפרת את הצעת הרכישה ל-131 מיליון שקל
כך עולה מהסדר חוב מתוקן שהגישה רשת המלונות לבית המשפט. ההצעה המשופרת, המהווה תוספת של 20 מיליון שקל להצעה המקורית, מגיעה על רקע הצעתו המתחרה של ספי צביאלי לרכישת הרשת ב-125 מיליון שקל. במסגרת העסקה תרכוש ישראל קנדה שמונה מתוך 15 בתי המלון של הרשת
ישראל קנדה מרחיבה את היקף עסקת רכישת רשת מלונות בראון ל-131 מיליון שקל - כך עולה מהסדר חוב מתוקן שהגישה היום (ג') רשת המלונות לבית המשפט המחוזי בתל אביב. ההצעה המשופרת מגיעה פחות משבועיים לאחר אישור המיזוג על ידי רשות התחרות, ומהווה תוספת של 20 מיליון שקל להצעה המקורית. ההצעה תובא להצבעת הנושים ביום ראשון הקרוב במשרד עו"ד גורניצקי. אם הנושים יאשרו את ההסדר, אישורו הסופי יועבר להחלטת השופט חגי ברנר.
ההצעה המשופרת מציבה את ישראל קנדה בעמדת יתרון מול הצעתו המתחרה של איש העסקים ספי צביאלי לרכוש את הרשת תמורת 125 מיליון שקל. בימים האחרונים הגיש צביאלי באמצעות חברת א.פ.צ. השקעות בקשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב למנות נאמן לרשת מלונות בראון.
מההסדר המתוקן עולה כי בסה"כ מפעילות חברות הבת הפעילות ברשת 15 בתי מלון בישראל יחד עם פעילויות נוספות כמו ברים, מסעדות, אירועים ועוד. המלונות הקשורים לעסקה עם ישראל קנדה הינם שמונה מלונות שאותם מפעילות שמונה חברות בנות בקבוצת בראון. כלומר, במסגרת הסדר החוב נמכרת מרבית הפעילות המלונאית של מלונות בראון לישראל קנדה. בנוסף, תרכוש ישראל קנדה במסגרת הסדר החוב את כל המניות שבראון מחזיקה בחברת בראון לוי נתב"ג מלונות בוטיק וכן פעילות של הפעלת אולם אירועים, טרקלין וגג במלון ברוט.
לאחר השלמת העסקה צפויים להתקבל בבראון החזרי מע"מ, מענקים ממשרד התיירות ויתרת תקבולים ממלון TLV בהיקף מוערך של כ-12 מיליון שקל. סכומים אלו ישמשו לפירעון חובות.
במסגרת ההסדר מצוין כי "הסדר זה מטרתו לפרוע באופן סופי, מוחלט ובלתי חוזר את חובות העבר של רשת בראון". את ההסדר גיבש אבי קמינסקי בעלי חברת KCR. בראון מיוצגת על-ידי עורכי הדין כפיר ידגר, אמנון ביס ועוד ממשרד גורניצקי ושות'.
מנהל ההסדר בתיק הוא עו"ד מור נרדיה.