הרווח של חברת הנדל"ן לוזון רונסון הוכפל ב-2025, ולשווי נוספו מיליארד שקלים מההנפקה
לשווי נוספו מיליארד שקלים מאז ההנפקה; זרוע הנדל"ן למגורים של קבוצת לוזון, שהונפקה באוקטובר 2024, נהנתה ב-2025 מעליית מחירי הדירות שמסרה בפולין ובשיפור בקצב המכירות בה; זכתה בשני מכרזים להקמת כ-400 דירות בשדה דב, אך קצב המכירות בשני הפרויקטים שהחלה להקים בישראל, עוד איטי
הרגליים של לוזון רונסון בפולין, המבט על שדה דב. באוקטובר 2024 השלימה לוזון רונסון, החברה הבת של קבוצת לוזון שעוסקת בנדל"ן למגורים בפולין ובישראל, הנפקת מניות ראשונה (IPO) בבורסת תל אביב. בסיכומה של 2025, שנתה המלאה הראשונה כחברה ציבורית, הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה קפץ, לעומת היקפו ב-2024, ביותר מפי שניים, והגיע ל-71.8 מיליון. מניית החברה עלתה מאז ההנפקה ב-78%, לעומת 58% של מדד ת"א נדל"ן, עלייה שהוסיפה מיליארד שקל לשווי השוק של החברה, שהתייצב אחרי פרסום הדוחות השנתיים, על 2.3 מיליארד. לוזון רונסון פועלת גם בפולין וגם בישראל.
בפועל, הפעילות בפולין כבר קיימת, עם פרויקטים שהושלמו וכאלה שבביצוע, ובישראל היא החלה רק ב-2025 בשיווק שלושה פרויקטים ובביצוע שניים מהם. כך שהפעילות בפולין אחראית ל-98.8% מהכנסותיה. החברה מכרה בפולין ב-2025, באמצעות החברה הבת רונסון (100%), 542 יח"ד בעלייה של 5% לעומת השנה הקודמת. מתודולוגיית ההכרה בהכנסות ממכירת הדירות בפולין שונה מזו הנהוגה בישראל, והחברה היזמית מכירה ב-100% מהן במועד מסירת הדירה ללקוח, ולא בהתאם לקצב התקדמות הביצוע כפי שנהוג כאן. זאת למרות שרונסון מסרה ב-2025 פחות יח"ד משמסרה ב-2024, כ-620 לעומת 663 (פחות 6%).
מחיר המכירה שלהן היה יקר ב-11% והגיע בממוצע ל-649 אלף זלוטי (המטבע הפולני, יחס חליפין נוכחי של 0.84 שקל ל-1 זלוטי). נתון שהניב עלייה של 21% ברווח הגולמי של רונסון ורווחיות של 33% לעומת כזו של 31% ב-2024.
מנכ"ל לוזון רונסון בעז חיים ציין בשיחה עם כלכליסט כי "במהלך 2025 הייתה ירידה בריבית בפולין, שסייעה בהגברת קצב המכירות. רוב הפרויקטים של החברה הם בבירה ורשה. המשתנה המשמעותי מבחינתנו הוא לא קצב המכירות אלא הרווחיות, ובפרויקטים שכיום בביצוע, הרווחיות מגיעה גם ל-40%".
בעקבות נתוני המסירות בפולין, הכנסותיה של לוזון רונסון עלו בסיכום השנתי ב-11% ל-398 מיליון שקל, והרווח הגולמי עלה ב-17% ל-132 מיליון שקל. זה התפעולי הגיע ל-87.8 מיליון שקל, גם כן שיפור של 17% ביחס לשנה הקודמת, והרווח הנקי שמיוחס לבעלי המניות עלה ב-109% ל-71.8 מיליון.
בישראל, בהתאם להאטה שמורגשת בשוק הנדל"ן למגורים, קצב המכירות היה אחר. לוזון רונסון החלה ב-2025 בהקמה של שני פרויקטי פינוי ובינוי באור יהודה ובראשל"צ. באור יהודה מדובר בפרויקט להקמת 744 יח"ד, שמהם 616 יח"ד למכירה (חלק החברה 75%). את השלב הראשון בפרויקט ובו 60 יח"ד היא החלה לשווק בתחילת השנה, ובעבודות ההקמה החלה ביולי, כשמועד הסיום מתוכנן ל-2032. במהלך שלושת הרבעונים הראשונים של 2025 היא מכרה בו 16 יח"ד, ו-2 נוספות מתחילת 2026.
בפרויקט נחלת יהודה שבראשון לציון החברה קיבלה ביולי היתר דיפון וחפירה להקמת בניין ובו 117 יח"ד, הראשון מתוך 800 יח"ד שמתוכננות בפרויקט, מהן 566 למכירה (חלק החברה 71%). היא החלה בשיווק ברבעון השני של 2025 ולאורכה של 2026 מכרה 2 יח"ד בלבד, ו-2 נוספות עד כה ב-2026.
בפברואר ובמרץ 2025 זכתה החברה בשני מכרזים להקמת פרויקטי מגורים בשדה דב. המכרז הראשון, בשותפות עם בית ההשקעות מור (60% לוזון רונסון, 40% מור) להקמת 310 יח"ד בשני בניינים, בתמורה של 689 מיליון שקל ו-45 מיליון שקלים נוספים הוצאות פיתוח. סה"כ חלקה של לוזון רונסון בכך כ-438 מיליון שקל.
ברבעון הרביעי היא החלה בשיווק הפרויקט, שתחילת הקמתו מתוכננת ל-2027 וסיומה ל-2033. במהלך הרבעון היא מכרה בו 4 יח"ד ב-40 מיליון שקל ועד לשבוע שעבר מכרה 7 נוספות ב-69 מיליון שקל, לצד 17 הרשמות נוספות (שעדיין אינן מחייבות) בתמורה של 127 מיליון שקל.
במכרז השני היא זכתה בחודש מרץ בתמורה של 182 מיליון שקל ו-14 מיליון שקל הוצאות פיתוח, והיא צפויה להקים במסגרתו במתחם בניין ובו 76 יח"ד. עלות שכרו של המנכ"ל חיים הגיעה ב-2025 ל-6.1 מיליון שקל. עלות שירותי הניהול שקיבלה החברה מבעלת השליטה, קבוצת לוזון, עמדה על 910 אלף שקל. קבוצת לוזון מחזיקה מאז ההנפקה ב-72% ממניות לוזון רונסון. בעל השליטה בה, עם החזקה של 59%, הוא עמוס לוזון. קבוצת לוזון, שנסחרת בשווי של 2.1 מיליארד שקל, פועלת באמצעות לוזון רונסון בתחום הנדל"ן למגורים; בעבודות קבלנות וגמר בישראל; באשראי באמצעות טריא; ובתחום האנרגיה באמצעות ההחזקה בדוראד - שלגביה היא מצויה בהליכי היפרדות מול נופר אנרגיה שבשליטת עופר ינאי.































