סגור

מנורה תחלק דיבידנד קבוע של לפחות 35% מהרווח הנקי

השנתיים האחרונות היו רווחיות עבור חברות הביטוח - הראל, הפניקס וביטוח ישיר כבר אימצו השנה חלוקת דיבידנד קבועה; מנכ"ל מנורה מבטחים יהודה בן אסאייג ציין כי הדרישה לדיבידנדים מצד המשקיעים עלתה בשנים האחרונות בעקבות ירידת הריבית והתשואה הנמוכה בשוק האג"ח

מנורה מבטחים מצטרפת להראל, הפניקס וביטוח ישיר באימוץ מדיניות חלוקת דיבידנד קבועה. מנורה מבטחים מבטיחה למשקיעים לחלק דיבידנד בהיקף של לפחות 35% מהרווח הנקי.


שנת 2020 ו-2021 היו שנים רווחיות עבור חברות הביטוח. בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה הנוכחית רשמה מנורה מבטחים רווח בהיקף של 442 מיליון שקל. ב-2020 הרווח הנקי של החברה הסתכם ב-642 מיליון שקל. על רקע הרווחים נרשמו עודפי הון בחברה בהיקף של 1.75 מיליארד שקל (נכון לסוף 2020).

1 צפייה בגלריה
מנורה מבטחים ביטוח פסניה גמל
מנורה מבטחים ביטוח פסניה גמל
מנורה מבטחים
(צילום: מנורה מבטחים)

מנורה מבטחים, כאמור, היא אינה חברת הביטוח הראשונה בעלת מדיניות חלוקת דיבידנד קבועה. בחודש מרץ האחרון קבעה הראל כי תחלק 30% מהרווח הנקי לבעלי המניות. הפניקס, מעט לפני הראל קבעה כי תחלק בין 30% ל-50% מרווחיה, וביטוח ישיר מחלקת 50% מרווחיה.
בתחילת השנה חילקה מנורה מבטחים 100 מיליון שקל. בנוסף, החברה חילקה מניות בעין של מניות חברת האנרגיה טראלייט שהיו באחזקתה בהיקף של 250 מיליון שקל. סה"כ חילקה החברה 342 מיליון שקל.
על פי מנכ"ל חברת הביטוח יהודה בן אסאייג, הדרישה לדיבידנדים מצד המשקיעים עלתה בשנים האחרונות בעקבות ירידת הריבית והתשואה הנמוכה שגלומה בשוק האג"ח. כלומר המשקיעים רואים בדיבידנד של החברות הגדולות את הקופון אותו היום מקבלים אם היו משקיעים באג"ח של אותה החברה.