סגור
העיתון הדיגיטלי
17.04.25
מאגר הבונים - פרויקט פאנלים סולאריים של שיכון ובינוי אנרגיה בחוף הכרמל 2
מאגר הבונים - פרויקט פאנלים סולאריים של שיכון ובינוי אנרגיה בחוף הכרמל (צילום: אלון דבש)

הכנסות שיכון ובינוי אנרגיה צמחו ב-2024 ל-1.9 מיליארד שקל

החברה הציגה בדוחות השנה החולפת צמיחה של 16% בהכנסות, הרווח הנקי טיפס ב-8% ל-172 מיליון שקל; שיכון ובינוי אנרגיה חיברה ב-2024 ארבעה פרויקטים בהספק כולל של 280 מגה-וואט

חיבור של ארבעה פרויקטים הוביל לעלייה בהכנסות וברווח של שיכון ובינוי אנרגיה, חברת בת של שיכון ובינוי.
הכנסות החברה צמחו ב-16% ב-2024 לעומת השנה שקדמה לה ועמדו על 1.9 מיליארד שקל. ה-EBITDA עלה ב-7% ל-953 מיליון שקל והרווח הנקי טיפס ב-8% ל-172 מיליון שקל.
לשיכון ובינוי אנרגיה אחזקות בנכסים בהפעלה מסחרית בהיקף של 2,906 מגה-וואט פעילה בארבע מדינות: ישראל, ארה"ב, רומניה ואיטליה. בשנה האחרונה חיברה לרשת החשמל ארבעה פרויקטים בהספק כולל של 280 מגה-וואט - שלושה בישראל ואחד ברומניה - והיא צופה שתחבר עוד 380 מגה וואט עד סוף 2025.
בראשות החברה עומד באופן זמני יובל סקורניק, המכהן כסמנכ"ל הכספים של החברה ומ"מ המנכ"ל לאחר שבדצמבר הודיע דידי פז, המנכ"ל הקודם, על כוונתו לעזוב את החברה.
לאחרונה קיבלה רשות החשמל החלטה בנושא הגבלת המחיר שמקבלות יצרניות החשמל הפרטיות – ומיתנה את הצעת המקורית. לפי ההחלטה, יצרניות החשמל בתחנות הכוח שהופרטו מידי חברת החשמל יוכלו לקבל תשלום על "התעריפים המשלימים" המבוססים על חישוב העלויות לפי 40% מעל מחיר הגז הטבעי הממוצע בשוק בייצור חשמל לפי תוכנית המתקבלת מראש, ו-60% מעל המחיר לייצור שלא בהתאם לתוכנית.
ההגבלה המקורית הציעה 15% ו-40%, מה שהוביל לחשש במשק האנרגיה ולירידה במניית החברה. שיכון ובינוי מחזיקה יחד עם אדלטק וקיסטון בשתי תחנות כוח (מתוך 4) שהופרטו מידי חברת החשמל – חגית מזרח ורמת חובב. החברה צופה שלהחלטה הסופית לא תהיה השפעה על הכנסות רמת חובב, ועל חגית מזרח תהיה השפעה לא מהותית על ההכנסות.