כוננות ספיגה: פורד עצרה יצוא של שורת דגמים לסין
בעקבות המכסים הכבדים, ענקית הרכב תפסיק לייצא בשלב זה לסין רכבי כביש שטח, משאיות ורכבי ספורט; פורד אמנם מייצרת 80% ממוצריה בארה"ב, והדבר ממצב אותה בצורה אידיאלית להתמודד עם המכסים, אך בכוונתה להעלות מחירים
ענקית הרכב פורד מוטור הודיעה אתמול (ו') שהיא עוצרת את משלוחי ה-SUV, משאיות הפיק אפ ורכבי הספורט שלה לסין, בשעה שהיא נערכת להשפעות מלחמת המכסים, כולל המס על כלי רכב שעלה בסין עד 150%. "התאמנו את הייצוא מארה"ב לסין לאור המכסים הנוכחיים", כך נמסר מהחברה.
פורד עצרה השבוע משלוחים של דגמי 150-F רפטור, מוסטנג וברונקו, המיוצרים במישיגן, וכן של דגם הלינקולן נוויגטור המיוצרים בקנטאקי. המהלך מגיע בעוד יצרניות הרכב האמריקאיות מנסות למצוא דרכים להתמודד עם השינויים התכופים במדיניות המכסים של הנשיא דונלד טראמפ, שצפויים לפגוע ברווחים של יצרניות רכב והחלפים. הוול סטריט ג'ורנל היה הראשון שדיווח על הצעד של פורד.
ייצוא של מנועים ומערכות הנעה מתוצרת פורד לסין צפוי להמשיך כרגיל, וכן משלוחים של דגם הלינקולן נאוטילוס המיוצר בסין, למרות המכסים הכבדים. פורד מייצרת כ-80% ממוצריה בארה"ב, מה שהופך אותה לחברה הממוצבת בצורה הנוחה ביותר להתמודד עם המכסים. עם זאת, היא עדיין צפויה להעלות מחירים על כלי רכב חדשים באם המכסים יוותרו על כנם, כך על פי מזכר פנימי של החברה שהגיע לידי רויטרס.
ניתוח של המרכז למחקר כלי רכב שפורסם מוקדם יותר החודש מציין שהמכסים בגובה 25% על יבוא כלי וחלקי רכב יעלו את עלות הייצור בסך של כ-108 מיליארד דולר ב-2025. טראמפ אמר מוקדם יותר השבוע שהוא שוקל לשנות את המכסים הקשורים לכלי רכב, ברמז אפשרי לכך שהוא עשוי לאפשר פטורים מהמכסים.