סגור
בניין תחנת ה משטרה ב חדרה
בניין תחנת ה משטרה בחדרה (צילום: ערן יופי כהן)

הוארך בשנית מעצר איש העסקים החשוד בפרשת ירי האזהרה בחדרה

איש העסקים מהשרון, ששמו אסור בפרסום, נעצר אתמול ביחד עם שלוש דמויות מוכרות בעולם התחתון בחדרה ואור עקיבא. החשד: בשל סכסוך עסקי עם בעל מסעדה מוכרת בחדרה, הוא שלח עבריינים לירות על רכבו וביתו. הבוקר האריך ביהמ"ש בשנית את מעצרו - עד מחר. סנגורו: "מרשי ינוקה מכל חשד". אתמול דיווחה החברה הציבורית עמרם אברהם לבורסה: "בעל השליטה או החברה אינם מעורבים בכל אירוע"

בית משפט השלום בחדרה האריך הבוקר (ד') בפעם השנייה את מעצרו של איש העסקים המוכר מהשרון, שחשוד בפרשה פלילית שהתפוצצה אתמול לצד שלוש דמויות המוכרות היטב למשטרת מחוז חוף מפעילותן הערה בעולם התחתון המקומי, בעיקר באזור חדרה ואור עקיבא. כל הארבעה עצורים עד מחר, יום חמישי, וחשודים בקשירת קשר לביצוע פשע.
החשד שמייחסת המשטרה לאיש העסקים, קשוח לכך שהוא שלח לכאורה 3 עבריינים מוכרים לירות על ביתו ורכבו של איש עסקים אחר מחדרה, שאיתו הוא נמצא בסכסוך עסקי. אותו איש עסקים שהיה יעד לירי מחזיק בין השאר במסעדה מוכרת מאוד בכניסה לעיר, לא רחוק מתחנת המשטרה המקומית, ובעסקים נוספים. בירי לא היו נפגעים אלא רק ברכוש.
במשטרה בודקים כעת האם על רקע הסכסוך הכספי בין שני אנשי העסקים הוכנסו אותן דמויות מהעולם העברייני לאירוע, אולי אף כדי לקיים בוררות בין הצדדים, אך בהמשך כשהדברים הסתבכו הסכסוך, כך החשד, הסלים עד לכדי ירי האזהרה שבוצע שלשום.
אתמול בצהריים שוטרי מחוז חוף עצרו את הארבעה – תושבי חדרה ואור עקיבא - בחשד למעורבות בירי שבוצע בלילה שבין שלישי לרביעי על ביתו ורכבו של אותו בעל מסעדה. המשטרה מסרה כי "עם קבלת הדיווח שוטרי מחוז חוף הגיעו למקום והחלו באיסוף ממצאים וסריקות מבצעיות לאיתור החשודים במסגרת החקירה שנפתחה. כעבור זמן קצר הצליחו השוטרים לאתר ולעצור את 4 החשודים בירי לחקירה בתחנה ובסיומה נכלאו".
הארבעה הובאו אתמול לדיון בהארכת מעצרם באולמו של שופט בימ"ש השלום בחדרה ערן זלר, והשופט נענה לבקשת סנגורו של איש העסקים, עו"ד שי לוי, ואסר את פרסום שמו. השופט גם האריך את מעצרו של איש העסקים רק עד היום ואת של שלושת האחרים עד מחר. אולם היום המשטרה ביקשה שוב להאריך את המעצר של איש העסקים וקיבלה יום נוסף – וכעת כל הארבעה עצורים עד מחר.
לאחר הדיון מסר עו"ד שי לוי סנגורו של איש העסקים כי "המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו של מרשי ב-6 ימים נוספים, אך בית המשפט האריך את המעצר עד מחר והוסיף בהחלטתו כי יש לסיים פעולת חקירה עד, שהיתה אמורה להתבצע עד אתמול, עוד היום בשעה 22:00. בסיומה – ובמידה שלא תביא להתפתחות הורה בית המשפט על שחרור של מרשי עוד היום בשעה 22:00. אין לי ספק שמרשי ינוקה מכל חשד, וכי אין לו שום קשר לנטען בבקשת המשטרה".
אתמול פרסמה חברת עמרם אברהם לבורסה בתל אביב דיווח לפיו "בהמשך לפרסומים במדיה בקשר עם מעורבותו לכאורה של 'טייקון נדל"ן בעיר חדרה' באירוע פלילי ובעקבות פניות לחברה, החברה מבקשת להבהיר ולהדגיש כי כפי שנמסר לה ממר אלון עמרם, הנמנה על בעלי השליטה בחברה והמכהן כיו"ר דירקטוריון החברה, בעל השליטה ו/או החברה אינם מעורבים בכל אירוע כאמור, ואין לחברה קשר לאירוע נשוא הפרסומים".
עוד צוין בדיווח לבורסה כי: "החברה מוצאת לנכון להזכיר כי על בעלי השליטה בחברה נמנים אלון יורם עמרם. יחד עם זאת, אלון קיבל יפוי כוח מיורם עמרם, שאינו מעורב בחברה בכל אופן שהוא ובכלל זה אינו מכהן כנושא משרה בחברה או בתפקיד כלשהו, להצביע באסיפות הכלליות של בעלי המניות של החברה בהתאם להוראות יפוי הכוח".