סמ״ר עינבר אברהם קב נהרג בפיגוע בשומרון
הצעיר שנפצע אנוש בפיגוע ליד קדומים הוא לוחם צנחנים, שמת מפצעיו בביה"ח. מהתחקיר עולה כי הוא נסע באזור בג'יפ צבאי יחד עם לוחם נוסף, והשניים עצרו כשחשדו שנהג משאית פלסטיני מנסה לפגוע בהם. אחד מהם חיסל אותו אחרי שהתנגש בהם - אך פגע כנראה גם בחברו שנהרג
הותר לפרסום הערב (ראשון) כי סמ״ר עינבר אברהם קב (20), שנפצע באורח אנוש בפיגוע בצומת ג'ית שבשומרון אחר הצהריים, ליד קדומים, מת מפצעיו בבית החולים בילינסון בפתח תקווה. ההרוג, תושב לוטם, היה לוחם בגדוד 890 של חטיבת הצנחנים.
לפי התחקיר הצבאי, סמ"ר קב נסע עם חייל נוסף בג'יפ צבאי על ציר 60 סמוך לקדומים, ובשלב מסוים חשדו השניים כי נהג משאית פלסטיני מאחוריהם מנסה לפגוע בהם - ועצרו בצומת ג'ית. בשלב זה, הנהג הפלסטיני האיץ לעברם ופגע בהם. הלוחם הנוסף יצא ופתח באש, שכתוצאה ממנה נוטרל המחבל - אך גם חברו נפצע באורח אנוש. בשלב זה לא ברור האם החיילים ירדו מהרכב רק אחרי שנהג המשאית פגע בו, או שמא קודם לכן - והאם הלוחם שנהרג נפגע קודם לכן מהמשאית.
נהג אוטובוס שעבר במקום זיהה את הפיגוע ופתח באש גם כן לעבר המחבל, לפי צה"ל אחר שכבר נוטרל. הפצוע פונה במצב אנוש לבית החולים בילינסון, ומותו נקבע כאמור בהמשך הערב. האירוע עדיין מתוחקר על ידי צה"ל.
המחבל הוא מחמוד עקאד, בן 24 משכם, וכוחות הביטחון כיתרו את העיר והכפרים הסמוכים אחרי הפיגוע. לפי דיווחים פלסטיניים, כוחות צה"ל פשטו על הכפר ג’ית שממזרח לקלקיליה והחרימו הקלטות של מצלמות אבטחה. צה"ל הודיע למשפחתו של המחבל על איטום צפוי של ביתו. חמאס בירך על מעשיו של עקאד, אך משפחתו טוענת כי מדובר היה בתאונה ולא בפיגוע.
בעקבות הפיגוע, כוחות הביטחון חסמו כאמור את הכניסות והיציאות לשכם והכפרים הסמוכים, ומבצעים בידוקים. הפלסטינים דיווחו כי צה"ל סגר את הכניסה לכפר הפלסטיני נבי אליאס.
הפיגוע האחרון התרחש במעבר אלנבי ב-18 בספטמבר, אז מחבל ירדני שנהג במשאית סיוע לרצועת עזה ירד ממנה, פתח באש ודקר את סא"ל במיל' יצחק הרוש ואת סמל הרשקו מחטיבת תבל.































