סגור

פרסום ראשון
ביהמ"ש: האישה זכאית למחצית מניות הבעל בחברה משפחתית שקיבל במתנה

שופטת בית המשפט לענייני משפחה דחה את טענות הבעל כי מאחר שהמניות ניתנו לו במתנה ע"י הוריו ולא כגמול על עבודתו בחברה, הן אינן בנות חלוקה וקבעה שעליו להעביר לה מחצית מהן במסגרת הליך הגירושים ביניהם

האם העברת מניות בחברה משפחתית מההורים לילדיהם, ללא תמורה, מתחלקים שווה בשווה עם בן/ בת הזוג במקרה של גירושים? לאחרונה קבע בית המשפט לענייני משפחה כי מחצית ממניות בחברה משפחתית, שהוענקו לבעל על ידי הוריו, שייכות לאישה, ודחה את טענות הבעל כי מאחר שהמניות ניתנו לו במתנה ולא כגמול על עבודתו בחברה, הן אינן ברות חלוקה.
מדובר בחברה משפחתית, כאשר לפני כעשר שנים הוענקו לבעל מניות בה. בעת סכסוך בין הבעל לאשתו טענה האישה כי הוא החזיר את המניות לידי הוריו, אולם שנה לאחר מכן, ההורים שוב העניקו לו את המניות ללא תמורה.
הבעל טען, כי מדובר במניות שהוענקו לו על ידי הוריו ללא תמורה ולכן אין לאישה כל זכות בהן. האישה, באמצעות עורכות הדין רות דיין וולפנר ומור בן-מנשה ממשרד רות דיין וולפנר, טענה מנגד כי מדובר במניות שהוענקו לו כגמול על עבודתו בחברה וההשקעה בה במהלך חייהם המשותפים, ולכן היא זכאית למחציתן.
1 צפייה בגלריה
עו"ד רות דיין וולפנר
עו"ד רות דיין וולפנר
עו"ד רות דיין וולפנר
(צילום: ענבל מרמרי)
השופטת עידית בן-דב ג'וליאן קבעה בפסק הדין כי התרשמה שהמניות הוקצו לנתבע כגמול על עבודתו בחברה וצפיית פני עתיד בכל הנוגע לתפקידו, ולא כפעולה הנעשית בתוך המשפחה. "יש להתייחס למניות שהוקצו לו מכח עבודתו בחברה ותרומתו לחברה, כנכס הוני בר איזון ולא כמניות אשר הוענקו לו במתנה בין קרובים מהוריו... משכך התובעת זכאית למחצית שווין נכון למועד הקרע".
שווי מניות הבעל בחברה הוא כ-1.3 מיליון שקל ונקבע כי הוא יעביר לאשתו את מחצית השווי במסגרת הליך הגירושין ביניהם. יחד עם זאת, קבעה השופטת כי הסכם עליו חתמו בני הזוג כשהיו נשואים באשר לחלוקת תמורת הבית המשותף אם יתגרשו תקף. המשמעות, התמורה תחולק בין הצדדיים בהתאם למנגנון הקבוע בהסכם. בית המשפט לא הטיל הוצאות על איש מאחר וחלק מטענות האישה התקבלו וחלק מטענות הגבר התקבלו.