שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
בארץ

משרד הכלכלה ממליץ להקדים את פתיחת המסעדות ובתי הקפה

לפי המתווה החדש שגובש בשיתוף המסעדנים, המסעדות יפתחו ב-20.5. המתווה יעלה בדיון ביום רביעי עם משרד הבריאות; בין הנחיות הביטחות שיקראו "התו הסגול": מטמפ' שטיפת הכלים וכמות האשפה ועד לזמן עריכת השולחן

נווית זומר 14:2511.05.20

משרד הכלכלה ממליץ להקדים את הפעלת המסעדות ובתי הקפה ל-20.5. כך עולה מנייר עמדה שהכין המשרד אשר גובש בשיתוף המסעדנים, לקראת הדיון שיתקיים בנושא ביום רביעי הקרוב בין משרד הכלכלה והתעשייה למשרד הבריאות, בנושא חזרה לפעילות של ענף המסעדות.

 

זאת לאחר שלפני כשבוע הודיעו המסעדנים על קיום מהלכים לפתיחה של בתי קפה ומסעדות, שטענו אז כי יגובשו מהר יותר מכפי שמתכננת הממשלה. איגוד המסעדות והברים קיים מסיבת עיתונאים יחד עם ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, ובה הציגו מתווה חזרה לפעילות של האיגוד בתמיכת העירייה.

 

 

 

 

על פי המתווה שהציעו המסעדנים, העסקים יכלו להיפתח ב-15 במאי, תוך שמירה על המלצות משרד הבריאות וארגון הבריאות העולמי. הוא כולל פתיחת עסקים בתפוסה של 70%-100%, ועיריית ת"א תאפשר לעסקים להשתמש בשטחים ציבוריים יותר נרחבים, כפי שהבטיחו למסעדנים גם הקניונים.

מסעדה סגורה בב"ש בקורונה מסעדה סגורה בב"ש בקורונה צילום: הרצל יוסף

 

בהמלצת משרד הכלכלה נאמר "לאור נתוני התחלואה וחשיבות החזרת העובדים והמשק לפעילות אנו מציעים להקדים את הפעלת המסעדות ובתי הקפה". בדיון יציג משרד הכלכלה והתעשייה מתווה שיאפשר פתיחתן של מסעדות, אשר גובש בשיתוף עם נציגי ארגוני המסעדות. הצעת המתווה היא בכפוף לעמידה בתנאיי תו סגול ייעודי הכולל 30 הנחיות מחייבות, המאפשרות שמירת על הבריאות העובדים והלקוחות.

 

כך לדוגמא, ההוראות לגבי שטיפת כלים במדיח הן כי יש לעשות זאת בטמפרטורה של 70 מעלות. אם מדובר בשטיפה ידנית, הכלים יושרו קודם כל בחומר חיטוי ולאחר מכן תתבצע שטיפה במים חמים וסבון. לגבי פחי האשפה במטבח - התו מציין כי הם לא יעלו על 75% תכולה. לגבי המרחק בין השולחנות - הוא יחושב לפי  מטר אחד בין שולחן לשולחן, או מרחק של 40 ס"מ בין גב כיסא אחד לבין גב כיסא בשולחן שמאחוריו.

 

הוראה נוספת היא קיום נוהל החלפת מדי העובדים עם תחילת העבודה, חיטוי שולחנות וכיסאות בעת תחלופת הסועדים, וכן דרישה כי עריכת השולחן תתבצע רק לאחר שהסועדים מתיישבים. עוד הוצע כי במשמרות יש לשבץ, ככל האפשר, את אותה קבוצת עובדים יחד באותה משמרת וכן כי כלל העובדים במקום העבודה יעטו מסכה בהתאם להנחיות. 

 

כמו כן, יש למנות ממונה על ענייני קורונה שיהיה אחראי על שמירת הכללים המפורטים שצויינו, כמו גם ידווא כי יתבצע חיטוי משטחים פנימיים בעסק, לכל הפחות פעמיים ביום וכן בסיום יום הפעילות. המשטחים כוללים בין היתר: ידיות, דלתות, מעקים, דלפק, מחיצה, מתגים, לחצני מעלית.

 

על המסעדות ובתי הקפה להציב מתקנים עם חומר לחיטוי ידיים  ולוודא כי בדלפק העסק ישנה מחיצה למניעת העברת רסס בין שולחנות. ועוד כדוגמת הכללים האלה.

 

בין ההוראות שיחולו על הסועדים: מסיכה, תשאול ובדיקת חום

 

לפי המתווה, על הסועדים תחול חובת מסכות בכניסה וביציאה מהעסק. לצד בדיקת חום שיחוייבו לבצע, הם יתושאלו שאלות כגון: האם אתה משתעל? האם חום גופך מעל 38 מעלות צלזיוס ומעלה או, האם היה לך חום כאמור בשבוע האחרון? והאם היית במגע קרוב עם חולה קורונה בשבועיים האחרונים?

 

ובמקרה שמי שלא השיב בשלילה על כל אחת מהשלאות - לא תותר כניסתו למקום.

x