$
בארץ

כמה מרוויחים במקצועות המבוקשים ביותר בהייטק?

ממפתחי ביג דאטה ועד מנהלי מוצר: סקר שכר שערכה חברת see.V חושף כמה מרוויחים במקצועות השונים בהייטק, מיהם שיאני השכר בתחום, ובכמה גדול יותר השכר הממוצע בהייטק מהשכר הממוצע במשק

בילי פרנקל 16:5230.10.19

מפתחי ביג דאטה נמצאים בראש טבלת השכר בענף ההייטק עם שכר של 32 אלף שקל בחודש - כך עולה מסקר השכר הרבעוני של חברת see.V המתמחה בגיוס טאלנטים בתחומי התוכנה לסטארט-אפים ולחברות הייטק.

 

על פי הסקר, השכר הממוצע בתחום מקצועות התוכנה טיפס ב-1% ברבעון השלישי של 2019 לעומת הרבעון שקדם לו, ועמד ברבעון השלישי על 28,450 אלף שקל.

 

 

נתונים אלו עולים בקנה אחד עם נתוני משרד העבודה והרווחה שפורסמו בתחילת הרבעון, שהצביעו על כך שהשכר החציוני למשרת מפתח תוכנה עומד על 28,443 שקל בחודש. מדובר בעליה מתונה יחסית למחסור העצום בתחום, הנאמד בכמעט 7,000 משרות פניות במשק לפי נתוני הלמ"ס שפורסמו מוקדם יותר השבוע. השכר הממוצע בהייטק גבוה כמעט פי 3 מהשכר הממוצע במשק.

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

בפילוח לפי התמחויות בשפות התוכנה נמצאה עלייה של 4% בשכרם של מפתחי Ruby שעמד על 26,300 שקל ברוטו בחודש. בנוסף, שכרם של מפתחי Python (שפה הקשורה לטכנולוגיה של בינה מלאכותית – ב.פ.), שכרם של מפתחי ++C ומפתחי PHP טיפס ב-3%, שכרם של מפתחי Node.js ומפתחי מובייל טיפס ב-2% כל אחד, ושל מפתחי C#  ב-1%. מנגד, השכר הממוצע של מפתחי Java ירד ב-3% ל-29,500 שקל בחודש, ושכרם של מפתחי Frontend ושל מהנדסי DevOps ירד ב-2%.

 

בראש טבלת השכר - מפתחי ביג דאטה

 

פרט למפתחי ביג דאטה, נמצאים עוד בצמרת המשתכרים - מפתחים בפייתון המרוויחים 31,600 בחודש, מפתח אלגו המרוויחים 31,000 שקל בחודש, מפתחי Node.js המרוויחים 30,500 שקל בחודש, ומפתחת C#, מהנדסי DevOps ומנהלי מוצר (מרוויחים 30 אלף שקל בחודש כל אחד). השכר הממוצע בענף בכללותו, כולל מקצועות התוכנה, המוצר, הבדיקות והדאטה, עמד לפי הסקר על 26,700 שקל ברבעון השלישי.

 

דניאל יוגב, מנהלת גיוס ב-see.V, מציינת כי קצב עליית השכר בענף התמתנה ביחס לשנים עברו, וזאת על אף התחרות הגדולה שעדיין קיימת על המועמדים, בעיקר כשמדובר ביוצאי יחידות טכנולוגיות ובבוגרי אוניברסיטאות מצטיינים בעלי ניסיון. הסיבה לכך, היא סבורה, טמונה בשינוי מגמה ברף הדרישות של חלק מהחברות בשוק.

 

 

השכר בתחומי התוכנה השכר בתחומי התוכנה

 

"מצוקת המועמדים בשוק מובילה לכך שחברות מוכנות יותר להתגמש לגבי הניסיון וההשכלה שלהם", היא אומרת. "יותר חברות בוחרות בפתרון של העסקת עובדים ללא ניסיון או עם ניסיון מועט, ומעניקות להם את ההכשרה הנחוצה במסגרת העבודה, או לוקחות עובדים שמנוסים בתחום אחד ומעניקות להם את ההכשרה הנחוצה. אני סבורה שזה תהליך בריא, שכן המחסור העצום בכוח אדם טכנולוגי לא מצב טוב לשוק בכללותו. המאבק האמיתי הוא למלא את המחסור הזה והפתרון לא יימצא בקרב "כוכבי התוכנה" שהם מתי מעט".

 

מנגד, מנהל בכיר בסטארט-אפ מצליח בענף מציין, כי "לא חסרים עובדים מתחילים בענף, אבל יקח המון זמן להכשיר אותם אנחנו נעדיף להתמודד עם משרות שלא נצליח לאייש ולחפש עבורן מומחים, במקום לגייס אליהם אנשים שאינם מתאימים".

 

סקר השכר לרבעון השני בהיי טק סקר השכר לרבעון השני בהיי טק

 

המקצועות המבוקשים

 

יוגב מציינת, כי המקצוע המבוקש ביותר בתחומי התוכנה הוא מפתח Full Stack, ששולט במגוון טכנולוגיות רחב. עובדה זו הביאה לדבריה, לירידה קלה בביקוש למפתחי Java, שהתבטאה בירידה של 3% בשכר הממוצע ברבעון. "לסטרטאפים קטנים ובינוניים לא תמיד יש את המשאבים להשקיע באנשי מקצוע ספציפיים לכל תחום", היא מסבירה. "בנוסף, מפתחי Full Stack ניחנו בגמישות וביכולת למידה מהירה, תכונות שלרוב נחוצות מאוד לסטארט-אפים, שנמצאים בשלבי החיים הראשונים של המוצר".

 

עם זאת היא מסייגת, כי Java היא עדיין אחת השפות המבוקשות ביותר ומוקדם לדבר עדין על שינוי מגמה. במקביל, מוסיפה יוגב, נמשכת הדרישה הגבוהה למפתחי אלגוריתמים ומפתחים ב-Python, עובדה המתבטאת בעליות בשכרם.

 

צמצום פערים בשכר

 

בשורות חיוביות לפי הסקר, הם שהפערים בין נשים לגברים במקצועות התוכנה הצטמצמו ל-6%, בהשוואה ל-8% ברבעון המקביל אשתקד. עם זאת נתונים אחרים מצננים את ההתלהבות - יוגב מצננת כי רק 13% מהגיוסים ברבעון הנוכחי היו גיוסים של מפתחות תוכנה, וכי שיעור הנשים המועסקות בתפקידי ניהול הוא אף נמוך יותר.

 

יוגב מציינת נתונים מטרידים נוספים שעלו מסקרים אחרים שערכה החברה, למשל סקר שנערך אשתקד קרב 300 מפתחי תוכנה ושהעלה כי כ-33% מהגברים רואים את עצמם בתפקיד ניהולי בהייטק בעוד חמש שני לעומת 23% מקרב הנשים, וסקר נוסף שנערך השנה בהשתתפות 504 עובדי הייטק, שגילה כי 30% מהמפתחים מעריכים שהם מעורבים באופן משמעותי בקבלת ההחלטות לגבי העבודה השוטפת, לעומת 24% בלבד מהנשים.

 

"לצערי, אני לא חושבת שצמצום פערי השכר בתחום התוכנה בין גברים לנשים מעיד על מגמה רחבה בשוק, אלא יותר על משהו שעולה מהתנאים המיוחדים בשוק התוכנה", היא אומרת. "מצוקת המועמדים מובילה לתחרות על מועמדים ומועמדות, שבתורה מצמצמת את פערי השכר בין גברים לנשים. אבל אם מסתכלים על היבטים אחרים של השוק רואים, שהפערים עדיין גדולים מאוד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x