$
תיירות

סודות החופשה

מדריך לסחבנים: מה מותר ומה אסור לקחת הביתה מהמטוס?

את השמיכות אסור לקחת, וכך גם את כלי האוכל, האוזניות וכמובן שאת אפודי החירום; מה מותר לקחת מהמטוס, מה מותר לקחת רק לאחר קבלת אישור ומה ירצו חברות התעופה שתיקחו כמה שיותר?

שירות כלכליסט 08:0004.05.19

קרה לכם פעם שממש התחשק לכם לקחת אתכם את חגורת ההצלה המתנפחת מהמטוס? כנראה שלא, אבל התופעה פחות נדירה מנהוג לחשוב; כמו במלונות, לא תמיד ברור מה מותר ומה אסור לקחת מהמטוס - ומה נועד לשימוש חופשי.

 

 

לפעמים גם הצוותים עצמם לא יודעים; בשבוע שעבר דיווח הסאות' צ'יינה מורנינג פוסט שחברת התעופה קתאי פסיפיק החלה לערוך בדיקות פתע בעקבות מקרים בהם דיילים העלימו מזון ואפילו בקבוקי שמפניה וכוסות. לאור המקרה והתופעה, פרסם מגזין Traveller האוסטרלי רשימה של פריטים שנמצאים במטוס - ומה מביניהם מותר או אסור לקחת.

 

1. תיקי מתנה מחברת התעופה: מותר

 

אלו הם פריטים שהוגשו לכם כדי שתיקחו אותם איתכם - למשל, ערכות השי שמחלקים במחלקה הראשונה ובמחלקת העסקים - התיקים הקטנים עם כיסוי העיניים, אטמי האוזניים, המברשת המתקפלת, גרביים עם גבשושיות קטנות בתחתיתן ושאר הפריטים. כמובן, אלו נועדו עבור אורחי המחלקות היקרות בלבד; אם מצאתם את הארון בו מונחים התיקים, אל לכם לקחת אחד.

 

תיק שי של מחלקה ראשונה, מאוחסן בארונית המושב תיק שי של מחלקה ראשונה, מאוחסן בארונית המושב צילום: שאטרסטוק

 

 

2. אוזניות: תלוי בחברה

 

זה משתנה מחברה לחברה; בעבר נהוג היה לראות דיילות עוברות בין המושבים ואוספות את האוזניות לשימוש חוזר. בנוסף, עוצבו עם תקע כפול, כך שלא ניתן יהיה להשתמש בהן כלל מחוץ למטוס - הכל כדי שלא ניקח אותן הביתה. כיום ישנן חברות שמציעות אוזניות פלסטיק מהסוג הכי פשוט וירוד, אשר ניתן לקחת איתכם. חברות לואו קוסט אפילו דורשות עליהן כסף לפעמים, כך שלאחר ששילמתם, הן שלכם. ואולם, חשוב לברר עם הדיילת כדי שלא ליצור מצב לא נעים. על כל פנים, כל השקעים בכל המטוסים המודרניים תואמים את אוזניות הסמארטפון שלכם, בעלות איכות טובה לאין שיעור משל אוזניות המטוס - אז למה בכלל לקחת אותן?

 

אוזניות של חברת תעופה? למה שתרצו אותן? אוזניות של חברת תעופה? למה שתרצו אותן? צילום: שאטרסטוק

 

 

3. שמיכות: אסור בתכלית האיסור

 

כן, דווקא השמיכות הפשוטות של החברות לא נועדו לעבור לרשותכם לאחר הטיסה - אפילו במחלקות העסקים ובמחלקה הראשונה. חברות תעופה מסוימות, בעיקר בארה"ב, יאפשרו לכם לרכוש את השמיכות, אם ממש נקשרתם אליהן.

 

 

היפרדו ממנה בסוף הטיסה. שמיכת מחלקת תיירות היפרדו ממנה בסוף הטיסה. שמיכת מחלקת תיירות צילום: שאטרסטוק

 

 

4. המגזין של חברת התעופה: מותר

 

בכל גב של כל מושב תמצאו אותו; מגזין עבה ובו סיפורים של חברת התעופה על יעדים חדשים, חבילות נופש, תמונה של כל מטוסי החברה וכמובן הרבה מאוד פרסומות. את המגזינים הללו מותר לקחת; בעיני חברת התעופה, זו דרך להפצת המותג שלה.   

 

5. אוכל: כן, אם מבקשים יפה

 

נוסעים בטיסות סטנדרטיות יכולים לבקש עוד מנות, וכל עוד יש לצוות מלאי מספיק וכל שאר הנוסעים כבר אכלו, ימלאו את המבוקש. בטיסות לואו קוסט זה קצת אחרת, וכנראה שהחברות ידרשו עלות נפרדת על כל מנה. לאחר שביקשתם וקיבלתם את המנה, לחברת התעופה לא אכפת אם אכלתם אותה במקום או ארזתם כדי לאכול במלון. ואולם, חשוב לזכור שאסור לכם לקחת מנות בעצמכם מעגלת ההגשה - ושחשוב לקבל את אישורו של צוות הקבינה לכל מנה נוספת.

 

רוצים עוד? פשוט בקשו מהצוות רוצים עוד? פשוט בקשו מהצוות צילום: שאטרסטוק

 

 

6. כלי אוכל: אסור

 

ישנן לא מעט חברות תעופה שמגישות מזון עם כלי אוכל ממתכת, ובמחלקת העסקים גם עם מלחיה ופלפליה תואמות. אלו הם מהפריטים שנגנבים הכי הרבה, לפי חברת התעופה וירג'ין אטלנטיק - בדגש על אלו שבמחלקת העסקים: הן בצורת מטוסים קטנים. עד כדי כך, שעל התחתית שלהן החלו להדפיס "נגנב מווירג'ין אטלנטיק".   

 

7. שקיות הקאה: מותר

 

כן, לפעמים אנשים מחליטים לקחת את השקית, בידיעה שאולי יצטרכו להתמודד עם בחילה במהלך נסיעה בהמשך הטיול. מותר לקחת את השקיות.  

 

8. אפודי הצלה: מה פתאום

 

על אף שזה נראה ברור, ישנם לא מעט נוסעים שגונבים את אפודי ההצלה המתנפחים. לפי מייסד אתר Airfarewatchdog, שיעור הגניבה של האפודים הפך לכזה שחברות התעופה מבצעות בדיקות קבועות ומחליפים את האפודים הגנובים לפני כל טיסה.

 

 

בדרך כלל נגנבים האפודים בבדיחות הדעת, בידי נוסעים שחושבים שיהיה ממש מצחיק להחזיק אחד בבית. מסיבות ברורות, יש להימנע מסחיבת אפוד שכזה. מדובר בציוד חירום, שגם זקוק לתחזוקה ובדיקות - כך שאם תנסו להשתמש בו בעתיד בלעדיהן, יתכן שתסכנו את חייכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x