$
בארץ

שנה קשה לרכבת ישראל: סיימה את 2018 בהפסד של כ-338 מיליון שקל

זאת לעומת הפסד של כ-41.5 מיליון שקל בשנת 2017; החברה ספגה קנסות בסך 46 מיליון שקל בשל אי עמידה ביעד הדיוק השנתי; הדירקטוריון מינה הערב את אורי שריר לתפקיד ממלא מקום המנכ"ל במקום שחר איילון

ליאור גוטמן 23:4725.03.19

רכבת ישראל פרסמה הלילה (ב') את תוצאותיה הכספיות לשנת 2018, כאשר השורה התחתונה עגומה במיוחד ומסתכמת בהפסד של כ-338 מיליון שקל. זאת לעומת הפסד של כ-41.5 מיליון שקל בשנת 2017. בתוך כך דירקטוריון הרכבת מינה הערב את אורי שריר לתפקיד ממלא מקום מנכ"ל החברה. שריר יחליף את שחר איילון שהודיע לפני כחודש על עזיבתו, זאת לאחר כשנתיים וחצי בתפקיד.

 

 

עיון בדיווחי רכבת ישראל מעלה שסך הכנסות החברה מנוסעים, הובלת מטענים ונדל"ן הסתכמו בכ-2.4 מיליארד שקל, כמעט ללא שינוי מסך ההכנסות שנרשמו בשנת 2017. מנגד, החברה רשמה הוצאות מכירות ושירותים בהיקף של כ-2.4 מיליארד שקל, עלייה של כ-4% לעומת 2017, עם גידול בהוצאות הדלקים, השכר, האבטחה והניקיון. עוד רשמה החברה גידול בסעיף שמוגדר כ"הוצאות אחרות" שעיקרן "גידול בהפרשה לירידת ערך נכסים" ובהיקף של כ-204 מיליון שקל, לעומת כ-44 מיליון שקל בלבד ב-2017. הנתונים הללו גוררים את הרכבת להפסד תפעולי של כ-306 מיליון שקל, זינוק לעומת הפסד תפעולי של כ-41 מיליון שקל בשנה שלפני. עוד נרשם שם גידול בהוצאות המימון (9.1 מיליון שקל לעומת כ-224 אלף שקל ב2017), עם שורה תחתונה שאינה מעודדת.

 

 

 צילום: רכבת ישראל

 

ואם כל זה לא מספיק, החברה מדווחת קנסות על אי עמידה ביעד הדיוק השנתי בהיקף של כ-46 מיליון שקל "זאת בעיקר בשל החרפת העומסים בתחנות וברכבות, בשל המחסור החמור בקרונות ותשתיות מסילה". סך הנסיעות הסתכם לכ-68 מיליון איש, גידול של כ-4.8% לעומת שנת 2017. בחברה מסכמים שבשל התוצאות הכספיות "החליטה החברה על כניסה לתהליך התייעלות במטרה להתכנס אל יעדי התקציב. התהליך כולל בשלב זה צמצום בהוצאות כלליות, כיבוד, כנסים, קיצוץ יועצים חיצוניים, צמצום בשעות הנוספות, קיצוץ בהוצאות שיווק ועוד. בנוסף, החלה החברה בתהליך בחינה של התייעלות בהיבטי כוח אדם"

 

מינוי ממלא המקום 

שריר, שמונה לממלא מקום זמני למנכ"ל, כיהן עד לאחרונה כסמנכ"ל חטיבת המטענים, פעילות שרשמה הצלחה נמוכה יחסית בשל השבתות רבות על ידי הוועד - עד למצב בו החברה המליצה לסגור את החברה הבת שלה שעסקה בהובלות.

 

הקריירה של שריר ברכבת ידעה בעבר התנגשויות עם ועד העובדים: הוא מונה לתפקידו בפברואר 2014 כשברקע טענות שהוא לא עומד בתנאי הסף למינוי. עתירת הוועד נגד המינוי התייתרה בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בינואר 2015 לאחר שמשך אותה בשל חוסר יכולתו להוכיח שהתפקיד "נתפר" לשריר.

 

כאמור, המינוי של שריר מוגדר בשלב זה כזמני בלבד ובשבועות הקרובים אמור דירקטוריון החברה למנות מנכ"ל קבוע שאמור להוציא את הרכבת לדרך חדשה. בין המועמדים ששמם הוזכר לתפקיד - מנכ"ל בית הזיקוק החיפאי לשעבר (בזן), אבנר מימון.

 

 צילום: עמרי מתתיהו

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x