$
בארץ

דו"ח ה-OECD: הסיכונים בשוק הנדל"ן בישראל נותרו גבוהים והבנקים מעורבים בכך

ארגון המדינות המפותחות פרסם את הדו"ח החצי שנתי שלו על כלכלת ישראל וקובע כי ככל שמחירי הדיור ימשיכו לעלות הרשויות יצטרכו לשמור על מדיניות מקרו יציבה יותר; כלכלני הארגון ממליצים על הגדלת ההוצאה על חינוך, בריאות ופנסיה במטרה לקדם צמיחה שוויונית יותר

אדריאן פילוט 14:4128.11.17

"ככל שמחירי הבתים ימשיכו לעלות במהירות, הרשויות צריכות לשמור על מדיניות מקרו-יציבותית זהירה. סיכוני ההתפתחויות השליליות בשוק הנדל"ן נותרו גבוהים, והבנקים מעורבים באופן משמעותי בתחום זה", כך כותבים כלכלני ה-OECD בדו"ח החצי שנתי שמבצעת סריקת עומק על כל כלכלות הארגון.

 

לדבריהם, הצמיחה הכלכלית צפויה להתחזק ליותר מ-3.25% בשנים 2018 ו-2019. הביקושים המקומיים צפויים להיות נתמכים על ידי התנאים הפיסקליים והמוניטריים הולמים, פיתוח שדות גז חדשים ועליית שכר גבוהה יותר עקב המשך האבטלה הנמוכה. "עם העלייה בצמיחה בעולם, היצוא צפוי גם להרים את הראש, כאשר השקל מתייצב, לפחות זמנית".

 

 

פרויקט מגורים ברמת השרון (ארכיון) פרויקט מגורים ברמת השרון (ארכיון) צילום: אוראל כהן

 

עוד כותבים בדו"ח: "ככל שלחצי השכר מתחזקים, על מקבלי ההחלטות להתחיל לקדם נסיגה מוניטארית (העלאת ריבית), זאת, כל עוד האינפלציה נכנסת אל תוך היעד שלה. לפי ה-OECD, הידוק המוניטארי ההדרגתי ימתן גם מתחים בשוק הדיור".

 

כלכלני הארגון מתייחסים גם לאתגרים התקציביים שצפויים לכלכלת ישראל וכתבו כי "המשך ההתרחבות תקציבית של 2017-18 (הגדלת ההוצאה) עלולה לרסן את הירידה המתמשכת בחוב הממשלתי, אך מנגד, הגידול בהוצאות על חינוך והכשרה, בריאות ופנסיה מקדמת צמיחה שוויונית וכוללנית יותר".

 

הארגון עדיין מזהיר כי "יש צורך בשליטה מתמשכת על החוב הציבורי וכריות ביטחון תקציביים רחבים, בהתחשב במצב הגיאופוליטי של ישראל".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x