$
בארץ

ישראל ממשיכה להידרדר במדד עשיית העסקים

במדד המוביל בעולם במדידת תחרותיות המשק ונוחות עשיית העסקים בו, דורגה ישראל במקום ה-54 מתוך 190 מדינות. שר הכלכלה אלי כהן: "הרגולציה הביאה להידרדרות. היעד שלנו הוא להיות מקום 15 בדירוג"

אדריאן פילוט 20:2731.10.17

במדד עשיית העסקים שפרסם היום (ג') הבנק העולמי, הדרדרה ישראל למקום ה-54 בין 190 המדינות בדירוג. בשנה שחלפה דורגה ישראל במקום ה-53 במדד, הנחשב למוביל בעולם במדידת תחרותיות המשק ונוחות עשיית העסקים בו. עד לפני עשור כיכבה ישראל בעשיריה השנייה.

החשב הכללי, רוני חזקיהו, אמר בעבר שהוא נחוש להביא את ישראל ל-15 מהקומות הראשונים. כלומר, על מנת להגיע למטרה תצטרך ישראל לזנק ב-40 מקומות.

 

"צריך לשלב בתעסוקה את החרדים ובני המיעוטים". שר הכלכלה אלי כהן "צריך לשלב בתעסוקה את החרדים ובני המיעוטים". שר הכלכלה אלי כהן צילום: עמית שעל

 

גם מנכ''ל משרד האוצר, שי באב''ד, הבטיח שיפור במדד עוד ב-2015, עת הציג לממשלה תוכנית סיוע לעסקים הקטנים והבינוניים. "הצלחת העסקים הקטנים היא נדבך מרכזי בצמיחתו של המשק הישראלי. לכן גיבשו הגורמים הממשלתיים הרלוונטיים תוכנית שתקל על בעלי העסקים הקטנים החדשים ותסייע להם להתרכז בבניית העסק. נמשיך לשפר את מדד עשיית העסקים בישראל מרמת רישום הנכס ופתיחת העסק למען המשק הישראלי כולו" אמר באב''ד אז.

 

גם שר הכלכלה, אלי כהן, לא פסח על התייחסות למדד זה ואמר ביוני האחרון כי "הרגולציה הביאה להידרדרות של ישראל במדד עשיית העסקים. היעד שלנו הוא להיות מקום 15 בדירוג של הבנק העולמי. כדי להשיג את היעד הזה אנחנו צריכים לשלב את החרדים ובני המיעוטים כדי להעלות את הפריון, ולצד זאת להפחית את הרגולציה".

 

ציונים גרועים במיוחד רשמה ישראל בכל הקשור לרשימת נכסים – מקום 130 בעולם; תשלום מסים – מקום 99 בעולם, ואכיפת חוזים - מקום 92. ישראל הצטיינה והצליחה להתברג בעשרים המקומות הראשונים בקטגוריה של "הגנה על משקיעי מיעוט".

 

המדד, שנוצר ב-2002, מבוסס על איסוף וניתוח נתונים כמותיים מקיפים המיועדים להשוות בין סביבות רגולציה עסקית בכלכלות ובמשך הזמן. המדד מיועד לעודד כלכלות להתחרות לקראת רגולציה יעילה יותר, ומשמש מקור מידע לאנשי אקדמיה ולאנשי עסקים המעוניינים לבדוק את האקלים העסקי של כל מדינה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x