$
בארץ

עובדי בנק אגוד מאיימים לשבות מחר: "לא נלך כצאן לטבח"

1,200 עובדי הבנק מאיימים להשבית את הסניפים בעקבות סכסוך העבודה שהוכרז על רקע המגעים למיזוגו עם בנק מזרחי טפחות. ועד העובדים: "חלפה תקופת השקט, לא נשתף פעולה"

רעות שפיגלמן 09:4630.10.17

עובדי בנק אגוד מאיימים להשבית מחר (ג') את הסניפים על רקע המגעים למיזוגו אל תוך בנק מזרחי טפחות, כך עידכן וועד העובדים הבוקר (ב').

כ-1,200 עובדי הבנק מאיימים להשבית למשך יום אחד את כל סניפי הבנק. הסניפים יהיו סגורים ולא תתקיים בהם קבלת קהל. ההחלטה שהתקבלה אמש היא בהמשך לפגישה שהתקיימה ביום חמישי האחרון בין נציגי הבעלים לבין נציגי הוועד, לאחר שאלו הראשונים הודיעו כי אין בכוונתם לנהל מו"מ מול הוועד, שדרש לבחון אפשרות להמשך התנהלות אגוד כבנק עצמאי תחת מתווה התייעלות.

סניף בנק אגוד סניף בנק אגוד

 

השביתה מגיעה בעקבות סכסוך עבודה שהוכרז באוגוסט. לטענת הוועד, נציגי הבעלים הודיעו כי הם נחושים למכור את הבנק לבנק מזרחי, וכי בכוונת בנק מזרחי למזגו לתוכו. לפיכך, מו״מ יתנהל אך ורק על תנאי המיזוג, כאשר הכוונה היא להביא לפיטורי עד 70% מהעובדים, זאת אומרת כ-840 עובדי אגוד שילכו הביתה.

 

בתוך כך, מעדכן הוועד, כי הנציגים הודיעו שבכל הקשור בהסכמי התעסוקה, בכוונתם להפריד את עובדי בנק אגוד שיישארו לאחר הפיטורים מעובדי בנק המזרחי.

 

עסקת המיזוג הצפויה מגובה ברוח גבית של הפיקוח על הבנקים, ובמסגרתה צפוי מזרחי טפחות לרכוש את מלוא הון המניות של בנק אגוד ולמזגו לתוכו, כנגד הקצאת מניות. זאת לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל, כלומר 60% מההון העצמי של אגוד.

 

לצד הציבור (כולל הגופים המוסדיים) שמחזיק כ-25% ממניות בנק אגוד, גרעין השליטה מחזיק כ-75% כאשר חלקו של אליהו עומד על 27.1%, משפחת לנדאו מחזיקה 24.7% ויורשיו של דוד לובינסקי (משפחת מנור וד"ר יעל אלמוג זכאי) מחזיקים 22.9%.

 

מוועד העובדים נמסר: "חלפה תקופת השקט. אנחנו לא נלך כצאן לטבח. אם הבעלים רוצים להיות הנער השליח של בנק המזרחי - זכותם. אנו לא נשתף עם כך פעולה. עובדי בנק אגוד ינהלו מאבק בלתי מתפשר כדי למנוע את המיזוג״.

 

עוד נמסר מוועד העובדים כי ״לא מתקבל על הדעת לסגור בנק רווחי ויציב תוך פגיעה ב-1,200 עובדיו המסורים. ייתכן כי בבנק ישראל מבקשים לחסוך במשאבי פיקוח על בנקים קטנים, לפיכך פועלים לצימצומם תוך פגיעה בתחרות וחיזוק בעלי השליטה בבנקים הגדולים, אשר ממילא מחזיקים בעוד תאגידים רבים במשק. אין ספק כי המרוויחים הגדולים יהיו משפחת עופר, לנדאו, מנור, אלמוג ושלמה אליהו. לקוחות כלל הבנקים ישלמו מחיר כבד מאוד. הריבית על ההלוואות תעלה ועל הפיקדונות תרד ו'חשבון הפוך' יעלם".

 

מדובר בגל השביתה השני במספר בחודשים האחרונים. באוגוסט האחרון שבתו עובדי מזרחי טפחות כשבועיים ימים, על רקע אי חתימה של הסכמי שכר במשך עשר שנים כמו גם על רקע עסקת המיזוג הנידונה.

 

יש לציין כי השביתות במערכת הבנקאית בחודשים האחרונים הינן חריגות מאוד בנוף. השביתה הקודמת בבנק אגוד התרחשה לפני 24 שנים, ובמזרחי טפחות לפני 11 שנים.

 

הנהלת בנק אגוד מסרה בתגובה: "נציגי הוועדים בבנק אגוד הודיעו היום על כוונתם להשבית את סניפי הבנק מחר, 31.10.17, למשך יום אחד. השביתה הוכרזה על רקע המו"מ המתנהל למכירת בנק אגוד לבנק מזרחי טפחות. הנהלת הבנק פועלת למזעור הפגיעה בלקוחות". בכדי למזער הפגישה כתוצאה מהשבתה אפשרית מחר, היום פנו עובדים בסניפים ללקוחות בבקשה להקדים ביצוע פעולות, ופעולות שלא תבוצענה מחר יתאפשר לבצען ביום העסקים שאחרי, קרי יום רביעי, אך מועד ביצוע העסקאות יחושב לפי יום ג'".

 

נציגי גרעין השליטה בבנק קוראים עדיין לנציגי העובדים לשוב לשולחן המשא ומתן  כדי לקיים משא ומתן לגיבוש עסקה במטרה לשלב כמה מאות מתוך 1,200 עובדי אגוד במסגרת העסקה המתגבשת: "קבוצת הבעלים מצרה על כך שלאחר שנים ארוכות של שיתוף פעולה בוחרים העובדים לנתק מגע במקום לשבת להידברות רצינית. בעלי השליטה מחזיקים בבנק עשרות שנים שבהן לא הניב הבנק תשואה נאותה על השקעתם. מזה 9 שנים הבנק גם לא מחלק דיבידנדים.הגורם העיקרי הוא נטל ההוצאות הכבד של הבנק , שהופך אותו לבנק לא יעיל שקשה לשפר את ביצועיו בגלל גודלו והסביבה הרגולטורית בארץ ובעולם. עתידו בעידן של טכנולוגיה וחדשנות לוט בערפל, בעיקר בהתחשב בכך שאין לבנק מערך מיחשוב עצמאי.הבנק מוכן לשבת עם העובדים למו"מ במטרה לשלב מאות מעובדיו במסגרת העסקה המתגבשת. קבוצת הבעלים הודיעה על כך לעובדים והיא קוראת להם להתיישב למו"מ רציני שישמור ככל הניתן על זכויותיהם.אין ספק שמבחינת העובדים ,חלופה זו עדיפה בהרבה על חלופה שבמסגרתה תימכר פעילות הבנק בחלקים".

 

יש לציין כי מתגובת נציגי גרעין השליטה, ניתן להסיק כי ישנם סיכויים גבוהים לעסקת המיזוג.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x