$
בארץ

דוחות ישראכרט: עלייה של 60% ברווח הנקי ברבעון השני

צמיחה בפעילות הנפקת כרטיסי האשראי וגידול בתיק ההלוואות לציבור תרמו לשורה התחתונה של חברת האשראי שהתסכמה ב-92 מיליון שקל; ההכנסות עלו ב-7% ל-454 מיליון שקל

רעות שפיגלמן 19:5007.08.17

חברת כרטיסי האשראי ישראכרט, שבבעלות בנק הפועלים, מסכמת היום (ב') את הרבעון השני של 2017 עם עלייה של 7% בהכנסות שהסתכמו ב-454 מיליון שקל, ועם זינוק של 60% ברווח הנקי. זאת, לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

 

 

 

הרווח של חברת האשראי הסתכם ב-92 מיליון שקל כאשר הסיבה המרכזית לזינוק היא הצמיחה ברווחיות של פעילות הנפקת כרטיסי האשראי וגם מצמיחת תיק ההלוואות של הציבור. זאת, במקביל לריסון בהוצאות התפעול. ריסון ההוצאות גם תרם לרווחיות של פעילות מגזר הסליקה שברבעון המקביל הציג הפסד של כמה מיליוני שקלים.

 

יחד עם זאת, נתוני צמיחת תיק ההלוואות הם דווקא חלשים יחסית בהשוואה לרבעונים קודמים ומצביעים על ירידה קלה בקצב צמיחת תיק ההלוואות של הציבור. כך, תיק ההלוואות של משקי הבית ואנשים יחידים מישראכרט צמח בכ-4% במהלך הרבעון (לעומת רבעון קודם לו) ועמד על 2.3 מיליארד שקל. ברבעון הקודם שיעור הצמיחה עמד על 6.7%. בשנה שחלפה שיעור הצמיחה הממוצע הרבעוני של תיק ההלוואות היה גבוה יותר ועמד על מעל 6%. יש לציין כי לקראת סוף 2015 חל זינוק ניכר בתיק ההלוואות של ישראכרט שהמשיך ברבעונים לאחר מכן לצמוח בשיעורים נאים וברבעונים שבהמשך בקצב נמוך יותר.

 

הריבית על ההלוואות התיק בחודש האחרון לרבעון ירדה מ-7.8% ל-7.7%. הריבית הממוצעת על כל תיק ההלוואות נותרה ללא שינוי מהרבעון הקודם ועמדה על שיעור גבוה של 8.2%. תיק ההלוואות לרכבים מסתכם ב-190 מיליון שקל וצמח ב-1.6% על פני הרבעון – מדובר בקצב הצמיחה הנמוך ביותר על פני הרבעונים האחרונים לאורך השנה האחרונה.

 

רון וקסלר מנכ"ל ישראכרט רון וקסלר מנכ"ל ישראכרט צילום: סיון פרג'

 

בהשוואה לרבעון המקביל כמות כרטיסי הפלסטיק שבארנקי הציבור שהונפקו על ידי ישראכרט זו צמחה בכ-4% בשנה שחלפה ועומדת על 4.3 מיליון כרטיסים. גם היקף הגיהוצים בכרטיסים צמח בשיעור ניכר כאשר ברבעון האחרון צמח בכ-5.3% אל מול הרבעון המקביל, ועמד על גיהוצים עבור מוצרים ושירותים בהיקף של כ-30 מיליארד שקל.

 

לצד ההכנסות שצמחו כאמור ב-7% ,בצד ההוצאות ניכר ריסון בסעיפי התפעול, השיווק והמכירה – ירידה של כ-3% בממוצע. בנוסף, למרות הזינוק בהוצאות להפסדי אשראי מ-16 מיליון שקל ברבעון המקביל ל-26 מיליון שקל ברבעון השני השנה, הרי שהדבר שקיזז את זה כלפי מטה זוהי ירידה בהשוואה לרבעון המקביל בתשלומים לבנקים – תשלומים רבעוניים של 87 מיליון שקל לעומת 99 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

חשוב לציין שיש כאן הטייה מסויימת היות וחלה עלייה במחצית השנייה של 2016 בתעריפי התשלומים לבנקים שמשלמת ישראכרט - נוכח עדכון תעריפי הסכם הפצת כרטיסי האשראי אל מול המערכת הבנקאית, ולכן בהשוואה אל מול הרבעון המקביל (ששיך למחצית הראשונה של 2016) ניכרת ירידה משמעותית בהוצאות של סעיף זה. יחד עם זאת - בהסתכלות על כלל סעיפי ההוצאות בהחלט ניכר ריסון של הוצאות תפעוליות שונות במקביל לצמיחת תיק ההלוואות ועלייה בכמות כרטיסי האשראי המונפקים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x