$
בארץ

ראש ממשלת הודו כאן: אלביט ותע"א הן בין החברות שיחתמו היום על הסכמים מסחריים עם חברות הודיות

במסגרת הביקור ייחתמו 8 הסכמים בין תעשיינים הודים שהצטרפו לביקור לבין חברות ישראליות בתחום הביטחון, החלל, האנרגיה והרפואה

הגר רבט 16:3804.07.17

במסגרת הביקור הראשון של נרנדרה מודי - ראש ממשלת הודו - בישראל, ייחתמו היום (ג') 8 הסכמים מסחריים בין תעשיינים הודים שהצטרפו למשלחת המלווה את ראש הממשלה לבין חברות ישראליות בתחום הביטחון, החלל, האנרגיה והרפואה, בהן גם אלביט ותעשייה אווירית.

 

מהתאחדות התעשיינים נמסר כי בשנים האחרונות הודו היא שותפת הסחר העשירית בגודלה של ישראל, והשנייה בגודלה בין מדינות אסיה, אחרי סין והונג קונג. בשנת 2016, הסחר בין ישראל להודו עמד על כ-4 מיליארד דולר.

 

 

 

בנימין נתניהו עם ראש הממשלה ההודי נרנדה מודי בנימין נתניהו עם ראש הממשלה ההודי נרנדה מודי צילום: לע"מ

 

 

המשלחת העסקית ההודית כוללת כ-20 חברות הודיות מובילות בתחומים כמו אלקטרוניקה, אנרגיה מתחדשת, תרופות ועוד.

 

ההסכמים שיחתמו הם: חברת Alpha Design Technoligies תחתום על הסכם עם חברת אלביט; חברת WIPRO וחברת Dynamatics יחתמו על הסכמים עם התעשייה האווירית; Sun Group יחתמו על הסכם עם חברת אקופיה; חברת Taxmaco Rail תחתום על הסכם עם קבוצת לסיכו לשמן; חברת Cadila Healthcare תחתום על הסכם עם חברת פיברו; וקבוצת Sun Group תחתום על הסכם עם Water-Gen.

 

בניין אלביט בישראל. יחתמו על הסכם מסחרי עם חברה הודית בניין אלביט בישראל. יחתמו על הסכם מסחרי עם חברה הודית צילום: אלעד גרשגורן

לפי הנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת 2016 עמד הייצוא מישראל להודו על כ-1.5 מיליארד דולר (ירידה של כ-12.8% מ-2015). מרבית הייצוא (לא כולל יהלומים) הינו של מכונות וציוד חשמלי (37%). יצוא פנינים ואבנים יקרות מישראל להודו הסתכם ב-1.249 מיליארד דולר (כ-52% מכלל היצוא מישראל להודו באותה תקופה).

 

הייבוא מהודו לישראל בשנת 2016 עמד על כ-800 מיליון דולר (ירידה של כ-12.6% מ-2015). מרבית הייבוא (ללא יהלומים) הינו של מוצרי תעשיות כימיות (29.5%) ומוצרי טקסטיל (18%). יבוא פנינים ואבנים יקרות מהודו לישראל הסתכם בכ-976 מיליון דולר (כ55% מכלל היבוא מהודו לישראל באותה תקופה).

 

בנוסף, ראשי החברות ההודיות צפויים לדון עם ראשי התאחדות התעשיינים ועם תעשיינים מובילים בנושאים שונים הנוגעים לפיתוח יחסי הסחר בין המדינות, כגון כינון הסכם אס"ח (אזור סחר חופשי) ישראל הודו, הקמת מוקד "Invest India", שיהווה כתובת אחת לפתרון בעיות וחסמים עבור חברות ישראליות הפועלות בהודו, הקלה בקבלת ויזות, עידוד קניות גומלין ועוד.

 

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, מסר: "הודו הינה מדינה עצומה, עם פוטנציאל יצוא אדיר, ועלינו לפעול להגדלת הייצוא הישראלי לשם, בכל התחומים בהם התעשייה הישראלית התפרסמה בכל העולם כתעשייה מובילה ופורצת דרך, מאגרו-טכנולוגיה וכלה בתעשיית מים ואיכות הסביבה".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x