$
בארץ

קק"ל התקשרה עם ראשי ארגון פשע ונגבו ממנה דמי חסות

פרקליטות מחוז צפון הגישה כתב אישום נגד 31 נאשמים וחברות, בגין עבירות של פעילות בארגון פשיעה, קשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים ועוד. ראשי הארגון גבו דמי חסות מעסקים רבים, בהם גם חברת שמירה של קק"ל

נעמי צורף 18:4219.02.17
פרקליטות מחוז צפון הגישה ביום שישי לבית המשפט המחוזי בנצרת כתב אישום נגד 31 נאשמים וחברות מאזורים שונים בארץ, בהם: מגדל, קריית שמונה, קלנסווה, ג'לג'וליה, ראשון לציון אשדוד ועוד. בגין מספר רב של אישומים בעבירות של פעילות בארגון פשיעה, קשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים, עושק, שיבוש מהלכי משפט, הדחה בחקירה וקבלת דבר במרמה, שבוצעו במסגרת חברות בארגון פשיעה, עבירות לפי חוק איסור הלבנת הון ועבירות נוספות.

 

מכתב האישום שהוגש באמצעות עורכות הדין שילה ענבר ואליזבט קדמון עולה כי בתקופה שבין ראשית שנת 2012 ועד ראשית שנת 2017, התאגדו הנאשמים לארגון פשיעה אשר קנה לעצמו שליטה וצבר מוניטין, בתחום דמי החסות באזור הצפון, מרמת הגולן ועד לגליל העליון והתחתון. בין היתר, אחת הנפגעות מפעילותו של ארגון הפשיעה היא קרן קיימת לישראל (קק"ל).

ראשי הארגון דאגו להפצת שמם באמצעות מדבקות ועליהן הכיתוב "רעם" ומספרי טלפון, אותם הדביקו באתרי הבנייה ועל הכלים הזוכים להגנתם, בתמורה לדמי החסות, והיוו תחליף לשמירה בפועל על הכלים, אשר לא סופקה מצידם. באמצעות המדבקות, התריעו ראשי הארגון על שליטתם במקום, הפיצו את המוניטין שלהם, והרתיעו גורמים עברייניים אחרים מלהתקרב לאתרים ולכלים הזוכים לחסותם. לכלים אשר הוצבו באזור הגאוגרפי הרלוונטי ללא המדבקות, נגרמו נזקים שעלותם עשרות ומאות אלפי שקלים, אלה נפסקו עם קבלת החסות מצד הארגון.

 

קק"ל קק"ל צילום: דוד הכהן

 

על פי כתב האישום, קק"ל מעסיקה, על פי מכרז, חברות שמירה באתרים שונים, באזור הצפון ובין היתר באגמון החולה. מתחילת שנת 2015 יצרה חברת השמירה צוות 3 של קק"ל קשר עם חברה נוספת על מנת להיעזר בעובדים מקומיים. כך יצא שהתקשרה קק"ל עם ראשי הארגון אשר הבהירו כי הוא יספק חסות לכלי ציוד כבדים באתר בתמורה לתשלום משכורת לאנשי ארגון הפשיעה. נרשמו בכזב כאילו הם שומרים שכירים מטעמה של חברת השמירה "כנפי עטלף". נכתב כי האחראי מטעם "צוות 3", הסכים להסדר זה למשך מספר חודשים, מתוך הבנתו כי אם יסרב לו, ייפגע הציוד שעליו נשכר לשמור.

 

בפועל, הדביקו אנשי הארגון על הכלים מדבקה עם הכתובת "רעם", המעידה על החסות שנתנה להם ולא סיפקו שירותי שמירה עליהם. על פי כתב האישום, במעשים אלו הטילו אנשי הארגון אימה על אנשי חברת השמירה כדי להניעם לשלם לארגון הפשיעה דמי חסות באמצעות משכורות לעובדים פיקטיביים, אשר שולמו מפני הטלת האימה כאמור ובכך וניצלו "את מצוקתן של קק"ל וצוות 3 על מנת לקבל דבר שאינו מגיע כדין", נכתב.

 

עוד עולה כי שמו של הארגון וראשי הארגון נודע ברבים, באמצעות האימה שהוטלה על ידם, ונזק הרכוש שנגרם למי שלא ביקש או הסכים לקבל את חסות הארגון. כתוצאה מכך, חששו מפני ראשי הארגון גם קבלנים ובעלי עסקים אשר לא נפגעו או אוימו ישירות, ומפאת האימה שהוטלה על האיזור כולו על ידי הארגון, הסכימו אף הם, ולעתים אף ביקשו לקבל את חסותו של הארגון ולשלם דמי חסות, מבלי שיזכו לשמירה בפועל על עסקיהם, אלא רק להגנתה של "המדבקה".

 

הנאשמים פעלו, באופן מאורגן ומתוחכם, על מנת ליצור לדמי החסות חזות חוקית ולגיטימית, תחת מטרייתן של חברות שמירה ואבטחה רשומות ובעלות היתרים כדין, אשר היו, הלכה למעשה, בשליטת ארגון הפשיעה. הם דאגו להנפקת חשבוניות כוזבות, ולהלבנת הכספים ששולמו כדמי חסות, בסך כולל של מיליוני שקלים רבים, באמצעות חברות השמירה, תוך שימוש בחברות קש אחרות, ובעסקים למתן שרותי מטבע.

 

הפרקליטות ביקשה להורות על מעצרם של הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x