$
בארץ

נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר אשר גרוניס ישמש כבורר בין ההנהלה לעובדים במזרחי טפחות

הבוררות בעניין הסכם השכר בבנק, מגיעה לאחר גישור שלא צלח לפני כמה חודשים. הסכם השכר לא חודש מזה כעשור ועד 2015 לא נוהל משא ומתן לחידושו. במצב הקיים כיום תוספות השכר הקיימות מתבססות על ההסכם הקודם

רעות שפיגלמן 17:2616.02.17
נשיא בית המשפט העליון הקודם, ד"ר אשר גרוניס, ישמש כבורר בבוררות הכלכלית בין ועד עובדי מזרחי-טפחות לבין ההנהלה. בוררות שעניינה הסכם השכר בבנק. מדובר בבוררות שמגיעה לאחר מהלך גישור שלא צלח לפני כמה חודשים. על פי המתווה - מכיוון שהגישור הגיע למבוי סתום, ממונה בורר מכריע.

אשר גרוניס נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר אשר גרוניס נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר צילום: עמית שאבי

 

הסכם השכר לא חודש מזה כעשור, עבור השנים 2005-2015, ועד 2015 לא נוהל משא ומתן לחידושו. במצב הקיים כיום תוספות השכר הקיימות מתבססות על ההסכם הקודם.

 

מוועד העובדים נמסר כי "נקבעו מועדים ונקווה לסיום מהיר ומוצלח של הבוררות".

 

בתוך כך סוגיה נוספת בבנק לגביה מתקיים שיח בין ההנהלה לבין העובדים היא סוגיית הפרישה המוקדמת מרצון במסגרת תוכנית ההתייעלות. בחודש שעבר קבע בית הדין לעבודה בת"א כי הנהלת מזרחי-טפחות תיאלץ לחזור בה מתוכנית הפרישה שפורסמה בתקשורת ללא שיתוף העובדים. הדיון התקיים בעקבות בקשה לצו מניעה שהגיש ועד העובדים, ושני הצדדים נשלחו לשולחן הדיונים. ההנהלה לא קיימה עם ועד העובדים משא ומתן לגבי פרטיה של תוכנית הפרישה המוקדמת מרצון כמתחייב על פי חוקת העבודה ועל פי הנוהג הקיים. למעשה, עובדי הבנק הופתעו לגלות את פרטי התוכנית באמצעות דיווחים בתקשורת ולבורסה.

 

בימים אלו מתנהל המשא ומתן בין הצדדים. תוכנית הפרישה מרצון שעליה הודיע הבנק כוללת פרישה מוקדמת מרצון של 300 עובדי הבנק.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x