$
בארץ

ביה"ד עצר תוכנית הפרישה במזרחי טפחות: "טעם לפגם בהתנהלות ההנהלה"

שופטת בית הדין האזורי לעבודה בת"א קבעה כי הנהלת הבנק תיאלץ לחזור מתוכנית הפרישה שפורסמה לתקשורת ולבורסה ללא שיתוף העובדים העובדים ולקיים מולם מו"מ מחודש

רעות שפיגלמן 19:5302.01.17

הנהלת מזרחי טפחות תאלץ לחזור בה מתוכנית הפרישה ולשבת עם ועד העובדים ולקיים משא ומתן ביחס לפרטיה של תוכנית הפרישה מרצון, כך קבעה היום (ב') השופטת הדס יהלום סגנית נשיאת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב. הדיון התקיים בעקבות בקשה לצו מניעה שהגיש ועד העובדים בשבוע שעבר.

 

המהלך של הוועד נעשה בתגובה להתנהלותה החד צדדית של הנהלת הבנק. ההנהלה לא קיימה עם וועד העובדים משא ומתן לגבי פרטיה של תוכנית הפרישה המוקדמת מרצון כמתחייב על פי חוקת העבודה ועל פי הנוהג הקיים. למעשה, עובדי הבנק הופתעו לגלות את פרטי התוכנית באמצעות דיווחים לתקשורת ולבורסה, וזאת מבלי שהם עודכנו על כך קודם לכן, ומבלי שניתנה להן ההזדמנות לקיים בנושא דין ודברים עם ההנהלה.

 

בית המשפט מצא טעם לפגם באשר לאופן התנהלות הנהלת הבנק בנוגע לפרסום תכנית הפרישה מרצון, באופן חד צדדי, הן לתקשורת הן לעובדי הבנק והן לבורסה לניירות ערך בשבוע שעבר, וזאת לאחר שהנהלת הבנק הודיעה לוועד העובדים כי אין לה עניין לנהל עמו משא ומתן בנושא.

 

מנכ"ל מזרחי טפחות, אלדד פרשר. חזרה לשולחן המו"מ מנכ"ל מזרחי טפחות, אלדד פרשר. חזרה לשולחן המו"מ צילום: עמית שעל

 

בתיווכו של בית המשפט סוכם בין הצדדים כי הנהלת הבנק תצא בהודעה לכלל עובדי הבנק כמו גם לבורסה ותבהיר כי היא נכנסת למשא ומתן עם ועד העובדים בנוגע לתוכנית הפרישה מרצון וזו תפורסם לעובדים רק לאחר סיכום בין הצדדים. ולכן, תוכנית הפרישה מרצון שפורסמה שבוע שעבר לא תיושם כעת.

 

תוכנית הפרישה מרצון שעליה הודיע שבוע שעבר הבנק כוללת פרישה מוקדמת מרצון של 300 עובדי הבנק. עובדים מתחת לגיל 55 יוכלו לפרוש תוך קבלת פיצויי פרישה מוגדלים בהיקף של 250% ועובדים מעל גיל זה יוכלו לפרוש תוך קבלת פנסית גישור, עד גובה של 70% מהשכר החודשי, ועד גיל הפנסיה הקבוע בחוק.

 

התוכנית צפויה לחסוך לבנק, עם סיומה, כ-70 מיליון שקל מדי שנה. לתוכנית יוכלו להצטרף עובדי הבנק עצמו ועובדי חטיבת הטכנולוגיות. הבנק הודיע על תוכנית הפרישה מרצון, כפי שעשו בנקים אחרים במהלך השנה האחרונה, כצעד התייעלותי, ובהתאם להודעתה של המפקחת על הבנקים חדוה בר לפני כשנה על ציפיותיה כי המערכת הבנקאית תתייעל בצורה עמוקה ובהתאם הבנקים יגישו לראשונה תוכניות התייעלות רב שנתיות סדורות.

 

נציין כי בבנק לאומי, בנק הפועלים ובבנק דיסקונט שגם פרסמו תוכניות פרישה מרצון השנה, בוצע התהליך תוך שיתוף ועד העובדים, ולכן, על פניו, מדובר על מהלך חריג, של אי עדכון ואי שיתוף פעולה של ההנהלה את העובדים במהלך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x