$
בארץ

הרשות להגבלים עסקיים לא מתערבת בביטול ההפרדה המבנית בבזק

לדברי הממונה, מיכל הלפרין: "דיני ההגבלים העסקיים מעניקים משקל מועט ביותר להפרדה מבנית בין חברות הנמצאות תחת שליטה של גורם אחד"

אלירן מלכי 16:2926.12.16

"אינני רואה מניעה בביטול ההפרדה המבנית בבזק" - כך כותבת הממונה על ההגבלים העסקיים, מיכל הלפרין, במכתב ששיגרה אתמול (יום א') למנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר; זאת, לאחר שמשרד התקשורת ביקש לקבל את עמדת הרשות בנוגע להפרדה המבנית על רקע התבססות רפורמת השוק הסיטונאי ולאחר "חבלי הלידה" כפי שמוגדר על ידי משרד התקשורת.

 

"לטעמנו רפורמת השוק הסיטונאי לא התבססה ומוקדם להתייחס אליה כאל רפורמה שהצליחה והביאה את התוצאות להן ייחלנו. בהקשר זה אציין את התלונות שהצטברו ברשות להגבלים עסקיים נגד בזק בעניין פעולתו של השוק הסיטונאי עד היום, אשר מלמדות על קשיים רבים ביישום רפורמת השוק הסיטונאי", כותבת הלפרין לפילבר. "לשאלת ביטול ההפרדה המבנית, דיני ההגבלים העסקיים מעניקים משקל מועט ביותר להפרדה מבנית בין חברות הנמצאות תחת שליטה של גורם אחד. בהתאם, הניתוח התחרותי מניח ממילא כי חברה אם וחברה בת הן ישות כלכלית אחת. בנוסף, ביטול ההפרדה המבנית אינו גורר שינוי של החובות המהותיות החלים על בזק מכוח דיני ההגבלים העסקיים".

 

מיכל הלפרין מיכל הלפרין צילום: תומריקו

כזכור בזק הודיעה אתמול כי דירקטוריון החברה אישר את מיזוג yes לתוך בזק בכפוף להחלטה הסופית של משרד התקשורת. ההודעה שמגיעה בהמשך ישיר להחלטת משרד התקשורת מהשבוע שעבר על האישור הצפוי לביטול ההפרדה התאגידית, היא הצעד הראשון לעבר ביטול ההפרדה המבנית של החברה, וזאת לאחר התנגדות שהביע משרד האוצר להחלטת משרד התקשורת.

 

ביטול ההפרדה התאגידית כשלעצמו אינו מהווה כל בשורה עבור ציבור הצרכנים ובעיקר מקנה לבזק את היכולת לקזז הפסדים בין חברות הבת שלה לצורכי מס, דוגמת ההפסדים הקבועים בחברת yes. בהמשך, לאחר ביטול ההפרדה המבנית, תוכל קבוצת בזק למכור סל שירותי תקשורת שלם במחיר שיאפשר לה להתחרות בחבילת הטריפל של HOT. בבזק מעריכים כי המיזוג ייקח הרבה יותר מחודשיים, בין היתר בשל ההתנגדויות מצד האוצר למהלך בעיתוי הנוכחי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x