$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

דיסקונט במגעים להעברת המטה מתל אביב לעזריאלי חולון

הבנק כבר בוחן אפשרות למכור את משרדי המטה שלו ברחוב הרצל בתל אביב, המתפרסים על 60 אלף מ"ר, ולעבור לשכירות במתחם העסקים בחולון. אופציה נוספת שנשקלת היא מעבר לשכירות בראשון לציון. מטרת הצעד: חיסכון בעלויות השוטפות

אורן פרוינד 07:0503.01.16

מגדל דיסקונט בתל אביב מגדל דיסקונט בתל אביב צילום: אוראל כהן

תל אביב נהיית יקרה מדי גם לבנקים. בנק דיסקונט מנהל בימים אלו מגעים להעברת פעילות המטה שלו מרחוב הרצל בתל אביב למתחם העסקים של עזריאלי בחולון, כך נודע ל"כלכליסט". אין זה הגוף הפיננסי הראשון ששואף לעזוב את בירת העסקים לטובת הפרברים. קדמו לו בשנים האחרונות בתי ההשקעות מיטב דש ואקסלנס, שעברו לבני ברק ולפתח תקווה בהתאמה, וחברות הביטוח מגדל והפניקס, שעברו לבני ברק ולגבעתיים בהתאמה.

 

המגעים שדיסקונט מנהל הם על קרקע של 12 דונם שמחזיקה עזריאלי בסמוך למתחם העסקים הקיים, עליה זכויות בנייה של 50 אלף מ"ר, שאותם דיסקונט מעוניין לשכור במלואם. במקביל בודק דיסקונט אפשרות להעתיק את המטה לראשון לציון לפרויקט 1,000 הדונם שהעירייה פתחה ליזמים, שנמצא מערבית לנתיבי איילון המיועד להיות מתחם של חברות הייטק ומשרדים. חולון נחשבת יעד מועדף יותר לדיסקונט כיוון שהפעילות של בנק מרכנתיל, חברה־בת של דיסקונט, כבר הועתקה למתחם המשרדים של עזריאלי ב־2014 וכיוון שהליך הבנייה שם יהיה מהיר יותר.

 

פעילות המטה של דיסקונט מרוכזת היום בשני בנייניים בתל אביב בשטח כולל של כ־60 אלף מ"ר שנמצאים בבעלות הבנק. הנהלת הבנק מרוכזת ב־18 קומות במגדל דיסקונט, שבפינת הרחובות יהודה הלוי והרצל, שנמצאות בבעלות הבנק (יתרת הקומות בבעלות חברת לוינשטיין נכסים), ופעילות התפעול והמחשוב של דיסקונט מרוכזת קילומטר משם בהרצל 160. בשני הבניינים פועלים 3,000 עובדי מטה, שהם חצי מכלל עובדי הבנק.

 

בשלב ראשוני הבנק בוחן אפשרות למכור את הבניין ברחוב הרצל 160, שעובדים בו כיום 1,500 אנשי מטה, ולהעתיק את הפעילות שלו מחוץ לתל אביב. הבנק כבר בחן מספר הצעות רכישה. בשלב מאוחר יותר הבנק ימכור גם את 18 הקומות שלו במגדל דיסקונט.

 

אף שהבניינים של דיסקונט נמצאים בבעלותו, בבנק חושבים כי המהלך יביא לחיסכון בעלויות השוטפות. מעבר לתמורה הכספית שתתקבל ממכירת הבניינים, הבנק ייהנה מתשלומי ארנונה נמוכים יותר מחוץ לתל אביב (687 שקל למטר בתל אביב, ו־440 שקל למטר בחולון) וחיסכון בעלויות הנסיעה בין שני המטות. כמו כן עיתוי מכירת הבניינים אינו מקרי. עליית הריבית הצפויה בישראל והיצע המשרדים שצפוי לגדול בתל אביב בשנים 2017-2016 עשוי להביא לירידה בשווי הנכסים במרכז, וככל הנראה בדיסקונט הבינו כי מוטב להם לבצע עסקה כזאת בזמן ששוק הנדל"ן המניב נמצא בשיאו.

 

אם התהליך אכן ייצא לפועל, דיסקונט יהיה הבנק השני שמעביר את המטה שלו מחוץ לתל אביב. בנק מזרחי טפחות כבר עבר מתל אביב ב־2003 למגדל משה אביב ברמת גן.

מדיסקונט נמסר בתגובה: "זו תקופה שהבנק בוחן אפשרויות להעתיק את המטה אל מחוץ לתל אביב. לבחינה זו קשורים מספר עיריות וחברות עסקיות. הבחינה בעיצומה, ועוד אין החלטה".

 

מעזריאלי לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x