$
בארץ

חובות משקי הבית גדלו ב-23 מיליארד שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה

מדובר בעלייה של 5.3% בהשוואה לדצמבר 2014 - הבולטת במיוחד על רקע ירידה של 0.6% במדד המחירים לצרכן בתקופה זו. ההסבר לכך: עלייה של 15 מילירד שקל ביתרת המשכנתאות

אמנון אטד 13:3208.12.15

יתרת החוב הכוללת של משקי הבית, לדיור ושלא לדיור, נותרה בספטמבר כמעט ללא שינוי והסתכמה בסוף החודש בכ-456 מיליארד שקל. יחד עם זאת, בכל תשעת החודשים הראשונים של השנה גדלה יתרת החוב של משקי הבית בכ-23 מיליארד שקל - עלייה של 5.3% בהשוואה לחודש האחרון של 2014. עלייה גדולה זו ביתרת החוב בולטת במיוחד על רקע הירידה בשיעור של 0.6% שנרשמה במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה במדד המחירים לצרכן.

 

מנתונים שמפרסמת היום (ג') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל מתברר כי היקף המשכנתאות של משקי הבית ממשיך לגדול. בחודש ספטמבר גדלה יתרת החוב לדיור של משקי הבית בכ-800 מיליון שקל נוספים - עלייה של 0.3% בהשוואה לחודש הקודם, ובסוף החודש היא הסתכמה בכ-318 מיליארד שקל.

 

בתשעת החודשים הראשונים של השנה גדלה כבר יתרת המשכנתאות של משקי הבית בסכום כולל של כ-15 מיליארד שקל - בהשוואה לסוף 2014 מדובר בעלייה של 4.9%. זאת בהמשך לעליות של כ- 15 מיליארד שקל בשנת 2014, של כ- 17 מיליארד שקל בשנת 2013 ושל כ- 18 מיליארד שקל בשנת 2012.

 

(אילוסטרציה). יתרת המשכנתאות גדלה ב-15 מיליארד שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה (אילוסטרציה). יתרת המשכנתאות גדלה ב-15 מיליארד שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה צילום: שאטרסטוק

 

בחודש אוקטובר נרשמה עלייה קלה של כ- 400 מיליון שקל, בהיקף המשכנתאות החדשות שנטלו משקי הבית בהשוואה לחודש הקודם שבו נרשמה ירידה עונתית, והן הסתכמו בכ-4.6 מיליארד שקל. יחד עם זאת, סכום זה נמוך עדיין מהסכום החודשי הממוצע של נטילת משכנתאות חדשות בתשעת החודשים הראשונים של השנה, שמסתכם בכ-5.5 מיליארד שקל. ממוצע נטילת המשכנתאות השנה גבוה במידה רבה מהממוצע החודשי של כ- 4.3 מיליארד שקל שנרשם בכל אחת מהשנתיים הקודמות.

 

מנתוני בנק ישראל מתברר עוד כי יתרת החוב של המגזר העסקי גדלה השנה בשיעור נמוך בהרבה מזה של משקי הבית - 1.4% - לעומת סוף השנה הקודמת. בתשעת החודשים של השנה גדל החוב העסקי בכ- 11.6 מיליארד שקל ובסוף ספטמבר הסתכמה יתרתו בכ- 825 מיליארד שקל. העלייה ביתרת החוב בתקופה זו נבעה בעיקר בגיוסי חוב באמצעות הלוואות בנקאיות וחוץ-בנקאיות והנפקות אגרות חוב סחירות בארץ, בהיקף כולל של כ- 9.4 מיליארד שקל.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x