שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
אוכל

רחוב ממש טוב

בלב שוק הכרמל, ממש בין חנויות תבלינים לקצביות מדממות, הולך ופורח מתחם בילויים חדש ובלתי צפוי. שש תחנות חובה ברחוב יום טוב, הרחוב הקשוח שמאיים להיות השינקין הבא של תל אביב

גלי וולוצקי 08:4908.07.15

רחוב יום טוב התל־אביבי, אחת מסמטאות שוק הכרמל, תמיד נחשב לאחד הרחובות הקשוחים בשוק. הוא מתחיל בחנויות תבלינים וממשיך בקצביות מדממות, רווי תנועה, רעש וריחות שלא תמיד הם נעימים - כל זה נכון לשעות היום. בשעות הערב, כשהשוק נסגר, הרחוב משנה את אופיו: בחסות החשכה ובין הבסטות הסגורות מתעורר יום טוב לחיים חדשים. יזמים, אמנים ומסעדנים צעירים ראו דווקא ברחוב הזה יופי נסתר מן העין, ופתחו בו מקומות קטנים וחינניים שהולכים ומסמנים את יום טוב כמתחם החדש והלוהט ביותר בעיר.

 

יום טוב קפה: קפה ותרבות

 

מה שנראה מבחוץ ככוך צנוע עטור עציצים מתברר כאחד מבתי הקפה החביבים בעיר, ומחביא מאחוריו גם מתחם תרבות ומוזיקה. בית הקפה נפתח לפני כארבעה חודשים, והבעלים, בן שלווין (די.ג'יי בוגי בן) והילה הרצוג הפכו את החלל העליון (שנקרא "מועדון הכרמלית") למעין סלון תרבותי שנפתח רק השבוע, ויארח הופעות של מוזיקה ניסיונית ותערוכות אמנות מתחלפות. מדי פעם מתקיימות כאן גם השקות של ספרים ומגזינים ואירועי תרבות שונים, וכדאי לעקוב אחר ההתרחשויות בפייסבוק.

 

האורחים מוזמנים לנגן על העוגב הנמצא במקום, לשתות בירה או סתם ליהנות מהחלל המרווח והממוזג. בית הקפה מסתמך על תוצרת השוק, והרצוג רוקחת מדי יום תפריט מתחלף של מנות המתבססות על המצאי של אותו היום.

 

 צילום: עמית שעל

 

אוכלים ושותים: כריך סלמון עם אבוקדו וטחינה בפוקצ'ת דגנים (28 שקל), סלט שוק (32/24 שקל קטן/גדול), סאלוף עם סלט (34 שקל), קוקטייל חליסה - ברד עראק, רוזטה ולימון (14 שקל).

 

פרטים: יום טוב 30 (בשעות הערב הכניסה מרבי מאיר 38). ראשון־חמישי 19:00-8:00, שישי מ־8:00 עד סגירת השוק. המועדון פתוח בראשון עד חמישי עד חצות. 054-4257567.

 

מולה: טקסטיל מקורי לבית

 

חנות העיצוב מולה נפתחה ברחוב לפני כחודש וחצי. הבעלים, מעצבת הפנים מאי מורגנשטרן, משתמשת בבדים שהיא מביאה בעצמה מחו"ל, ותופרת מהם מבחר פריטי טקסטיל לבית - כריות, וילונות אמבטיה מבד, מפות וקישוטים שונים.

 

לצד הפריטים בעיצובה מציעה מורגנשטרן גם קולקציות קטנות של מוצרים משלימים כמו כוסות, עציצים וכלי הגשה שחלקם מיוצרים בידי אמנים ישראלים. יש מגוון גדול של מוצרים בטווח מחירים גדול: מ־30 שקל לכוס ועד 4,500 שקל למראה מצוירת ביד בעיצוב אמנית ישראלית.

 

קונים: שק של כוכבי ים צבעוניים ממקסיקו (120 שקל), כריות מבדים בהדפס ידני משנות השבעים (280–200 שקל), ראש שור מרופד (400 שקל).

 

פרטים: יום טוב 31, ראשון־שישי 16:00-10:00 או בתיאום מראש ב־052-5735950.

 

ביר בזאר: חמארת בירה

 

חמארת הבירה החדשה של הביר בזאר היא פרי שיתוף פעולה של דוכן הבירות בשוק הכרמל ושל מסעדת מטבח לילה. יש כאן קרוב למאה סוגי בירה בבקבוק, עוד שבעה סוגים מתחלפים הנמזגים מהברז - והכל על טהרת מבשלות הבוטיק הישראליות.

 

כדאי לקנות בירות הביתה: מארז של שישה בקבוקים שונים, שאותם אפשר לבחור בעזרת העובדים, עולה 88 שקל.

 

אוכלים ושותים: צלחת דגים כבושים ומעושנים (36 שקל), כבד קצוץ וקורנישונים עם לחם בירה (29 שקל), סלט בורי בכבישה מהירה (34 שקל). כל הבירות עולות 29/28 שקל לחצי ליטר, או 22/24 שקל לשליש ליטר.

 

פרטים: יום טוב 20, ראשון־חמישי 24:00–10:00, שישי מ־10:00 עד סגירת השוק. 03-5049537.

 

מיט מרקט: קצביית בוטיק

 

אנשי המיט מרקט הם חלוצי הרחוב, אלו שעוד בינואר פתחו ברחוב הכי קשה בשוק קצבייה שנראית ומתנהגת כאילו היא ממוקמת במרכז המסחרי בסביון. הקצבייה של השף ירון קסטנבוים כבר הספיקה להפוך לחביבת הקרניבורים בזכות הבשר המשובח, היישון המקצועי והטיפול המדויק בכל נתח. זה המקום הנכון כרגע להצטייד בו בבשר הביתה, כולל נתחים מיוחדים, ובימי שישי אפשר לקנות בשרים מעושנים ולנשנש טעימות.

 

קונים: שייטל למינוט סטייק; פיקנייה, חביב הדרום־אמריקאים; או וויסבראטן (110–95 שקל לקילו), פריים ריב (165 שקל לקילו), דנבר קאט (145 שקל לקילו).

 

פרטים: יום טוב 3, ראשון־חמישי 19:00–8:00, שישי 8:00–15:00. טלפון: 03-5173086.

 

ירון קסטנבוים ב-M25. מלאה עד אפס מקום ירון קסטנבוים ב-M25. מלאה עד אפס מקום צילום: עמית שעל

 

M25: בשרים על הגריל

 

סיבוב קטן שמאלה במורד הרחוב ותיתקלו ב־M25, מסעדת הבשרים של מיט מרקט שנפתחה רק לפני שלושה שבועות וכבר מלאה עד אפס מקום. כאן מונחים הנתחים המובחרים מהקצבייה על הגריל, אבל השוס האמיתי הוא העראייס - תערובת קבב בתוך פיתה על הגריל המוגשת עם סלט חריף וטחינה, והשווארמה שמכינים כאן מנתחי טלה ובקר שעוברים השריה במרינדה ועישון על גחלים של שש שעות.

 

פעמיים בשבוע המקום פתוח עד שעות הלילה: בשלישי יכולים חובבי הז'אנר לבוא לאכול חלקי פנים טריים, וברביעי מתקיימים כאן ערבי בשרים מעושנים.

 

אוכלים ושותים: קבב על סיח עם סלט עגבניות, תפוחי אדמה וחריף (58 שקל), עראייס עם סלט (48 שקל), שווארמת מעושנים (58 שקל).

 

בכניסה למסעדה יש גם ויטרינה שבה אפשר להצטייד ברוטב בולונז (50 שקל לחצי קילו), כבד קצוץ (30 שקל ל־300 גרם) ועוד.

 

פרטים: סמטת הכרמל 30, ראשון־שני וחמישי 10:00–17:00, שלישי ורביעי 23:00–10:00, שישי מ־10:00 עד סגירת השוק. 052-6963632.

 

שוקשוקה: שבעה סוגים של אדום

 

אריאל חביב, הבעלים של בר אוכל ברחוב הכרמל, אחיו רון ושותפם אשר חביבי מחומוס־פול חביבי בלבונטין פתחו לפני כחודש את שוקשוקה, בר שקשוקות המגיש שבעה סוגי שקשוקות יצירתיות. המקום בנוי כמטבח פתוח המוקף בר מלבני, ומתאים בול לארוחה זריזה.

 

אוכלים ושותים: שקשוקה איטלקית עם גבינת עזים ובזיליקום (37 שקל), שקשוקת חריימה של הדודה מרים (47 שקל), טאבולה עם גרגירי חומוס (12 שקל).

 

פרטים: סמטת הכרמל 30, ראשון־חמישי 18:00–9:00, שישי 17:00–8:00. 050-9157756.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x