$
בארץ

הקבינט המדיני דן בנושא הגז; דרעי מעכב את חתימתו על סעיף 52

שר הכלכלה אמור לחתום על הסעיף ובכך לעקוף את הממונה על ההגבלים העסקיים. בשל העיכוב, נבחנת עתה האפשרות להעביר את המתווה בלעדיו

ליאור גוטמן ואורי תובל 17:2225.06.15

הקבינט המדיני ביטחוני דן עתה בנושא מתווה הגז. השרים הפקידו את מכשירי הסלולר שלהם בכניסה, ולדיון הוקצבו שעתיים. שר הכלכלה אריה דרעי מעכב את החלטתו לחתום על סעיף 52 לחוק ההגבלים העסקיים במסגרת מתווה גז. דרעי אמור לחתום על הסעיף ובכך לעקוף את הממונה על ההגבלים העסקיים ואת החלטתו להגביל את מונופול הגז. לעת עתה בוחנים בקבינט האם אפשר להמשיך במתווה ללא חתימת השר.

 

 

ל"כלכליסט" נודע שכדי לשכנע את השרים, הזמינה לשכת ראש הממשלה לדיון גורמים ביטחוניים ומדיניים, שיספקו את נקודת המבט המקצועית שלהם על ההסכם עם חברות הגז. בין הגורמים - מנכ"ל משרד החוץ, דורי גולד, משתתף בישיבת קבינט ומציג את עמדת המשרד. כזכור, שר החוץ המכהן הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו, שמינה את מקורבו גולד למנכ"ל בסוף חודש מאי. בממשלה הקודמת, היה גולד יועצו המדיני של נתניהו, במינוי של יועץ מן החוץ. 

 

ישיבת הקבינט לא צפויה כאמור להיות ארוכה במיוחד. בשעה 18.00 מתחיל בחצרים טקס סיום קורס טיס, וראש הממשלה צפוי להשתתף בו מתחילתו. 

 

ההחלטה שתתקבל בסוף הדיון היא האם מדובר בסוגיה מדינית-ביטחונית. אם יחליטו שכן, השרים יאשרו לדרעי להשתמש בסמכותו לעקוף את החלטת הממונה על ההגבלים העסקיים, וזאת מנימוקים מדיניים או ביטחוניים. אולם כאמור דרעי מעכב את החלטתו.

 

גילה צפוי להציג בישיבה את התנגדותו למתווה הממשלתי שגובש מול חברות הגז. כזכור, גילה הגיש את התפטרותו לפני מספר שבועות וזאת לאחר שטען שגיבוש המתווה הממשלתי מול חברות הגז לא יוביל לשינוי ברמת התחרותיות במשק הגז ובשל העובדה שהממשלה מנסה לעקוף אותו על ידי הכרזה על הנושא כבעל משמעות מדינית, הוא פורש מתפקידו. 

 

מימין" שר האנרגיה יובל שטייניץ ןרה"מ בנימין נתניהו מימין" שר האנרגיה יובל שטייניץ ןרה"מ בנימין נתניהו צילום: פלאש 90

 

בקבינט מציגים משרדי ראש הממשלה, האוצר והאנרגיה את מבנה משק הגז שגובש מול הדואופול דלק-נובל אנרג'י.

 

כפי שפורסם ב"כלכליסט", לפי המתווה המוצע דלק ונובל ימכרו בתוך 18-14 חודשים את מאגרי הגז הקטנים כריש ותנין לידי שחקן חדש, ועד שנת 2021 הם ידללו את אחזקותיהם במאגר תמר: דלק באופן מלא (כ-31%) ונובל תצמצם חלקה מ-36% ל-25%.

 

במקביל מאגר לווייתן יפותח עד אמצע 2019. בנוסף, המדינה לא תפתח חוזי גז קיימים, אולם תגביל במידה קלה את מחיר הגז בחוזים שהמונופול יחתום בשנים הקרובות עם כמה תחנות כוח פרטיות, עד שייכנס שחקן חדש למאגרי כריש ותנין. לאחר מכן, לא יהיה פיקוח מחירים בשוק הגז.

 

לפי דו"חות חברות הגז ממוצע העסקאות נע סביב 5.45 דולר ליחידת אנרגיה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x