$
משפט

הבנק המחתרתי: נותן שירותי מטבע בבורסת היהלומים הורשע בהלבנת הון

ביהמ"ש המחוזי הרשיע את מנחם מגן שהואשם ביחד עם שני מעורבים נוספים בהעברת מיליוני שקלים לחו"ל דרך הבנק הסודי שפעל בבורסה בר"ג, זאת במסגרת הסדר טיעון

זוהר שחר לוי 15:2931.05.15
פרשת הבנק המחתרתי: בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע היום (א') את מנחם מגן, ששימש כנותן שירותי מטבע בבורסה, במסגרת הסדר טיעון ועל פי הודאתו בעבירות של חוק איסור הלבנת הון ובעבירות מס.

 

במסגרת הסדר הטיעון ביקשו נציגי הפרקליטות וסנגוריו של מגן להטיל עליו עונש של 4 שנות מאסר בפועל, קנס של 125 אלף שקל, מאסר על תנאי וחילוט כספים ורכוש בשווי של כ-5 מיליון שקלים. גזר הדין בעניינו יינתן בהמשך.

 

מנחם מגן הואשם ביולי 2014 ביחד עם שני מעורבים נוספים, מאיר אוחנה ודורון אלעד בביצוע עבירות על חוק הלבנת הון ועל עבירות מס. השלושה, שימשו נותני שירותי מטבע בבנק המחתרתי שפעל בבורסה ליהלומים ברמת גן.

 

פרשת הבנק המחתרתי. הפרקליטות וסנגוריו של מגן מבקשים להטיל עליו עונש של 4 שנות מאסר בפועל, קנס של 125 אלף שקל, מאסר על תנאי וחילוט כספים ורכוש בשווי של כ-5 מיליון שקלים פרשת הבנק המחתרתי. הפרקליטות וסנגוריו של מגן מבקשים להטיל עליו עונש של 4 שנות מאסר בפועל, קנס של 125 אלף שקל, מאסר על תנאי וחילוט כספים ורכוש בשווי של כ-5 מיליון שקלים צילום: שאטרסטוק

 

 

החקירה בפרשה זו, שכונתה "צ'ק ליסט", החלה בשנת 2012 וחשפה העברות מיליוני שקלים לחו"ל דרך הבנק ללא דיווח. בנוסף, כך לפי האישום, הוצאו חשבוניות פיקטיביות ככסות לביצוע עסקאות יהלומים שלא היו ובוצעו עבירות יבוא פיקטיבי של יהלומים, תוך שיתוף פעולה עם יהלומנים בבורסה.

 

בהתייחס למגן ולאלעד, נטען בכתב האישום כי בשנים 2008-2011 נתנו השניים שירותים ללקוחות רבים בהיקפים של מאות מיליוני דולרים. השניים, נטען, הסתירו את פעולותיהם מרשויות המס ומהרשות לאיסור הלבנת הון. לפי כתב האישום המגן ואלעד העמידו נכסים פיננסים בחו"ל ליהלומנים ואנשים אחרים, ניכו צ'קים והמירו מטבע בהיקף של מעל ל-300 מיליון דולר בלא שדיווחו על כך לרשויות.

 

באשר לאוחנה, נטען בכתב האישום כי פעל להוצא כספים לחו"ל של אנשים שונים ללא דיווח לרשות לאיסור הלבנת הון ובמסווה של ייבוא יהלומים בהיקפים של כ-148 מיליון דולר, זאת תוך ביצוע שורת מעשי מרמה חמורים כלפי מפקחי מכס בבורסה ליהלומים ופקידי בנק שונים ותוך גריפת עמלה של מיליוני שקלים לכיסו.

 

במסגרת הסדר טיעון שהושג בין נציגי הפרקליטות לבין סנגוריו של מגן, הוא הודה בכתב האישום שהוגש בעניינו, ועל סמך הודאתו הרשיע אותו שופט המחוזי בתל אביב, דוד רוזן.

 

לאחר הרשעתו טען מגן לכשלים בחקירה המשטרתית ועל כך שבמסגרת הפרשה לא נחקרו בכירי הבורסה ליהלומים. מגן טען עוד כי גורם במשטרה, חוקר, פנה לעורכי דין שניסו לעצור אותו מלדבר בחקירות המשטרה. מגן סירב לומר שמות בפני בית המשפט. "עלו אלי שני עורכי דין", סיפר לשופט רוזן, "אני לא רוצה להגיד את השמות. מישהו שלח אותם, אומרים לי 'אתה מדבר יותר מדי בחקירות, אתה יודע את זה?'. אני שואל אותם מאיפה הם יודעים והם אומרים – 'אנחנו יודעים מתוך התמלילים של החקירות'. ישבו איתי, נתנו לי תוכנית, הם ראו אצלם איך שאני שיניתי את הגרסה שלי". לאחר ששמע את טענותיו של מגן, ציין השופט רוזן כי "יכול ותתקיים חקירת משטרה" בעניין.

 

התיקים כנגד הנאשמים הנוספים, דורון אלעד ומאיר אוחנה, תלויים ועומדים בפני בית המשפט המחוזי.

 

התיק מנוהל ע"י עוה"ד אורנה גלבשטיין, טפת מויאל רוטשילד, ד"ר אלון גילדין וד"ר לירן חיים מפרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה). מגן מיוצג על ידי עוה"ד עדי ברקאי וגיל דחוח.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x