$
משפט

היועמ"ש על פרשת פישר: "גם אני, שראיתי כמעט הכל, נתקפתי זעם, טלטלה והלם"

יהודה וינשטיין בכנס לשכת עורכי הדין באילת: "הגעתי לכלל מסקנה כי חומר הראיות שנאסף מגבש סיכוי סביר להרשעה ועל כן יש להגיש נגדה כתב אישום". לדבריו, "לא העליתי על דעתי כי במהלך כהונתי אאלץ להידרש לסוגיה"

זוהר שחר לוי 12:3818.05.15

 "גם אני, שראיתי כמעט את הכל, נתקפתי זעם, טלטלה, כאב והלם כשהפרשה נחשפה בפניי, לא העליתי על דעתי שבמהלך כהונתי אדרש לסוגיה שכזו" - כך אמר היום היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, בהתייחסו לפרשת רונאל פישר ולהחלטתו להגיש כתב אישום נגד עו"ד רות דוד, לשעבר פרקליטת מחוז תל אביב (פלילי). הוא דיבר בכנס לשכת עורכי הדין באילת.

עו"ד רות דוד עו"ד רות דוד צילום: אוהד צויגנברג

 

"לאחרונה", אמר וינשטיין, "הגיעה פרשה מתחום טוהר המידות שייחס לעו"ד דוד מעשים פליליים שביצעה לאחר שחרורה מתפקידה כפרקליטת מחוז. לא עברו ימים רבים והונחה בפני התשתית להגשת כתב האישום. הגעתי לכלל מסקנה כי חומר הראיות שנאסף מגבש סיכוי סביר להרשעה ועל כן יש להגיש נגדה כתב אישום. לא העליתי על דעתי כי במהלך כהונתי אאלץ להידרש לסוגיה".

 

וינשטיין הוסיף: "פרשה זו שנחשפה בפניי היכתה את הכל בהלם, טלטלה, רעידת אדמה וכל מה שיכול לבטא זעזוע וכאב. גם אני, שראיתי כמעט את הכל, נתקפתי זעם, טלטלה והלם. במשך שנות דור פסעתי במשרדי הסנגוריה, עשיתי זאת בידיעה ברורה כי הצד שמנגד, המייצג את המדינה, עושה זאת ללא משא פנים, ידיעה זו לא השתנתה עד היום. ידעתי שהפרקליטות והפרקליטים עושים עבודתם נאמנה וללא מורא וכי מדובר באנשים טובים והגונים".

 

לפי וינשטיין, החקירה נגד פרקליטת המחוז לשעבר העלתה בימים האחרונים קולות כי זהו הסימן כי יש צורך בגוף הביקורת על הפרקליטות. "אין הנידון דומה לראיה, מדובר בעירוב מין שאינו במינו", הדגיש וינשטיין. "אני הייתי אחראי להקמת הגוף והוא לא הוקם למטרות אלו, לא חשבתי על עבירות פליליות בהקמת הגוף והוא אינו בנוי לטפל בכך. תפקידו לשמור ולחזק את התביעה, לגרום לכך שאזרחי ישראל יחשבו על הפרקליטות את מה שאני חושב עליה. מכל מקום בעת שהחלטתי להגיש כתב אישום פעלתי על פי חובתי המקצועית. בסופו של יום נותר התובע אל מול המסכת הראייתית ועליו לבחון זאת במבט קר, לאמוד את סיכויי ההרשעה, האם קיים סיכוי סביר, זו אחריות המוטלת על התובע ואינו רשאי לגלגל אחריות זו לבית המשפט. תפקידו של גוף הביקורת הוא לחזק את התביעה הכללית, ולשפר את השירות הייחודי שהיא

מעניקה לציבור. תפקידו הוא לשמור על הנכס החשוב לנו מכל - אמון הציבור במערכת אכיפת החוק". 

 

סגן יו"ר לשכת עורכי הדין, עו"ד ברוך (בוקי) כצמן, התייחס גם הוא, כמו עו"ד ברזילי, לחרם השופטים על הלשכה: "רציתי לברך כאן שופטים, לצערי למעט שופטים בדימוס הם לא כאן. הם יגיעו לכנס המחוזות בחודש הבא. החרם הזה אסור היה לו להיות מוטל ואני קורא מכאן לבטל אותו. החרם הזה, כמו חרם, הוא לא חוקי והוא בעייתי ורק מראה כלפי חוץ להראות שאנחנו מפולגים. צריך לשבת ולמצוא פתרון מוסכם, יש מה לעשות בהסכמה ובהידברות. אלו דרכים שיכולות להיות מקובלות על השופטים וגם על עורכי הדין. אני קורא ללכידות המערכת בכל דרך אפשרית".

 

עו"ד כצמן ציין עוד כי התקופה הקרובה היא מאתגרת למערכת המשפט. "אני מאמין", אמר, "שהשרה החדשה תשכיל ללמוד את המערכת החדשה. אני סבור שדווקא מי שבא מבחוץ יכול לראות דברים שמי שבא בפנים לא יכול לראות. כשמדברים על ביהמ"ש העליון, שינוי חקיקתי מסוים וכל מיני הצעות, יש נושא אחד חשוב מכולם שחייב טיפול מיידי – הסחבת בבית המשפט. עד שהצדק יוצא לאור זה נורא ואיום, זו לדעתי הבעיה הכי גדולה היום ואני אומר את זה כליטיגטור שמופיע בבתי המשפט כבר עשרים שנה. זו לא בעיה פוליטית ויהיה קל לטפל בה. אני בטוח שהמערכת מצפה להתערבות הזאת".

 

מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו, אמר בכנס בכנס כי "בימים הקרובים תיחשף חקירה מהיותר גדולות ומהיותר משמעותיות שמשטרת ישראל חשפה בנוגע לארגוני פשיעה". כשנשאל המפכ"ל בנוגע לפרטי הפרשה סירב להתייחס. "אינני מפר צווי איסור פרסום", אמר.

 

לפי דנינו, אחוזי הרציחות ירדו בשנה האחרונה ומנגד עלו סכומי הכסף שנתפסו אצל עבריינים (כ-400 מיליון שקל - שנתפסו אך טרם חולטו). "צריך", אמר דנינו, "להמשיך ולדבוק בקו הבלתי מתפשר". המפכ"ל, שיסיים בקרוב את תפקידו, הוסיף עוד כי הוא מאמין המפכ"ל שיבחר צריך לבוא משורות המשטרה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x