$
מחפשי עבודה

לא משלמים לכן מספיק? זה כי אתן לא טובות במשא ומתן

מנכ"לית רדיט ביטלה את שלב המשא ומתן על השכר בעת גיוס עובדים חדשים כדי למנוע אפלייה נגד נשים; מומחית לניהול מו"מ: "נשים מאוד חוששות להיתפס כאגרסיביות ולכן מראש דורשות הרבה פחות"

מעין מנלה 15:3714.04.15
אלן פאו, המנכ"לית של אתר רדיט, עלתה בחודש שעבר לכותרות לאחר שהפסידה במשפט אפליה מינית מתוקשר שהגישה נגד מעסיקיה לשעבר, קרן הון הסיכון קליינר פרקינס קלאפילד. אולם על אף ההפסד הצורב, פאו מתכוונת להמשיך במלחמה שלה נגד אפליית נשים. בראיון שהעניקה בשבוע שעבר לוול סטריט ג'ורנל, סיפרה כי ביטלה ברדיט את שלב המשא ומתן על השכר בעת גיוס עובדים חדשים, זאת על מנת לצמצם את האפשרות שיופעלו דעות קדומות נגד נשים וליצור "מגרש מאוזן יותר".

"גברים מנהלים משא ומתן אגרסיבי יותר מנשים, ולעיתים נשים נענשות על כך שהן מנהלות בכלל משא ומתן", הסבירה פאו. "לכן, תהליך הגיוס שלנו אינו כולל משא ומתן עם המועמדים. אנחנו מגישים להם הצעה שבעינינו היא הוגנת. אם הם מעוניינים ביותר מניות, אנחנו מאפשרים להם להמיר חלק מהשכר במניות, אך איננו מתכוונים לתגמל אנשים רק מכיוון שהם יודעים לנהל משא ומתן מוצלח יותר".

 

לדברי עו"ד אורנה קופלוביץ מומחית ניהול משא ומתן, מרצה בפקולטה לניהול טכנולוגיה ב-HIT, נשים מתנהלות אחרת מגברים בתהליך המשא ומתן. "אנחנו יודעים שנשים נוטות להיות פחות תחרותיות, הן נוטות פחות לדרוש את מה שמגיע להן. יש להן חשש חברתי כחלק מ'תפיסת התפקיד' - הן מאוד חוששות להיתפס כ'ביצ'יות', כאגרסיבית, לומחניות וכאלה שדופקות על השולחן ודורשות את מה שמגיע להן. לכן, הן מראש לא דורשות בכלל או דורשות הרבה פחות ומסתפקות במה שהן מקבלות", היא אומרת.

 

מתוך הסרט "תלוי באוויר", נשים מנהלות את תהליך המשא ומתן באופן שונה מגברים מתוך הסרט "תלוי באוויר", נשים מנהלות את תהליך המשא ומתן באופן שונה מגברים צילום: Paramount Pictures

 

בנוסף, נשים שהן אימהות חושבות הרבה פעמים שאם הן עושות ג'אגלינג בין ההורות לעבודה הן פחות מוערכות במקום העבודה ולכן מראש דורשות פחות. זאת למרות שמחקרים הראו שהתפוקה של נשים אימהות טובה יותר משל גברים גם אם הן צריכות לצאת מוקדם.

 

"אחד הדברים המעניינים שגילו הוא שנשים מנהלות משא ומתן נהדר בשביל אחרים, אבל לא בשביל עצמן", אומרת קופלוביץ. זאת מתוך התפיסה שלא נעים להן להיות תחרותיות בשביל עצמן אבל כאשר הן עושות את זה בשביל מישהו אחר הן רק בתפקיד ה'נושאת ונותנת'.

 

ככל הנראה הפתרון לפערי השכר לא יגיע מיישור קו של כל המעסיקים בעולם עם רדיט. משא ומתן על שכר ותנאי העסקה ימשיך להיות חלק מעולם התעסוקה ויש צעדים שנשים יכולות לנקוט על מנת להשתפר:

 

1. לעשות הכנה. לפני שניגשים למשא ומתן צריך לאסוף את כל המידע שאפשר ולנסות לבדוק מה הן רמות השכר של נשים וגברים אשר עובדים בתפקיד המקביל.

 

2. לבדוק מה אתן באמת רוצות ולהכניס גם את הצרכים תוך כי המשא ומתן. אם אתן רוצות לצאת מוקדם פעמיים בשבוע, הכניסו את הדרישה הזאת מראש במהלך המו"מ על השכר. "נשים נוטות לחשוב שלא נעים להן להגיד שהן צריכות להוציא את הילדים מהגן אז אם הן לא יגידו את זה מראש הן 'יסתדרו' כבר אחר כך", אומרת קופלוביץ. לדבריה, צריך לעשות את זה ממקום של לגיטימציה, להציב את זה כעובדה - פעמיים בשבוע אני יוצאת בשלוש ואהיה זמינה מחמש. "ברגע שאנחנו לא מפחדות להציב את זה כעובדה, ושלמות עם זה שזה בסדר להיות עובדת וגם אמא, אז ברור לגמרי שכך זה צריך להיות", היא אומרת.

 

3. לתת את מכת הפתיחה. אל תחכו שיציעו לכן אלא אמרו מראש מה אתן רוצות. קופלוביץ גם מציעה לנשים להתאמן לדבר במשפטים קצרים. נשים מדברות פי שלושה מגברים במו"מ ומשיגות פחות. זה קורה בגלל הנטייה של נשים לרצות, לשאוף להיתפס כנעימות וללכת סחור סחור. "אני מציעה להכין משפטים קצרים שמציגים אתכן באופן מאוד ברור ומדברים גם על הניסיון שלכן". ההמלצה היא להכן כמה משפטי פתיחה וכן את הדרישות והבקשות, להציגם באופן מאוד ברור ולדבר במשפטי חיווי - לא כאלו שנגמרים בסימני שאלה. לנשים יש נטייה לשאול שאלות כל הזמן, למשל, לומר "אני יכולה לעשות את הפרוייקט הזה בצורה כזו, זה נראה לך טוב?". גברים לעומת זאת, כמעט ולא משתמשים במשפטי שאלה. הם אינם מחפשים את ההסכמה וההיענות של הצד השני. לכן, זה משהו שנשים צריכות להתאמן עליו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x