$
בארץ

יו"ר ועד כיל: כל עובד שיפוטר, נדרוש את חזרתו לעבודה

העובדים מנסים למנוע יצירת תקדים של פיטורים בחברה. כיל: "עמדת הוועד היא קיצונית ובולשביקית, ומבקשת למנוע את היכולת לפטר עובדים בחברות פרטיות". הבוקר צפויים העובדים להפגין מול ביתו של המנכ"ל סטפן בורגס בתל אביב

מיקי פלד 06:5002.03.15

הבוקר צפויים עובדי כיל להפגין מול ביתו של מנכ"ל החברה סטפן בורגס בתל אביב, לאחר שאתמול הפגינו מול בית ראש הממשלה בירושלים.

 

בימים האחרונים נערכו שימועים לעובדי מפעל ים המלח, והחלו להישלח מכתבי פיטורים. השימועים נערכו ללא נוכחות העובדים, לאחר שהוועד הורה להם להימנע מהגעה לשימועים. שישה מכתבי פיטורים לעובדי ים המלח נשלחו עד כה, מתוך 135 מכתבים הצפויים להישלח. 60 מכתבי פיטורים נשלחו אל עובדי תרכובות ברום, זאת מתוך 140 מכתבים הצפויים להישלח. הנהלת כיל דורשת פרישה לפנסיה מוקדמת של 140 עובדי תרכובות ברום ושל כ־80 עובדי מפעלי ים המלח, וכן לפטר את 55 הנותרים בים המלח. בינתיים השביתה בתרכובות ברום נכנסת לחודשה השני. מפעלי ים המלח מושבתים כבר שבוע וחצי.

 

הפגנת עובדי כיל מול בית ראש הממשלה בירושלים הפגנת עובדי כיל מול בית ראש הממשלה בירושלים צילום: דוברות ההסתדרות

 

אתמול אמרה כיל ליועץ המשפטי של משרד האוצר, עו"ד יואל בריס, כי אין בכוונתה לסגור את מפעל תרכובות ברום, וטענה כי יש להגן על זכותה של חברה פרטית לפטר עובדים משיקולים עסקיים ומנהלתיים. מדובר בתגובת ההנהלה למכתב ששלח אליה בריס, בהוראת ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבו נרמז כי המדינה עשויה לעשות שימוש במניית הזהב שבידה ולהטיל וטו על שינוי מהותי בחברה. גורמים באוצר אמרו ל"כלכליסט" כי המכתב של בריס הוא רק צעד ראשון בניסיונו של נתניהו להפגין מאמצים למנוע את הפיטורים בכיל. נתניהו אף שלח את מנכ"ל משרדו הראל לוקר להיפגש עם ניר גלעד, יו"ר כיל, כדי להבין את המחלוקת ואולי אף למצוא פשרה בין הצדדים בשלב מאוחר יותר.

 

עיקר המחלוקת בין הוועדים וההסתדרות לבין הנהלת כיל היא על תקדים הפיטורים: פרישה כפויה לפנסיה מוקדמת או פיטורים של ממש. עד כה לא נעשו פיטורים בכיל, ועובדים עזבו רק בפרישה מרצון. ביום ראשון הקרוב ייכנס לתוקף מכתב הפיטורים הראשון שנשלח לפני כשלושה שבועות לעובד בברום. יו"ר הוועד אבנר בן סניור אמר ל"כלכליסט": "גם אם העובדים יפוטרו, לא נפסיק את המאבק והשביתה עד שהם יוחזרו לעבודה". המחלוקת השנייה היא על גובה הפיצויים שיקבלו הפורשים לפנסיה מוקדמת. בהנהלה מציעים לעובדים מענק חודשי של 19-15 אלף שקל בחודש, עם המשך ההפרשות לחיסכון הפנסיוני ומענק חד־פעמי של מאות אלפי שקלים. . מכיל נמסר: "עמדת הוועד היא קיצונית ובולשביקית, ומבקשת להשליט את שלטון הוועדים החזקים על המפעלים ומניעת כל יכולת לפטר עובדים, אפילו בחברות פרטיות במהלך תכנית התייעלות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x