$
בארץ

ישראכרט הקפיצה את העמלות על משיכה והמרה של מט"ח

בנק ישראל הורה לקבוע תעריפון עמלות אחיד במטרה להקל על הלקוחות להשוות בין העמלות שנגבות מהם על המרת שקלים למט"ח ומשיכת מט"ח. ישראכרט החליטה להעלות משמעותית את העמלות שהיא גובה על פעולות אלה

תומר גנון ועמרי מילמן 08:1810.02.15

חברת כרטיסי האשראי ישראכרט הקפיצה את העמלות שהיא גובה על משיכות מט"ח והמרת שקלים למט"ח. זאת בעקבות הוראת המפקח על הבנקים דודו זקן שקבעה כי החל באפריל יש לקבוע תעריפון עמלות אחיד על פעולות במטבע זר. התעריפים החדשים התפרסמו בתחילת השבוע בהודעת החברה ללקוחותיה, וצפויים להיכנס לתוקף במקביל להנחיית המפקח. המהלך עלול לייקר את התשלום על משיכה או המרה של דולרים.

 

ההוראה שפרסם המפקח במסגרת תיקון לכללי הבנקאות נועדה לפשט ולהקל על הלקוחות בהשוואה בין העמלות הנגבות מהם על עסקאות ומשיכות במט"ח בכרטיסי אשראי. זאת משום שכיום כל חברה גובה עמלה באופן שונה - לעתים כאחוז מעסקה ולעתים כמחיר קבוע ועל פי שערי דולר שונים - דבר שהקשה על ההשוואה.

 

המפקח על הבנקים דודו זקן: "אם הפיקוח ימצא שהתיקון בעמלות נוצל לרעה, הוא ישקול להכניס את העמלות לפיקוח ולקבוע את מחיריהן" המפקח על הבנקים דודו זקן: "אם הפיקוח ימצא שהתיקון בעמלות נוצל לרעה, הוא ישקול להכניס את העמלות לפיקוח ולקבוע את מחיריהן" צילום: ענר גרין

 

גם יתר החברות צפויות לעדכן את העמלות שלהן

 

כיום עמלת המרה למט"ח בישראכרט מורכבת משער הדולר בתוספת 0.8% מהשער ו־0.5% מעלות העסקה.על יתר המטבעות העלות עומדת על 0.8% מעל השער היציג בתוספת של 1.75%. בעקבות השינוי, מאפריל העמלה שתילקח היא בגובה 2.4% מהעסקה. כך, המרה של אלף דולר (על פי שער דולר של 3.75 שקל) תעלה בכ־10%.

 

העמלה השנייה שמתייקרת היא על משיכת מזומן בחו"ל. כיום ישראכרט גובה עמלה המורכבת משער הדולר בתוספת 0.5% מהעסקה (עבור מי שלא מחזיק בחשבון מט"ח). לסכומים אלו מתווספת עמלה קבועה בסך של 3.75 דולר. בעקבות השינוי, מאפריל העמלה שתילקח היא בגובה כ־3.9% מהעסקה. כך, עמלת משיכה של אלף דולר (לפי שער של 3.75 שקל לדולר) תתייקר גם היא בכ־85 שקלים .ישראכרט היא הראשונה שמפרסמת תעריפים, ושאר החברות מחויבות לעשות זאת בזמן הקרוב. בתשובה לפניית "כלכליסט" השיבו לאומי קארד וויזה כאל כי טרם החליטו לגבי התעריפים החדשים.

 

"במקום שהוראת המפקח תיטיב עם הלקוח, התוצאה הפוכה", אומר עו"ד מיכאל קיכל מתל אביב, לקוח ישראכרט, שקיבל מהחברה הודעה על עדכון התעריפים. לדבריו, "מדובר בייקור מאוד חריף, במיוחד ללקוח שהחשבון שלו מחייב בדולר. זה שינוי לרעה משמעותי ביותר".

 

המפקח על הבנקים מסר בתגובה: "מטרת התיקון בעמלות הנגבות ממחזיקי כרטיסי האשראי בגין עסקאות במט"ח ומשיכות בחו"ל, היתה לפשט ולהקל על הלקוחות את ההשוואה בין העמלות שנגבות. אם הפיקוח ימצא שהתיקון בעמלות נוצל לרעה, הוא ישקול להכניס את העמלות לפיקוח ולקבוע את מחירן".

 

בישראכרט טוענים כי רוב הלקוחות לא ייפגעו

 

מישראכרט נמסר: "השינויים הם תוצאה של הוראת המפקח על הבנקים. כיום המרת מט"ח בכרטיס אשראי נעשית לפי שער מכירה הגבוה מהיציג בתוספת עמלת המרה. לאחר השינוי תתבצע ההמרה על פי שער יציג, ותיקבע עמלה אחידה לכלל המטבעות. גם השינוי במשיכת מזומנים נובע מהוראת המפקח. העמלה נקבעה בהתבסס על עסקת משיכת מט"ח ממוצעת ללקוח ותמהיל המטבעות השונים. עסקת מט"ח ממוצעת הינה בגובה של כ־1,000 שקל. מרבית המשיכות אינן בדולרים, ולכן עבור רוב הלקוחות שיבצעו משיכת מזומן במט"ח, על פי התעריפון החדש, תיגבה עמלה דומה לתעריף הקיים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x