$
בארץ

הראל: "הורדת הריבית צפויה להמשיך ולתמוך בנדל"ן כאלטרנטיבה להשקעה"

דש בית השקעות על החלטת הריבית: "בנק ישראל ממשיך לשאת את הנטל של המדיניות הכלכלית וממלא את החלל שמותירה הממשלה"

כלכליסט 18:2924.12.12

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה להפחית את הריבית לחודש ינואר ב-0.25%, לרמה של 1.75%. זאת לאחר שגם לפני חודשיים ביצעה הוועדה המוניטרית מהלך זהה. במהלך 15 החודשים האחרונים ביצע כבר בנק ישראל שש הפחתות ריבית, בשיעור מצטבר של 1.5%.

 

בתגובה אומר עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים: "להערכתנו, הורדת הריבית צפויה להמשיך ולתמוך בנדל"ן כאלטרנטיבה להשקעה פיננסית ומכאן לתמוך ברמת המחירים בשוק הנדל"ן. אנו מעריכים שלא נראה הורדות ריבית נוספות בזמן הקרוב. בנוסף, קשה מאוד לאמוד את ההשפעה של הזרמת הגז מתמר שתלויה בפרמטרים טכנולוגיים ואחרים ואנו בוחרים כרגע להיות יותר שמרנים בנושא".

  

 

הכלכלן הראשי של דש בית השקעות, אלכס זבז'ינסקי: "בנק ישראל ממשיך לשאת את הנטל של המדיניות הכלכלית וממלא את החלל שמותירה הממשלה. למרות הורדות הריבית שביצע בשנה האחרונה, המשק ממשיך להיחלש וכעת לא רק הביקושים ליצוא הישראלי ירדו, אלא גם ניכר רפיון בביקושים המקומיים. אם מחירי הדירות לא יעצרו בחודשים הקרובים ו/או הממשלה החדשה לא תצליח לגבש תקציב אחראי, הריבית הנמוכה של בנק ישראל עלולה להיות זרז לבעיות לא פשוטות לכלכלה ולשווקים".

 

יו"ר וועדת הכלכלה בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל ממגורות דגון, מיקי שרן, מברך על ההחלטה להוריד את הריבית. לדבריו "בסביבת האינפלציה הנוכחית הייתה הצדקה להוריד את הריבית, במטרה לתמוך ביעדי המשנה של צמיחה ותעסוקה ולסייע למגזר העסקי להתמודד עם ההאטה בפעילות הכלכלית" שרן הוסיף כי" האינפלציה ב- 12 החודשים שחלפו עומדת על 1.4%, דהיינו מתחת לאמצע יעד יציבות המחירים (שנע בין 1% ל- 3%). ובנוסף ירדו גם ציפיות האינפלציה ל- 12 החודשים הבאים אל מתחת לאמצע יעד המחירים, ואלו נעות בין 1.75% ל- 1.9%".

 

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון: "להערכתנו, קצב האינפלציה השנתית ימשיך להתמתן ברבעון הראשון של 2013 וירד אל מתחת ל- 1.0% (ב-12 החודשים האחרונים), מגמה אשר תתמוך בהורדת ריבית נוספת ל-1.5% בסוף הרבעון הראשון ב- 2013". 

 

רונן מנחם, מנהל מחלקת השקעות ואסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות: "בשורה התחתונה, לאחר שירדה הפעם, אנו מעריכים כי הריבית לא תשתנה עוד, אלא אם מדד המחירים לצרכן יוסיף להיות נמוך בהרבה מההערכות המוקדמות, כפי שאירע בשלושת החודשים הקודמים. לדעתנו, הסיכוי לכך נמוך".

 

יניב פגוט, אסטרטג ראשי בקבוצת איילון: "הפחתת הריבית חושפת את המשק לסיכונים הנובעים מריבית אולטרה נמוכה. בנק ישראל משחרר עוד יותר את הרסן המוניטארי ומסתכן בהוספת שמן למדורת מחירי הדיור המבעבעת זאת כאשר גם בבנק מודים כי עדיין לא ניתן להעריך את השפעתם של צעדי הגבלת המינוף בשוק המשכנתאות".

 

נשיא להב אהוד רצאבי: "אנו מברכים את נגיד בנק ישראל על הורדת הריבית. לנוכח ההאטה במשק, הממשלה הבאה תיאלץ להכריע בדבר התמהיל הרצוי של הטלת מסים נוספים וקיצוץ בהוצאות הממשלה לצורך טיפול בגרעון. הפחתת הוצאות הנה אפקטיבית יותר מאשר העלאת מסים".

 

גולן ספיר, משנה למנכ"ל סיגמא בית השקעות: "בנק ישראל משאיר לעצמו עוד מספר כדורים במחסניתו המתרוקנת על מנת להתמודד עם הדרישות שיציבו המפלגות שיצטרפו לקואליציה בסוף ינואר והשפעתן על דיוני תקציב 2013".

 

יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו: "החלטת בנק ישראל קיבלה תמיכה מנתוני מדד המחירים לצרכן של החודשים האחרונים, כאשר המדד בפועל נמוך מזה החזוי על ידי שוק ההון והכלכלנים. תוואי האינפלציה מתכנס לעבר לטווח של 1.8%-1.6%. צמצום פער הריביות מול ארה"ב ואירופה יכול למתן עודפי מט"ח בשוק המקומי ולפגוע באטרקטיביות של ההימור כנגד השקל. להערכתינו אף כי לדולר פוטנציאל היחלשות מרשים אל מול השקל הרי שבטווח הקצר, צמצום פער הריביות צפוי לתרום לפיחות השקל".

 

מיכה אבני, מנכ"ל פנינסולה פיננסים: "הורדת הריבית מחלישה את המדינה; העסקים הקטנים והבינוניים לא ייהנו מהורדת הריבית". לדבריו, מדובר בהחלטה לא הגיונית שלא מיטיבה עם המגזר העסקי. אבני מציין כי קיים מחנק אשראי במשק שיוצר ביקוש גדול לכסף בסקטור העסקי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x