$
בארץ

בלעדי ל"כלכליסט" - יממה לפני תום הקפאת ההליכים: Hallo תירכש בידי חברת תקשורת ישראלית

הרוכשת הצפויה, Flat Planet Phone, תפעיל את שירות השיחות הבינלאומיות, ותשלב מוצרים נוספים

גילעד נס 17:4903.07.12
חברת Flat Planet Phone הישראלית, המפעילה שירותי תקשורת בארה"ב וקפריסין, צפויה לרכוש את נכסיה של חברת התקשורת Hallo – כך נודע ל"כלכליסט". מחר (ד') צפוי להתקיים בבית המשפט המחוזי בפתח תקווה דיון באשר לגורלה של החברה, לאחר שתקופת הקפאת ההליכים שאושרה לה הסתיימה, ובימים האחרונים סוכמו תנאי הרכישה בין מנכ"ל FPP, אפי שפורן, לבין שני הנאמנים שמונו ל-Hallo מטעם בית המשפט, עורכי הדין איתן ארז וגיא גיסין. ככל הנראה תגיע עלות הרכישה לסכום זעום יחסית להשקעה המקורית ב-Hallo, שלפי טענת גורמים המקורבים לחברה הסתכמה עד כה ביותר מ-30 מיליון שקל, בהזרמה ישירה ובמתן ערבויות להתחייבויותיה מול ספקים.

 

משרדי חברת Hallo משרדי חברת Hallo צילום: ענר גרין

 

Flat Planet Phone, שנוסדה לפני כשש שנים בידי משה מאיר, מפתחת ומשווקת טכנולוגיות טלפוניה על גבי האינטרנט (VoIP) המאפשרות לחברות בגדלים שונים להפוך למעין ספקיות תקשורת. החברה מספקת ללקוחות מרכזיות תקשורת וירטואליות, כאשר רכיבי החומרה והתוכנה הדרושים מצויים במתחמיה, והלקוחות יכולים לצרוך ולשלם עבור שירותי המרכזיה לפי דרישה, במקום לרכוש ציוד תקשורת ולהתקינו במשרדיהם. טכנולוגיות של החברה משולבות גם במוצרי חברות אחרות, כמו גם במרכזי שירות (Call Center) של חברות בגדלים שונים.

 

ככל הנראה מתכוונת החברה להמשיך ולהפעיל את Hallo כספקית שיחות בינלאומיות בישראל, ולשלב גם את המוצרים שפיתחה בהיצע השירותים לקהל הישראלי. ככל הנראה תשמר החברה הרוכשת רק חלק מהעובדים של Hallo.

 

היל"ת, החברה העומדת מאחורי המותג Hallo, קיבלה ב-2011 רישיון למתן שירות שיחות בינלאומיות בישראל, ובינואר 2012 השיקה את השירות, תוך היצע של מחירים זולים משמעותית מאלו שהוצעו באותה עת בידי חברות השיחות הבינלאומיות האחרות, וללא צורך בשיוך המנוי לחברה על מנת לקבל תעריף מוזל (מודל שהרוכשת צפויה לאמץ). לאחר מכן רכשה את המפעיל הסלולרי הוירטואלי סלראן, והכריזה כי תציע שירותי סלולר ללא הגבלה תמורת 99 שקל לחודש, אולם בדיעבד התברר כי לא השלימה את חתימת ההסכמים המתאימים עם חברות הסלולר הוותיקות שהיו אמורות לארח את שירות המפעיל הוירטואלי שלה. מצבה הכספי של החברה, שהעסיקה בשיאה כ-120 עובדים, הידרדר במהירות, במקביל לחשיפות בתקשורת הישראלית על מעורבותו של דודי שטרנברג, שהורשע בעבר בעבירות של פריצה למחשבים, בתפעול היומיומי של החברה.

 

החברה פיטרה את רוב עובדיה וכיום נותרו בה כ-20 עובדים, הממשיכים לתפעל את שירות השיחות הבינלאומיות בתקופת הקפאת ההליכים שאושרה לה לבקשת בעלת השליטה בחברה, משפחת שכטר, המחזיקה כיום ב-54% ממניותיה. בעלי המניות האחרים בחברה הינם משפחת פרנקל (23%) ומשפחת זבולוני (23%). בין בעלי המניות התגלע סכסוך, במסגרתו אף הואשם יו"ר החברה, יורם שכטר, המשמש גם כיו"ר חדשות 10, בידי מוזס פרנקל בהעברות כספיות תמוהות מקופת החברה לעסקים אחרים, ושימוש בכרטיס האשראי של פרנקל לצרכי חברות בשליטת שכטר. בנוסף הוגשו כנגד שכטר תביעות אישיות מצד חלק מהספקים שלטענתם לא קיבלו תמורה על עבודתם לטובת החברה. חובותיה של היל"ת נאמדו לפני כחודש וחצי בכ-54 מיליון שקל, מהם כ-26 מיליון שקל לעובדים, ספקים ולקוחות.

 

 

 

בתוך כך הגיב היום יורם שכטר, באמצעות עורך דינו, שוקי שטיין, על האשמותיו של  פרנקל. לטענתו, לא רק שלא הוציא מעולם כספים מהיל"ת, אלא שעל פי המתברר בתקופה האחרונה, היה זה פרנקל וגורמים אחרים בקרב בעלי המניות שהוציאו כספים תוך ניצול היותם מורשי חתימה בחברה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x