$
משפט

"אלעד מגורים גרמה לביטול פרויקט במעלה החמישה ונזק של מיליונים"

יזמית הנדל"ן מגידפרו פנתה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב כדי למנות בורר בינה לבין החברה שבבעלות דלק נדל"ן, בטענה שגרמה לנזק של מיליוני שקלים בביטול פרוייקט גדול בקיבוץ

מארק שון 17:1323.04.12
הפניות המשפטיות נגד יצחק תשובה ושרשרת החברות שלו נמשך: יזמית נדל"ן בשם מגידפרו מבקשת מבית המשפט המחוזי בתל-אביב למנות בורר בינה לבין אלעד מגורים שבבעלות דלק נדל"ן, בטענה שהחברה של תשובה גרמה לנזק של מיליוני שקלים בביטול פרויקט גדול בקיבוץ מעלה החמישה. החברה מבקשת למנות
את עורך הדין רמי קוק לבורר בסכסוך או שיו"ר לשכת עורכי הדין ימנה בורר על פי שיקול דעתו.

 

ההסכם בין מגידפרו שבבעלות עודד מגידו לבין אלעד מגורים נחתם בפברואר 2005 (אז נקראה אלעד דנקנר השקעות), לאחר שמנהליה פנו לאלעד מגורים כדי להציע להם לשתף פעולה במיזם בקיבוץ מעלה החמישה. המיזם היה אמור לכלול הרחבה קהילתית של 114 יחידות דיור, שכונת "בנים חוזרים" של כ-80 יחידות דיור, 44 בתי קיבוץ חדשים ועוד כ-80 יחידות שהיו אמורים להיבנות בפרויקט. שתי החברות הקימו שותפות לצורך הפרויקט בחלוקה של 30% לחברת מגידפרו ו-70% אלעד מגורים. ביולי 2007, לאחר מו"מ ממושך עם הקיבוץ, נחתמו ההסכמים בין השותפות לבין הקיבוץ, על פיהם העבודות היו אמורות להסתיים בנובמבר 2013.

 

הצרות החלו, לטענת החברה היזמית, בהחלטה של דלק נדל"ן בתחילת 2008 להעביר את מירב אחזקותיה ואת השליטה באלעד מגורים לחברת קרדן ישראל וחברת הבת שלה, קרדן נדל"ן ייזום ופיתוח. לבסוף התכנית לא יצאה אל הפועל כאשר לקראת סוף 2008 התבטלה מערכת ההסכמים בין דלק לבין קרדן, אך התהליכים האלה גרמו לטענת מגידפרו לתקיעת הפרויקט.

 

"במצב זה בחרה דלק נדל"ן להצר את צעדי אלעד מגורים ולמנוע ממנה המשך המיזמים שהחלה לטפל בהם והגורם הראשון שנפגע בשל כך היה המיזם במעלה החמישה", נכתב בבקשה, "כפי שהתברר בדיעבד, כתוצאה מביטול ההסכמים בין דלק נדל"ן לבין קבוצת קרדן החליטה אלעד מגורים, בהוראת בעליה, לסגת מהתחייבויותיה, הן כלפי מגידפרו והן כלפי הקיבוץ".

 

בבקשה נטען כי בנובמבר 2008 נתנה חברת אלעד מגורים הוראה למנהל הפרויקט לעכב את העבודות אך ההוראה ניתנה בעל פה "כדי שלא יהיו "עקבות" לכך", כהגדרת החברה. בעקבות הפסקת הפרויקט דרש הקיבוץ ממנהלי אלעד מגורים שימצאו יזם חלופי, אך לבסוף בינואר 2009 הוציאו עורכי הדין של הקיבוץ מכתב כי החברה לא הצליחה למצוא יזם חלופי. כמעט שנה לאחר מכן, בנובמבר 2009, לאחר ניסיונות הקיבוץ להציל את הפרויקט הוא הודיע לצדדים על ביטול ההסכמים.

 

מאוחר יותר נעשו מאמצים על ידי אלעד מגורים להציל את הפרוייקט אך הקיבוץ הודיע כי אינו מעוניין בכך.  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x