$
בארץ

ועדת הכספים אישרה: תוקפא הורדת מס החברות

הבלו לא יעלה ב-2012. כדי לכסות את ההפסד בהכנסות המדינה בסך 1.5 מיליארד שקל תוקפא הפחתת מס החברות מ-24% ל-23%, ותוקפא לשנה הפחתת מס הכנסה למי שמשתכר מעל 21,240 שקל בחודש

תומר אביטל 12:3816.05.11

הבלו לא יעלה ב-2012. כדי לכסות את ההפסד בהכנסות המדינה בסך 1.5 מיליארד שקל תוקפא הפחתת מס החברות מ-24% ל-23%, ותוקפא לשנה הפחתת מס הכנסה למי שמשתכר מעל 21,240 שקל בחודש (המדרגה הראשונה והשניה). אלו המשתכרים במדרגת המס השלישית (14-21 אלף שקל) לא ייפגעו. כך אישרה היום (ב') ועדת הכספים. מליאת הכנסת צפויה לאשרר את ההצעה הסופית בקרוב.

 

לפי הסיכום הורדת מס החברות תוקפא לשנה (יפנה 700 מיליון שקל), ומס היחידים של שתי המדרגות העליונות יוקפא גם כן לשנה (יפנה גם כן 700 מיליון שקל). 

 

יו"ר ועדת הכספים, משה גפני, הצהיר הבוקר בדיונים בוועדה כי בכוונתו לאשר את בקשת האוצר לדחיית הפחתת המסים הישירים רק אם במקביל תידחה הפחתת
מס החברות. לדבריו, ניתן יהיה להשתמש בכספים שיתפנו כדי לממן את אי העלאת הבלו. בכוונת משרד האוצר להעלות את הבלו על הדלק ב-40-20 אגורות בינואר 2012.

 

"ישראל נמצאת במקום הכי נמוך מבחינת גובה מס החברות והמסים הישירים לעומת מדינות העולם ובמקום גבוה מאוד במסים העקיפים", אמר גפני. "מבחינה כלכלית טהורה יש בכך היגיון אך חברתית מדובר באסון. הכלכלה הישראלית חזקה ויציבה דיה ועל כן יש מקום לשנות מעט את המדיניות, כך שאזרחים לא יסבלו עקב העלאת המסים העקיפים של מוצרי הצריכה, והבלו על הדלק".

 

ח"כ יואל חסון אמר כי "עלות המס על הדלק היא 60%. אני מקווה שהצעות החוק להוזלת מחירי הדלק יאושרו בכנסת. הן חוצות מפלגות, והן יכריחו את הממשלה לפעול".

 

הממונה על הכנסות המדינה, פרידה ישראלי, הציגה בוועדה נתונים המלמדים שבמדד 'נטל המס העקיף כאחוז מהתוצר' ישראל היא במקום החמישי בעולם. היחידים שעוקפים אותה, ובה המסים העקיפים גבוהים יותר, הן שבדיה, דנמרק, הונגריה וצרפת. עוד אמרה ישראלי כי משקל המיסים העקיפים כיחס מכלל המסים נסק בישראל בשנים 2007-2010 כאחוז מסך המסים מ-44% ל-50%.

 

ישראלי הראתה מנגד שדווקא מס החברות בישראל כבר היום נמוך מהממוצע ב- OECD והפער יגדל בקצב מואץ עד 2016 בה מס החברות בישראל יעמוד על 18%.

 

לדברי ישראלי, הקפאת הורדת מס הכנסה על יחידים בשלוש המדרגות המס העליונות תספק למדינה הכנסה בגובה 800 מיליון שקל. כספים אלו יכסו במלואם את הקפאת העלאת הבלו השנה (760 מיליון שקל). לדברי ישראלי, האנשים שיסבלו מההקפאה מהווים 16% מכלל הנישומים, ומדובר באלו שמרוויחים מעל 14 אלף שקל ומשלמים מס ישיר למעלה מ-42%.

 

במהלך הצגת הנתונים יצא גפני גם נגד המדיניות לפיה במדרגת המס העליונה לא משלמים מס בריאות. גפני התרעם כי "כשאדם משתכר שכר ברמה הזויה - מעל 80 אלף שקל הוא לא משלם מס בריאות". עם זאת, גפני אמר שיקיים דיון במועד אחר על סוגיה זו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x