$
בארץ

פרידמן: "לתת לעובדים כמות אופציות כפולה מהבכירים"

כך כותב שר המשפטים לשעבר במסמך שהגיש לוועדת השרים לבדיקת שכר הבכירים והגיע לידי "כלכליסט"

תומר זלצר 06:5823.06.10

"אין צורך להגביל את כמות האופציות שניתנות לבכירים בתאגיד ציבורי. עם זאת, יש לקבוע כי על התאגיד להעניק לעובדיו, שאינם נכללים בחמשת מקבלי השכר הגבוה ביותר, אופציות באותם תנאים ובכמות כפולה מזו הניתנת לכל אחד מחמשת בעלי השכר הגבוה" - זו אחת מהמלצותיו של שר המשפטים לשעבר פרופ' דניאל פרידמן, במסמך שהגיש לוועדת השרים לבדיקת שכר הבכירים.

 

במסמך שהגיע לידי "כלכליסט", פרידמן מעריך כי "הצורך לחלק כמות כפולה של אופציות לשאר עובדי החברה יתרום הן לשוויון והן לריסון כמות האופציות המחולקת לבכירים".

 

 צילום: גיא אסיאג

 

הצגת עמדתו של פרידמן נפתחה בסוגיית המיסוי. לדבריו, "מערך המיסוי בישראל הוא בעיקרו נוח מאוד לבעלי הון. די להצביע על כך שאין בישראל מס ירושה, וגם המיסוי על רווחים בבורסה (וכן על ריבית) אינו גבוה. אני מציע לקבוע דרגת מס הכנסה נוספת בשיעור של כ־2%, שתוטל על בעלי הכנסה חודשית (שלגביה לא נקבעו שיעורי מס מיוחדים) של יותר מ־100 אלף שקל בחודש. דרגה זו תהיה כללית ולא תוגבל לבעלי שכר בחברות ציבוריות. תוספת זו צנועה, שכן אני מתנגד לשיעורי מס דרקוניים, ועם זאת אני סבור כי יש לה משמעות".

 

פרידמן הביע תמיכה בהצעתו של יו"ר רשות ניירות ערך פרופ' זוהר גושן, שלפיה שכרם של חמשת בעלי השכר הגבוה בחברה ציבורית יאושר ברוב מיוחד באסיפה הכללית. ואולם, פרידמן טוען כי אין להסתפק בכך. מעבר להצעתו בעניין חלוקת האופציות, פרידמן מציע לקבוע תקרה להגבלת השכר הגבוה ביותר בחברה ציבורית. לפי הצעתו, התקרה תהיה בהשוואה לשכר המינימום במשק (לא יותר מפי 40) או לשכר המרבי המשולם בשירות המדינה (לא יותר מפי שלושה). לדברי פרידמן, "במסגרת הדיון הועלתה הצעה לדחות את ההתערבות החקיקתית בנושא שכר הבכירים כדי לאפשר לגורמים הפנימיים בתאגידים ציבוריים לשפר את המצב, נוכח הביקורת. אינני תולה תקוות רבות בכך, ואני בספק אם די בחשש של החברות מפני התערבות בעתיד כדי לגרום לשינוי המצב בהווה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x