$
קריירה

בלעדי: ההסתדרות תקים יחידה ייעודית להקמת ועדי עובדים

היחידה תטפל בפניות של עובדים המעוניינים להקים ועד במקום עבודתם ותיזום הקמת ועדים נוספים. היום תדון ועדת העבודה של הכנסת בהצעת החוק שקובעת שאי־תשלום תוספות שכר לפי הסכם עם ההסתדרות ייחשב עבירה פלילית

מיקי פלד 06:5922.07.09

ההסתדרות תקים יחידה ייעודית להקמת ועדי עובדים חדשים. זאת כדי למנף את כניסתם הצפויה לתוקף של שורת החוקים שיזמה ההסתדרות כחלק מעסקת החבילה. היחידה תטפל בפניות של עובדים המעוניינים להקים ועד במקום עבודתם ותיזום את הקמתם של ועדים נוספים. כמו כן, היחידה תהווה מטה שיתאם בין הלשכה המשפטית של האיגוד המקצועי, אנשי המרחב של ההסתדרות שבשטח ויחידות מקצועיות אחרות.

 

 

מטרתו הכללית תהיה ללוות את הוועד עד ביסוסו בהסכם קיבוצי מול המעסיק, אז הוא יעבור לטיפול במרחבים ובאיגודים המקצועיים, כפי שנעשה כיום עם ועדים קיימים, שהם גם האמורים לטפל בעובדים הפונים אליהם להקים ועד.

 

 

עד כה אושרו 12 הצעות חוק שיזמה ההסתדרות בוועדת העבודה של הכנסת והן מחכות לאישור סופי בקריאה שנייה ושלישית במליאה בשבועות הקרובים. היום תתכנס ועדת העבודה שוב לדון בהצעת החוק הקובעת כי אי־תשלום תוספות לשכר הנקבעות בהסכמים בין ההסתדרות לארגון מעסיקים ייחשב עבירה פלילית. חוק נוסף אושר לבסוף לקריאה שנייה ושלישית אתמול בוועדת העבודה של הכנסת: אחרי שתי דחיות אושר התיקון לחוק הגנת השכר שלפיו תיחשב הלנת שכר עבירה פלילית.

 

חברי הוועדה, בראשם היו"ר ח"כ חיים כץ, התנגדו בפעמיים הקודמות לאישור הצעת החוק. לטענת ח"כ כץ, ההצעה החמירה מדי עם ראשי רשויות מקומיות ומועצות דתיות, המלינים את שכר העובדים בשל אי־העברת כספי מענקי האיזון ממשרד הפנים. עם זאת, לאחר דיונים שנערכו שלשום בין נציגי ההסתדרות למשרדי התמ"ת והמשפטים והיועצים המקצועיים של הוועדה, הוחלט על אישור ההצעה. השינוי שנכנס הוא כי הנוהל להעמיד מעסיק לדין על עבירה פלילית או מנהלית ייקבע באישור היועץ המשפטי לממשלה. כמו כן הוחלט כי החוק ייכנס לתוקף לכל המאוחר ב־1 ביולי 2010.

 

לפי הצעת החוק, יהיה רשאי שר התמ"ת לתת התראה למעסיק ואף להטיל קנס של עד 35 אלף שקל על מעסיק שילין שכר. השר יכול להגדיל את הקנס על כל יום נוסף שבו נמשכת ההלנה ובמקרה של הלנה חוזרת אף עשוי הקנס להכפיל את עצמו. השר אף מוסמך להגיש כתב אישום פלילי כנגד מעסיק אם הלנת השכר נמשכה 90 יום ומעלה. במקרה כזה יוכל בית הדין לעבודה לפסוק חצי שנת מאסר. במקרה שמעסיק יצליח להוכיח כי הלנת השכר נגרמה לא בשליטתו יוכל שר התמ"ת לפתור אותו מהחובה הפלילית. יצוין כי ההליך הפלילי אינו מונע מהעובד ששכרו הולן לפנות לביה"ד לעבודה ולתבוע מהמעסיק פיצויי הלנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x