$
בארץ

סמנכ"לי הכספים: העלות למדינה של הפיטורים בהייטק - 3.5 מיליארד שקל

ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו ייפגש מחר עם שורה של בכירים במשק; התאחדות התעשיינים תציג תוכנית להגדלת הצמיחה וצמצום האבטלה, פורום סמנכ"לי הכספים יציע תוכנית לסיוע להייטק

נעמה סיקולר 22:1214.03.09

ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו ייפגש מחר עם שורה של בכירים במשק, ואלה יציגו לו הצעות לשלוש תוכניות כלכליות. נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש יציג תוכנית להגברת הצמיחה ולצמצום האבטלה; נשיא איגוד לשכות המסחר אוריאל לין יציג תוכנית נוספת הכוללת המלצות לממשלה. ל"כלכליסט"

נודע כי נגה קינן, יו"ר פורום סמנכ"לי הכספים (פורום ה־FCO) תציג תוכנית להאצת תעשיות עתירות ידע. לפגישה הוזמנו גם שרי אריסון, יצחק תשובה, גליה מאור ועידן עופר.

  

לפי חישוב שערך פורום סמנכ"לי הכספים, תשלום פיצויי פיטורים ל-10,000 עובדים בתחום ההייטק ול־60 אלף ספקי השירותים הנלווים להם שצפויים לאבד את מקום עבודתם (על פי תחזיות שהעניק בשבוע שעבר יו"ר איגוד תעשיית ההייטק, יהודה זיסאפל) יעלה למדינה 1.5 מיליארד שקל (למפוטרים בין אוגוסט 2008 ליולי 2009). מס הכנסה שלא יגיע לקופת המדינה עקב הפיטורים צפוי להסתכם ב־2 מיליארד שקל נוספים - 3.5 מיליארד שקל בסך הכל.

 

את הסכום הזה, אומרים בפורום מנהלי הכספים, יש להשקיע בעיקר בתקציבי המדען הראשי. תחילה יש להעלות את תקציבו, שעמד ב־2008 על 1.3 מיליארד שקל, ב־400 מיליון דולר נוספים ולהקפיא את תשלומי התמלוגים שעל חברות לשלם לו בשנת 2009. סכומים אלה שיידחו לשנים 2011-2012 יאפשרו לחברות את מימון חלקן בתעסוקת עובדים בסכום מצטבר של 100 מיליון דולר.

 

כמו כן מציע פורום סמנכ"לי הכספים להעלות את שיעורי התמיכה של המדען לרמה של 66% ולהקים מסלול חדש למענקים ייעודיים אך ורק לחברות טכנולוגיה, במיוחד לפעילויות של מיזוגים.

 

קינן אמרה בסוף השבוע: "התוכניות המוצעות כרגע הן תוכניות שעיקרן מזעור המשבר ונזקיו. מה שחסר זו חשיבה איך לנצל את המשבר כדי שמדינת ישראל תמצא עצמה במקום תחרותי יותר כשיסתיים המשבר". 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x