$
סטארט-אפים והון סיכון

"אתם לא צריכים נוקיה ישראלית"

אחד המשקיעים המפתיעים בלאבפיקסיז הישראלית הוא כתב הניו יורק טיימס דן סינור, מחבר הספר "אומת הסטארט-אפ". לדבריו, לקובעי המדיניות בארה"ב יש הרבה מה ללמוד מהתרבות העסקית בישראל

אסף גלעד 14:4203.05.10

בין חברי קבוצת האנג'לים של קרני יש חבר מפתיע: דן סינור (Senor) הוא כתב של "הוול סטריט ג'ורנל" ושל "הניו יורק טיימס", ומי שחיבר עם סול זינגר את רב־המכר האמריקאי "אומת הסטארט־אפ" (Start Up Nation) — הספר שחשף את צמיחת הכלכלה הישראלית ב־20 השנים האחרונות בעקבות תרבות הסטארט־אפ.

 

מאחורי סינור קריירה מרשימה בצמרת הממשל האמריקאית: הוא היה היועץ למדיניות חוץ בקונגרס, ושימש כדובר לשר האנרגיה האמריקאי, ומאוחר יותר היה שליחו של הנשיא ג'ורג' בוש הבן בדוחא בירת קטאר ושימש גם כדובר כוחות הקואליציה בעיראק. סינור נחשב לאחר האמריקאים הראשונים שעברו לגור בעירק לאחר הפלישה ב-2003. כיום כותב סינור לוול סטריט ג'ורנל ולניו יורק טיימס, והוא שוקל קריירה פוליטית כסנאטור של מדינת ניו יורק. להשקעה בלאבפיקסיז הגיע בעקבות חברו מרק גרשון, אנג'ל ניו יורקי המהווה את אחד הצירים המרכזיים בקבוצה של ירון קרני.

 

"המשבר של ספטמבר 2008 היה אחד הטריגרים לכתיבת הספר", אומר סינור בראיון ראשון לתקשורת הישראלית. "המשבר הביא את וול סטריט למצב של התקף לב. התחלנו לדבר על מה שחסר בארה"ב, והגענו למסקנה שקובעי המדיניות לא מחשיבים מספיק חדשנות טכנולוגית. התרבות העסקית הישראלית שונה מאוד, אבל ראוי ללמוד ממנה: מהיזמים שמתחילים דרך עצמאית בגיל צעיר, מהעובדה שהמערכת מעודדת למידה מכישלונות, ומתרבות הדיון והוויכוח".

 

האקזיט שהיית שותף לו מדגיש שאנו אומה של סטארט־אפים, לא של חברות גדולות שמייצרות מקומות עבודה. זו לא החמצה?

"החלום של נוקיה ישראלית אינו מתאים לישראל. כשהייתי בפינלנד לא מזמן, ביקרתי בנוקיה, אבל לא ראיתי הרבה מחוצה לה. אתם הרי לא רוצים מצב שבו יש לכם נוקיה ישראלית ולא הרבה יותר מזה. הפינים בעצמם מסתכלים בקנאה בתעשיית הסטארט־אפים הישראלית.

 

"היתרון התחרותי של ישראל הוא בעצם היותה מעבדה של יזמים סדרתיים המייסדים עוד ועוד חברות. מה רע בכך? הכלכלה שלכם קטנה אבל מוצלחת, והמודל שלכם עובד ומייצר ערך לעובדים ולמשקיעים. אז למה לכם נוקיה ישראלית?".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x