$
הייטק והון סיכון

ראיון כלכליסט

מנכ"לית אימפרבה: "אין מקום טוב מישראל לחברות סייבר"

פאם מרפי, המנכ”לית האמריקאית של חברת אימפרבה הישראלית, מספרת על ההסתגלות בצל הקורונה, המשבר שעבר על החברה והתוכניות לעתיד

מאיר אורבך 15:2820.05.20
מעט לפני פרוץ משבר הקורונה, ביקרה לראשונה בישראל פאם מרפי - המנכ"לית החדשה של חברת הסייבר הישראלית אימפרבה. באותו ביקור היא הביעה אמון רב בשוק המקומי. "ישראל היא מרכז היקום בשבילנו. ארה"ב היא רק שלוחה", פרגנה. אבל זמן קצר לאחר מכן, שגרת החיים שלה ושל כולנו השתנתה.

בשיחה עם “כלכליסט”, מספרת מרפי על החיים בעידן הקורונה ואחריו, והכלכלה שהולכת ומשתנה לנגד עיננו: "ארה"ב מאוד חשופה בגלל התלות שלה במדינות אחרות. אנחנו נראה הרבה יותר חברות שיעברו לעבוד מכאן (ארה"ב, מ"א). אני חושבת שיהיה מבט יתר על עבודה מהבית, ואני מתרשמת מאוד מהעבודה של המרכז שלנו בישראל - בו כולם עבדו מהבית והצוות היה מאוד יעיל ובתקופה זו הוצאנו מוצרים חדשים וממוקדים. הרבה חברות יבחנו את הפרודוקטיביות של העובדים שנשארו בבית, ואת סוגיית העבודה מהבית. אנשים יבדקו אם צריך לטוס או אפשר לעבוד באמצעות זום או וידאו וחברות ישקלו מחדש את ההוצאות שלהן לטיסות. האירוע הזה היה בעל השפעה עמוקה לדרך שבה אנחנו חיים ועושים עסקים, ובשנים הקרובות לא נחזור למה שהיינו בעבר. אני חשה שלמרות שעברנו משבר, זו הייתה תקופה טובה להרבה אנשים לחשוב מחדש על העסקים שלהם".

פאם מרפי מנכ"לית חברת הסייבר הישראלית אימפרבה פאם מרפי מנכ"לית חברת הסייבר הישראלית אימפרבה צילום: אביגיל עוזי

 

לדבריה, "בארה"ב העסקים שנפגעו קשות הם בעיקר ה-SMB שאין להם כסף, ושם האימפקט מורגש. זה לא חלק גדול מהעסקים שלנו, אבל כל לקוח חשוב לנו ואנחנו לא רוצים לראות לקוחות שנאבקים בתקופה הזו. אגב, היו לנו לקוחות עם עליה עצומה של מאות אחוזים בפעילות מזון ואי־קומרס. במקביל הם גם סבלו מעלייה במספר תקיפות הסייבר נגדם".

 

הצמיחה - והמשבר

 

אימפרבה הוקמה ב-2002 על ידי שלמה קרמר, מיקי בודאי ועמיחי שולמן. מוצרי החברה מיועדים בעיקר להגנה על יישומים ארגוניים וזיהוי פעילות זדונית בתוך מחשבי הרשת הארגונית. החברה, שהיתה אחד השחקנים הראשונים לזהות את עולם מחשוב הענן כפלח שוק חשוב לחברות הסייבר, הונפקה ב־2011 בניו יורק לפי שווי של 400 מיליון דולר, וב־2016 רכשה קרן ההשקעות האמריקאית אליוט 9.8% ממנה והובילה בה שינוי ארגוני גדול והחלפת מנהלים, דבר שגרם לפרישת מייסדי החברה. ברבעון האחרון של 2017 השיגה אימפרבה רווחיות לראשונה בתולדותיה. קרמר, ששימש שנים כמנכ"ל, השלים בינואר 2018 את מכירת יתרת המניות שהחזיק בחברה. באוקטובר 2018 הובילה אליוט את מכירתה של אימפרבה לקרן ההשקעות האמריקאית תומא בראבו ב־2.1 מיליארד דולר והיא נמחקה מהמסחר. ברבעון האחרון שלה כחברה ציבורית, דיווחה על מכירות רבעוניות של 90 מיליון דולר. כיום היא מעסיקה כ-1,100 עובדים, מתוכם כ-500 בישראל, והשאר בין היתר בארה"ב ואירלנד.

 

אימפרבה, שבחרה בפאם מרפי בעיקר בזכות ניסיונה הרב בחברות ענק דוגמת אורקל, הגיעה בעקבות פרישתו של המנכ"ל כריס היילן, ומודעת לאגתרים העומדים בפניה, בעיקר תיקון הנזק התדמיתי שנגרם לחברה כתוצאה מהפריצה שעברה שנה שעברה. באוגוסט 2019 פרסמה החברה כי התגלתה פרצה במערכותיה שחשפה לקוחות למתקפות סייבר, ועדכנה אותם על תקרית האבטחה במסגרתה נחשף מידע רגיש של משתמשי פיירוול יישומי ווב מבוסס ענן שפיתחה. החברה התנצלה במהירות על התקרית וטענה שלא נגרם כל נזק ללקוחותיה, אבל הנזק התדמיתי היה עצום. הרי פריצה לחברת סייבר מהווה אתגר לכל האקר. בעקבות כך נאלץ המנכ"ל היילן לסיים את תפקידו באוקטובר ויו"ר החברה החליפו, עד מינויה של מרפי.

 

"הפריצה אמנם היתה לפני זמני, אבל ברור שהסתכלתי על מקרה זה ובחנתי איך הגיבו אליו. למדנו שעשינו כאן טעות אנוש שלא היתה צריכה לקרות, ולמדנו ממנה הרבה, ומאז התחלנו בשורה של תהליכי עבודה ונהלים שימנעו מדבר כזה או דומה לקרות בעתיד".

 

"כשהייתי בצד השני, הרגשתי הרבה יותר בטוחה", היא מתארת. "כעת, כשאני עובדת בחברת סייבר גדולה עם מעבדת מחקר והרבה דאטה, אני נחשפת לעולם הזה שכולל לא רק את המידע שלנו אלא גם מידע מכלל השוק, ומה שאני רואה הוא מאוד מתוחכם ומפחיד. ברגע שראיתי את העוצמות של הפריצות ואת המדינות שמהן מגיעים התוקפים, הבנתי עד כמה חשוב לנעול היטב את היישומים שלך. רק לאחרונה ראיתי אצלכם פריצות למערכות הבחירות (הפריצה לאפליקציית אלקטור, מ"א)".

"אני משערת שבעולם יודעים שבשלב מסוים של חייך, החברה שאתה עובד בה תעבור פריצה, השאלה איך תגיב לכך", היא אומרת. "אני חשה שאימפרבה היתה מאוד נגישה ושקופה ללקוחותיה בעקבות הפריצה, אבל אני מבינה שאנחנו אמורים להיות הרבה יותר חזקים מכולם ויותר מאובטחים מכל אחד אחר".

 

את חשה כיום יותר מוגנת?

 

"הגברנו בצורה משמעותית את סוגיית האבטחה שלנו ואנחנו כל הזמן בודקים את עצמנו, אבל זה לא משנה את הצורך שלנו להיות חדשניים. למדנו רבות מהניסיון הזה ויש לנו את המחוייבות להיות בסטנדרטים הרבה יותר גבוהים מכל אחד אחר".

 

לראשונה על כיסא מנכ"ל

 

זהו תפקיד המנכ"ל הראשון של מרפי - שרגילה לעבוד בארגוני ענק בתחום התוכנה דוגמת אורקל. "אני נרגשת מהאפשרות להוביל חברה עם יותר מ-1,000 אנשים לעבר הצמיחה. נכון שמעולם לא עבדתי בחברת סייבר ובעיקר הייתי בצד הצרכני של המוצרים האלה, אבל אני חשה שיש לי יתרון רב בכך שאני מביאה לשולחן כאן את קולו של הצרכן. חשוב לך מאוד לדעת שאתה בונה מוצרים שלקוחות צריכים".

 

היא רואה יתרון עצום בהפיכתה של אימפרבה לפרטית, משום "שאתה לא עבד לתוצאות הרבעוניות ואתה יכול לעבוד בצורה מאוד חופשית". לדבריה, "בחברה פרטית אתה יכול להוביל שינויים משמעותיים שאינך יכול בחברה ציבוריות שחייבת בדיווח רבעוני. אם אני רוצה להוביל בחברה עכשיו שינוי מהותי במעבר לענן, אני יכולה לעשות זאת עם מרווח נשימה מההניתוחים הרבעוניים והדיווחים. מרפי צופה עתיד מזהיר לאימפרבה, שהולכת לדבריה להיות הסוס השחור במרוץ הסוסים הזה: "אני רוצה להכפיל את ההכנסות שלה בזמן שאני מנהלת את החברה".

 

כמה מרכזית ישראל עבור אימפרבה?

 

“ישראל היא מרכז היקום עבור החברה. כל המוצרים שלנו מפותחים כאן. המשרדים בארה"ב הם השלוחה וישראל היא המרכז. אני מחוברת למרכז כאן כל הזמן, אם זה בווידאו ואם אני כאן. אנחנו רוצים להגדיל את הצוות הישראלי בצורה משמעותית מאוד. בישראל יש כמות כשרון עצומה בתחום הסייבר. יש כאן אמנם מלחמה קשה על כח האדם האיכותי הזה, אבל אין מקום טוב מזה לחברות סייבר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x