$
חדשות טכנולוגיה

“הענן של אמזון הוא כמו סם, יש להיפטר ממנו לפני שיהיה מאוחר מדי"

כך טענה שרת הכלכלה הצרפתית, בהמחישה את התלות המקומית בטכנולוגיה הזרה; היא ונציגי מדינות אחרות באיחוד האירופי חוששים מחקיקה אמריקאית שתסכן את אבטחת המידע של חברות מקומיות, ומשליטה אמריקאית במחירי הענן

רפאל קאהאן 12:5817.10.19

אמזון הפכה בשנים האחרונות לאחת מספקיות מחשוב הענן המובילות באירופה, מה שמעורר דאגה בקרב חלק מממשלות האיחוד. "AWS היא כמו סמים קלים, ככל שאתה משתמש בהם כך הם מתחבבים עליך" אמרה השבוע לסוכנות רויטרס אנייס פנייה-רונשאר, שרת הכלכלה של צרפת. "אינני רואה כיצד ניתן להתחמק מכך".

 

 

לדבריה, המחירים הנוחים והזמינות הגלובלית של השירות הוא מלכודת; לסוכנויות המודיעין האמריקאיות יש גישה ישירה למידע שמאוחסן על שרתי אמזון לאחר שממשל טראמפ העביר אשתקד את חוק US CLOUD. באיחוד חוששים שסוכנויות ממשלתיות אמריקאיות עלולות לנצל את החוק כדי להשיג גם מידע עסקי, למשל בתחומי התעופה והחלל או רשתות התקשורת. מעבר לאבטחת המידע, דואגים באירופה גם להעלאה שרירותית של מחירי השימוש.

 

הענן - מנגנון שליטה זר? אילוסטרציה הענן - מנגנון שליטה זר? אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

 

אמזון סירבה להגיב לדברי השרה, אך הדגישה את מחויבותה לפרטיות וביטחון המשתמשים. שירותי AWS של אמזון מהווים כיום כשליש מסך כל שוק מחשוב הענן הציבורי. אחריה מיקרוסופט מחזיקה כ-16% ממנו וגוגל במקום השלישי עם כ-7.8%, כך לפי נתוני חברת סינרג'י. עוד חברות שמתחרות בתחום הן IBM, אורקל וסיילספורס, כולן אמריקאיות - ואחריהן עליבאבא, וואווי, ZTE וטנסנט הסיניות.

 

הזמן הולך ואוזל

 

באירופה נעשו ניסיונות להקים מיזמי ענן שיתחרו בענקיות האמריקאיות והסיניות, אך אפילו נוקיה ואריקסון הסקנדינביות לא הסתכנו בכניסה לתחום. ניסיון קודם של ממשלת צרפת להקים ענן ממשלתי באופן עצמאי כמו גם לסייע למיזמים פרטיים בתחום נכשלו עד כה.

 

אורנג', היורשת של פראנס טלקום ההיסטורית ו-SFR, חברת הטלקום של פטריק דרהי, ניסו להקים מיזמים בהשקעה של כחצי מיליארד יורו. אלו נכשלו בינתיים ולא הצליחו לכבוש את נתח השוק הנדרש להצדיק את פעילותם - המיזם של אורנג' אף אמור להפסיק לפעול עד סוף השנה הבאה אם המצב לא ישתפר. כעת מנסה שר האוצר הצרפתי, ברונו למאר, לקדם מיזם בשיתוף דאסו סיסטמס ו-OVH, שניים מתאגידי הטכנולוגיה המובילים במדינה.

 

 

 

ואולם, הזמן הולך ואוזל. פנייה-רונאשר העריכה שמדובר בשנתיים עד לאובדן מוחלט של משילות בתחום. לפי הערכות IDC, הביקוש למחשוב ענן צפוי להאמיר להיקף של 500 מיליארד דולר עד 2023.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x