$
הייטק והון סיכון

דאטה יש מאין: החברה שעוזרת לאלף תוכנות חכמות

קפצנו לבקר בסטארט-אפ Neuromation שמייצר מידע מלאכותי עבור מכונות לומדות לתחומי תעשייה שונים; המוצר שלה הוא פיתוח נדרש ביותר, בעולם שבו יש מסדי נתונים עצומים אך שימוש חופשי בהם מסכן את בעלי המידע

מאור שלום סויסה 12:3521.04.19

 


 

תחום הביג דאטה כבר מוכר היטב כיום: השרתים מסביב לעולם ממשיכים לצבור מידע וצפויים להגיע עד 2025 לנפח נתונים כולל של כ-175 זטה-בייט, לפי דו"ח של IDC מדצמבר אשתקד. לא חסרות חברות שמציעות שירותים שעושים סדר במאגרי המידע העצומים. מה בכל זאת חסר? נגישות.

 

 

לא כל המידע שנוצר בעולם ניתן לשימוש נוח; למשל, מידע רפואי חסוי ברובו ודווקא אגרגציה וניתוח ביג דאטה שלו יוכל לתרום למחקרים רבים ולהאיץ פיתוחי תרופות חדשות. עוד דוגמה היא נתוני זיהוי ביומטרי כתמונות פנים וטביעות אצבע, ששימוש בהן יכל לשפר את דיוק הזיהוי - אך גם לפגוע בפרטיות המשתמשים. לוואקום הזה נכנסת חברת הסטארט-אפ נוירומיישן (Neuromation), שמפתחת דאטה סינתטי שלא פוגע באף אחד. הקימו אותה מקסים פרסלוב וקונסטנטין גולוסב ומשרדיה נמצאים בחלל העבודה המשותף LABS בעזריאלי שרונה שבת"א.  

 

אוון כ"ץ, סמנכ"ל הפיתוח העסקי בחברה אוון כ"ץ, סמנכ"ל הפיתוח העסקי בחברה צילום: טל שחר

 

 

נפגשנו עם אוון כ"ץ, סמנכ"ל הפיתוח העסקי בנוירומיישן, שהסביר: "לכולם היום יש אלגוריתמים שהם פחות או יותר אותו דבר, כולם כמעט קוד פתוח, ומה שחסר זה למעשה המידע שממנו המערכת הלומדת צריכה ללמוד. אנחנו מייצרים את המידע הזה". לדבריו, החברה בונה סימולטורים כדי לאמן בינה מלאכותית; "למשל, אם בעבר טייסים היו צריכים לצבור X שעות טיסה על מטוס אמיתי כדי לקבל הסמכה, היום הם יכולים לעשות את זה יותר ביעילות ובפחות זמן גם באמצעות שימוש בסימולטורים, וזה מאוד דומה למה שאנחנו עושים. הרעיון שעומד מאחורי המידע הסינטתי הוא שניתן לאמן מערכות שונות עם מידע שיוצר באופן מלאכותי על בסיס הזנת קווים מנחים ולאו דווקא ממידע שמגיע מהעולם אמיתי".  

 

בחברה גם מסייעים לתעשיית המחזור ללמד מכונות למיון פסולת למיין פסולת שהגיעה ממקורות שונים: "נניח שחברת משקאות גדולה רוצה לדעת כמה בקבוקי פלסטיק חזרו אליה למחזור מתוך ערימות של פסולת מיחזור ממותגים שונים, איך מזהים את הבקבוקים של החברה במצבים שונים מצורת המקור, כמו אריזות מוצרים ובקבוקים מקומטים, קרועים וכדומה", סיפר כ"ץ. "המערכת שלנו יודעת לייצר מצבי קצה של הבקבוקים בצורות שונות וככה הסורק שלהם יכול למיין את הבקבוקים לפי מותגים גם כאשר צורתם השתנתה".

 

 

 

לחברה יש כיום לקוחות בינלאומיים גדולים מתחומי זיהוי הפנים, זיהוי המוצרים וזיהוי הכלים הרפואיים. החברה מעסיקה כיום 50 עובדים וגייסה לאחרונה בין 20-50 מיליון דולר דרך הנפקת מטבע וירטואלי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x